Wednesday, December 16, 2009

Τι ακριβώς σηματοδοτεί η χθεσινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Mega;

Δεν έχω τίποτα με τους ημι-παροπλισμένους ηλικιωμένους πολιτικούς. Απλώς δεν καταλαβαίνω με τίποτα την μανία που τους πιάνει μετά τα ογδόντα να εμφανίζονται ως κάποιου είδους "Εθνικό Κεφάλαιο", σαν τάχα να ενδιαφέρονται πια μόνο για το καλό της Χώρας, του Έθνους και της Κοινωνίας (όλα με Κεφαλαία μπροστά γιατί έτσι τα προφέρουν). Σαν τάχα να μην έχουν πια προσωπικά, οικογενειακά, ταξικά ή ακόμα και υστεροφημικά κίνητρα και να "ανυψώνονται" πάνω από την τρέχουσα μικροπολιτική, να ομιλούν μόνο εκ μέρους των "καθαρών ιδεών" τους.

Ωραίο παραμύθι είναι αυτό. Κι όπως όλα τα παραμύθια τελειώνει με την φράση "και ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα". Τι γίνεται όμως όταν δεν ζουν οι άλλοι καλά; Κανένα πρόβλημα. Οι ηλικιωμένοι πολιτικοί και πάλι ζουν καλύτερα. Και οφείλουν να διατηρήσουν την καλύτερη ποιότητα ζωής τους, είναι ανθρώπινο και φυσικό και απολύτως νόμιμο κάτι τέτοιο. Δεν είναι δα και τόσοι πολλοί...

Υπό αυτήν την οπτική η φράση του επί πολλά έτη υπηρετούντος τον Ελληνικό Λαό (πάλι με Κεφαλαία) ηλικιωμένου πολιτικού που εμφανίστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,(ελπίζω ότι την θυμάμαι και την αποδίδω σωστά) "δεν μπορούμε να δανειζόμαστε για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, πάνω από τις δυνατότητές μας" φαίνεται κατ' αρχήν λογική. Αυτονόητη. Σοφή. Ναι, είσαι τελείως μαλάκας αν ψωνίζεις ρούχα υψηλής ραπτικής με τις κάρτες σου και παίρνεις δάνειο για σκάφος όταν το πραγματικό σου εισόδημά σου είναι της πλάκας.

Τι γίνεται όμως αν με τις κάρτες σου πληρώνεις πετρέλαιο θέρμανσης και σουπερμάρκετ γιατί το πραγματικό σου εισόδημα δεν φτάνει για να καλύψει στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες; Ο ηλικιωμένος πολιτικός φυσικά δεν δείχνει να πιστεύει ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ελληνική Δημοκρατία που το βιώνουν σήμερα αυτό. Και κάνοντας την αυθαιρεσία να ερμηνεύσω την φράση του, ακόμα κι αν υπάρχουν φταίνε οι ίδιοι που δεν τα κατάφεραν καλά. Μια άλλη πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι απλούστατα, αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στο καθημερινό του οπτικό πεδίο, και άρα θα ήταν άδικο να τον υποχρεώνουμε σ' αυτήν την ηλικία να υποθέτει ότι υπάρχουν.

Πολλές φορές στην χθεσινή του εμφάνιση στο Mega, ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην "Σωστή Κατεύθυνση" που πρέπει να πάρει η Χώρα και η Οικονομία της. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει την Σωστή Κατεύθυνση, οι Πολιτικές Δυνάμεις την Σωστή Κατεύθυνση, η Κοινωνία την Σωστή Κατεύθυνση. Δεν πρόλαβε να εξειδικεύσει αυτήν την "Σωστή Κατεύθυνση" ούτε για την Κυβέρνηση ούτε για τις Πολιτικές Δυνάμεις, ίσως και λόγω του περιορισμένου χρόνου του δελτίου. Πρόλαβε όμως, και μάλιστα δύο φορές, να την ξεκαθαρίσει για την Κοινωνία.

Η Κοινωνία λοιπόν πρέπει να παραμείνει ήρεμη, χωρίς εντάσεις και να κάνει τις απαραίτητες θυσίες. Να αποδεχθεί την ευθύνη της και να εργασθεί σκληρά προς την "Σωστή Κατεύθυνση". Γιατί ακόμα κι αν δεν ζει σήμερα καλά, μ΄ αυτόν τον τρόπο θα έχει την πιθανότητα να ζήσει κάποτε καλύτερα. Και θα επιτρέψει, για όσο χρόνο τους απομένει, στους ηλικιωμένους ημι-παροπλισμένους πολιτικούς της να ζουν καλύτερα χωρίς να βιώσουν στα στερνά τους νέα "δεινά" για τον τόπο...

5 comments:

The Motorcycle boy said...

Μα τι κουτό παιδί που είσαι! Όταν λέει ο βρυκόλακας (συγνώμη ο Μητσοτάκης) οτι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε για να ζήσουμε μια ζωή πάνω από τις δυνατότητές μας, δεν εννοεί όσους αγοράζουν κότερα και τζιπ με δανεικά! Εννοεί αυτούς που αγοράζουν μακαρόνια και πετρέλαιο με πιστωτική κάρτα. Αυτοί λοιπόν, δεν μπορούν να ζουν με δανεικά και γι΄αυτό πρέπει ή να πεθάνουν από την πείνα ή να δουλεύουν 22 ώρες τη μέρα για να ξεχρεώσουν τα προηγούμενα δανεικά και να δανειστούν καινούργια. Οι άλλοι με τα τζιπ, όταν σφίξουν τα γάλατα, χτυπάνε μια πτώχευση και καθαρίζουν.

Ο Μητσοτάκης είναι Εθνικό Κεφάλαιο επειδή είναι Κεφάλας -ούτε αυτό το κατάλαβες; Δεν είσαι για να βλέπεις ειδήσεις εσύ! Θες τουλάχιστον 2 μήνες φροντιστήριο παρακολούθησης πρωινάδικων -μπας και αρχίσεις να στρώνεις.

PiKei said...

Γιατρέ μου θα ξεκινήσω αμέσως την θεραπεία που μου δίνεις. Δυο μήνες πρωινάδικα, η καλύτερη μου!
Το επόμενο ποστ θα το ανεβάσω τον Μάρτιο μήπως και περάσω τότε...

The Motorcycle boy said...

Κι αν δεν ξέρεις μέχρι τότε ποια είναι η Υγροπούλου, ποιος παρουσιαστής χρησιμοποιει κατά κόρον τα "έτσαα, εεεε, ναααα, εγώ είμαι παιδί της πιάτσας και όχι κουνιστός!" και σε ποιο κανάλι είναι η Μενεγάκη -μην τολμήσεις να παρουσιαστείς στο εξεταστικό κέντρο!

0comments said...

...πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι απλούστατα, αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στο καθημερινό του οπτικό πεδίο


Αυτό είναι ίσως το βασικότερο εργαλείο για να κατανοήσουμε τα περισσότερα από όσα ανεξήγητα συμβαίνουν στην πολιτική, και όχι μόνο.

Φιλιά

υγ σε λίγο και το ΒΡΡΟΥΜΜ!! 43

PiKei said...

Ναι, ΒΡΟΟΥΜΜΜ!!! Το περιμένω...