Monday, November 14, 2011

Κάποια στιγμή θα βγει και επίσημο κείμενο για όλα αυτά...

Κλοπιποστάρω τον καταληψία χολαργιώτη

Το παρόν δεν είναι η επίσημη θέση της συνέλευσης, απλά η χαρά δεν κρύβεται!!

Σάββατο πρωί-πρωί, μετά από "κωδικοποιημένη" συνεννόηση των μελών της λαϊκής συνέλευσης χολαργού-παπάγου, προχωρήσαμε αιφνιδιαστικά στην κοινωνικοποίηση μιας εγκαταλελειμένης οικίας στο χολαργό, αγνώστου ιδιοκτήτου. Αφού μαζέψαμε επιμελώς τα αντικείμενα της οικίας και τα αποθηκεύσαμε, ριχτήκαμε στη δουλειά. Ξεχορτάριασμα, κλαδέματα, καθαρίσματα, πέταμα σκουπιδιών, διευθέτηση χώρου.

Φυσικά η γειτονιά και οι μπάτσοι δεν έμειναν ασυγκίνητοι... Οι γείτονες που είχαν αφήσει το σπίτι να γίνει αχούρι και εστία μολύνσεων, βγήκαν να υπερασπιστούν την ιδιοκτησία του "κανένα". Θα το αφήσω ασχολίαστο...

Οι μπάτσοι όμως πραγματικά δεν ήξεραν πως να χειριστούν ότι κάτω από το σπίτι του αφεντικού τους, πραξικοπηματία υπουργού της χούντας, οι κάτοικοι έπαιρναν τη ζωή στα χέρια τους. Ήρθαν δύο περιπολικά του τοπικού τμήματος στην αρχή, αλλά έφυγαν σχετικά γρήγορα χωρίς πολλές κουβέντες. Μετά όμως από κανά 2ωρο, ένας μικρός στρατός από ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, και σύσσωμο το τοπικό ΑΤ ήρθαν να μας πουν ότι είμαστε παράνομοι και να βγούμε έξω. Όταν είδαν ότι είχαμε κάνει την έρευνά μας και δεν υπήρχε διεκδικητής της οικίας, απλά αυτοί ήταν αδιάβαστοι, έφυγαν. Προηγουμένως βέβαια κράτησαν τα στοιχεία συντρόφου δικηγόρου μέλους της συνέλευσης για να έχουν επικοινωνία, αφού μας έλεγαν ότι θα έρθει ο ιδιοκτήτης να μας μυνήσει. Ακάθεκτοι εμείς συνεχίσαμε τη δουλειά μας, ενώ μοιράστηκε ενημερωτικό κείμενο στους γείτονες και περαστικούς. Το τμήμα πήρε δύο φορές τηλέφωνο το σύντροφο δικηγόρο και του έλεγε "τώρα έρχεται ο ιδιοκτήτης με κλειδαρά" και "έχει χαρτιά ο άνθρωπος" και "ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας" και άλλα τέτοια. Εμείς, τη δουλειά μας...

Το σπίτι ήταν έτοιμο στις 19:00 για την τακτική συνέλευσή μας, η οποία έλαβε χώρα κανονικά. Κατά τη διάρκειά της ήρθε πάλι περιπολικό λέγοντας για εισαγγελείς και ιδιοκτήτες που έρχονται από στιγμή σε στιγμή. Η συνέλευση δεν διεκόπη και αποφασίστηκε μάλιστα να πραγματοποιηθεί συλλογική κουζίνα με προσκαλεσμένη όλη τη γειτονιά το μεσημέρι της Κυριακής. Λίγο όμως πριν τελειώσει η συνέλευση, ο σύντροφος δέχθηκε νέο "τσαμπουκαλίδικο" τηλεφώνημα να σπεύσει στο τμήμα. Αντιληφθήκαμε επίσης την παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ σε απόσταση 30 μέτρα από την κατηλλειμένη πλέον οικία. Ε, δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Σύσσωμοι και αποφασισμένοι πήγαμε στο τμήμα για συμπαράσταση στο σύντροφο και για να προλάβουμε τυχόν επιπλοκές.

Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν περίεργα. Ο ιδιοκτήτης που ερχόταν από το μεσημέρι αλλά δεν έφτανε ποτέ, έγινε δήμος Ζακύνθου που έστελνε fax αλλά δεν φαίνονταν καθαρά. Κάποιος πληρεξούσιος δικηγόρος του δήμου θα μας ερχόταν από Δευτέρα... Παραμύθια της χαλιμάς! Δεν ακολούθησε καμμία άλλη ενόχληση από μπάτσους.

Κυριακή πρωί και με όρεξη, πάλι στη δουλειά. Φοβερή συλλογική κουζίνα το μεσημέρι με πολλή μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας! Μαγικές συναισθηματικές στιγμές! Αγαπηθήκαμε εκ νέου και οραματιστήκαμε τη νέα κοινωνία που γεννιέται σιγα-σιγά. Ακολούθησε κουβέντα για το οργανωτικό κομμάτι της κατάληψης, ενώ οι μπάτσοι... άφαντοι.

Κάποια στιγμή θα βγει και επίσημο κείμενο για όλα αυτά...

No comments: