Friday, November 25, 2011

Μεγαλώνει το ανταλλακτικό παζάρι της πλατείας Συντάγματος...


Φίλοι & φίλες,
Το 4ο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 12.00 έως 16.00. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας στο 3ο παζάρι υπήρξε μεγάλη και πολλά τα μηνύματα αλληλεγγύης που ανθίζουν, στη διαπολιτισμική αυτή σύναξη. Σιγά-σιγά τo παζάρι μετατρέπεται σε γιορτή άμεσης επικοινωνίας των ανθρώπων, κόντρα στον φόβο, την απομόνωση, την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που προσπαθεί να επιβάλλει ο απάνθρωπος πόλεμος των αγορών.
Εργαλείο αλλαγής η δημιουργία αλληλέγγυων ομάδων, οι νέοι αυτοί ανταλλακτικοί αντι-θεσμοί. Πληθαίνουν οι άνθρωποι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, βοηθώντας την εδραίωση και ανάπτυξη της, έμπρακτα, υλικά & ηθικά, με την αυτόβουλη διαθεσιμότητα τους, με συζητήσεις, μουσική, ενδιαφέρουσες ανταλλαγές βιβλίων, ελληνικών & αλλόγλωσσων, με εύγευστα & από καρδιάς μοιράσματα-κεράσματα & παράλληλες δράσεις ζωγραφικής για τα παιδιά, κατασκευής σελιδοδεικτών κ.ά.
Στις 2 Νοεμβρίου 2011, μετά την επιτυχία του 1ου ανταλλακτικού παζαριού βιβλίου, που έγινε την 28η Οκτωβρίου, στο ψήφισμα της λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρεται ρητά: «Στόχος είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης & συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων & να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά (π.χ. παιχνίδια, ρούχα, τροφή, κ.ά.).
Τον παραπάνω στόχο επικυρώνει, ξανά, η λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής 20-11-2011, με την πρόταση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα: «Σας καλούμε να συμμετέχετε στο Παζάρι Αλληλεγγύης, κάθε Κυριακή στο Σύνταγμα. Από την επόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 12.00 έως 16.00 θα πραγματοποιούνται παράλληλα με το Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου και Παζάρι Παιχνιδιών & Παζάρι Ρούχων & Συλλογική κουζίνα. Φέρνουμε το φαγητό μας και τρώμε όλοι μαζί. Ζούμε στην Πλατεία. Η ανταλλακτική οικονομία και οι αλληλέγγυες δράσεις μας βοηθούν να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Κάθε Κυριακή, ζωντανεύουμε την Πλατεία Συντάγματος με συνεργασία & Αλληλεγγύη!».

Στις 16.00 αρχίζει η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, όπου ανταλλάσσουμε απόψεις, συνδιαβουλευόμαστε & αυτοθεσμιζόμαστε. Δηλώστε συμμετοχή για συνεργασία & προσφορές βιβλίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adantallaktiko@gmail.com. Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλη στη λίστα αλληλογραφίας του ανταλλακτικού παζαριού βιβλίου & να ενημερώνεστε για την πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων, ζητείστε με μήνυμα σας να πάρετε πρόσκληση.
Μπορείτε, επίσης, να ενημερώνεστε για τα πιο πάνω, περνώντας μια βόλτα από τη νεαρή σελίδα του Face Book: Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλιών.

Η αλληλεγγύη που προτάσσει την ομορφιά των οριζόντιων & ισότιμων σχέσεων, την αποδοχή του διαφορετικού, την άμεση επικοινωνία & την αυτοθέσμιση, είναι το μέλλον μας!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Κανείς μόνος του στην κρίση
Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα
Άμεση Δημοκρατία παντού

No comments: