Sunday, April 29, 2012

Η Ελληνική Αστυνομία μιλάει μόνο στους πελάτες των μπουρδέλων


Σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης όλων των στοιχείων και των φωτογραφιών της νεαρής εκδιδόμενης οροθετικής αλλοδαπής η παράγραφος που ακολουθεί καταθέτει το σκεπτικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Επίσης, για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης από μέρους της παρόμοιων πράξεων, της προτροπής όσων έχουν ήδη συνευρεθεί μαζί της να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς και της αποτροπής του πανικού που θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους έχουν συνευρεθεί με εκδιδόμενο πρόσωπο με όμοια χαρακτηριστικά.


Για να δούμε τώρα αναλυτικά τι λέει το σκεπτικό...

Α) "αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου". Ποιο κομμάτι του "κοινωνικού συνόλου" απειλούσε η συγκεκριμένη νεαρή; Μόνο μια κατηγορία βλέπω εγώ. Τους πελάτες των μπουρδέλων και μάλιστα αυτούς που επιμένουν να πηδάνε τα εκδιδόμενα πρόσωπα χωρίς προφυλακτικό.

Β) "και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων". Ωραίο θέμα για την Έκθεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αφού έχει μέσα και την πραγμάτωση και την αξίωση και την πολιτεία και τον κολασμό, αλλά λίγο πολύπλοκο και ψιλοεκδικητικό το διαβάζω όλο μαζί. Ενώ το συνδετικό "και" με την "προστασία του κοινωνικού συνόλου" σαν να ταυτίζει κάπως ύπουλα τα συμφέροντα πολιτείας και κοινωνίας στο ζήτημα της δημοσιοποίησης.

Γ) "για την αποκάλυψη...τυχόν τέλεσης...παρομοίων πράξεων". Ως "παρόμοιες πράξεις" πρέπει να αναζητήσουμε μαρτυρικές καταθέσεις και για το ενδεχόμενο να καθυστερούσε να πληρώσει τα κοινόχρηστα;

Δ) "της προτροπής όσων έχουν ήδη συνευρεθεί μαζί της να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις". Νάτοι πάλι οι πελάτες των μπουρδέλων.

Ε) "καθώς και της αποτροπής του πανικού που θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους έχουν συνευρεθεί με εκδιδόμενο πρόσωπο με όμοια χαρακτηριστικά". Πέραν του γεγονότος ότι δεν θα υπήρχε κανένας πανικός αν δεν δημοσιοποιούνταν οι φωτογραφίες της νεαρής, τώρα που δημοσιοποιούνται πώς θα αποτραπεί ακριβώς ο πανικός; Με τα στοιχεία της; Ζητάνε διαβατήριο οι πελάτες των μπουρδέλων από τα εκδιδόμενα πρόσωπα; Και η πιθανότητα να "συνευρέθη τις μετά της νεαράς" γνωρίζοντάς την με άλλο όνομα, τι πρέπει να του προκαλέσει; Πανικό ή εφησυχασμό; Όπως και να ΄χει πάλι στους πελάτες των μπουρδέλων μιλάμε...

Πράγμα που μας οδηγεί στο, αβίαστα, λογικό συμπέρασμα: ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, Η "ΥΠΕΥΘΥΝΗ" ΕΛ.ΑΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ "ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ". ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Σ' ΑΥΤΟΥΣ.

Υ.Γ. Για το θέμα του ιατρικού απορρήτου και της παραβίασης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων έχουν γράψει, πολύ σοβαρά, αρκετοί άλλοι...

No comments: