Saturday, May 3, 2014

Σαν πολλές Δεξιάντζες δεν μας βγήκανε ξαφνικά αντάρτες;



Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι η ομάδα Σαμαρά έχει χάσει τόσο πολύ τον έλεγχο στο "μαγαζί" της Συγγρού, την ώρα μάλιστα που ετοιμάζεται να του αλλάξει ακόμα και την ταμπέλα, ώστε να της έχουν προκύψει στον κομβικό Δήμο της Αθήνας και στην επίσης "σοβαρή" πολιτικά περιφέρεια Θεσσαλονίκης αυτοφυή δεξιά "αντάρτικα". Και παρά το γεγονός ότι η δικαιολογία του "απρόβλεπτου" Κακλαμάνη και του "ήδη περιφερειάρχη" Τζιτζικώστα, πέρασε αμάσητη στα στημένα πάνελ των καναλιών και κατά συνέπεια στα τηλεορασόπληκτα μυαλά των ψηφοφόρων, αν την κοιτάξεις πιο προσεκτικά μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι πρόκειται για κεντρικά σχεδιασμένη κίνηση.

Για να δούμε τώρα, αν είναι έτσι, τι ακριβώς εξυπηρετεί. Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή κι ας το τραβήξουμε μέχρι και τα πιο "σαλταρισμένα"... Ας μην ξεχνάμε ποιοι είναι δίπλα στον Αντώνη, ως "πολύτιμοι συνεργάτες".

Προφανώς δύο συνδυασμοί σημαίνουν εύκολο μασκάρεμα του εκλογικού αποτελέσματος αν δεν σου κάνει. Και εύκολο πανηγυρισμό αν σου βγει, ακόμα και ως άθροισμα, κοντά στο ποσοστό που είχες. Θα αναλάβει να το θυμίσει στον κοσμάκη ο Πρετεντέρης, ούτε καν δελτίο τύπου δεν θα χρειαστεί να κάνεις.

Δυο συνδυασμοί θα πει ακόμα ικανότητα να χρησιμοποιήσεις το σπάσιμο της ατζέντας. Ο Άρης παίρνει τα τζαμιά και τους λάθρο, ο Νικήτας τους αστούς και τους συμπονετικούς προς τους άστεγους. Μαζί με τον Καμίνη τελικά θα δώσουνε όλοι μαζί τα σκουπίδια στο Μπόμπολα κι όλοι ωραίοι θα είμαστε και καλοπληρωμένοι αντιδήμαρχοι μειοψηφίας.

Και τελικά δύο συνδυασμοί θα πει διπλάσιοι υποψήφιοι που ψαρεύουνε στην ίδια λίμνη ψηφοφόρων. Κι όταν το βλέπεις πάνω από το νερό, οι φελλοί από τα καλάμια πήζουνε τη λίμνη και τα καλάθια είναι μισοάδεια. Όταν το βλέπεις όμως από κάτω, τα δολώματα είναι τα διπλά. Κι ο στόχος της Συγγρού είναι να μην μείνει ψάρι για ψάρι στη λίμνη και στα τέτοια της ποιος θα το πιάσει.

Κόβω τις λογοτεχνίζουσες μεταφορές και το κάνω πενηνταράκια. Η Δεξιά πριν ξεκινήσουν τα κόλπα με τις σταυροδοσίες και τα διπλά σχήματα ήταν αποσυσπειρωμένη σε βαθμό διάλυσης. Υπό κανονικές συνθήκες κανένας κλασικός ψηφοδότης της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικά ετεροδημότης, δεν θα είχε τον παραμικρό λόγο να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για να ψηφίσει στις τριπλές εκλογές. Ούτε για να περπατήσει μέχρι το εκλογικό τμήμα στο παρακάτω τετράγωνο δεν θα σηκωνόταν από το κρεβάτι του το πρωί της Κυριακής. Θα άφηνε, χαμογελώντας ειρωνικά, τους "μαλάκες" να πάρουνε το ευρωκοινοβούλιο, τους δήμους και τις περιφέρειες και θα φύλαγε την ψήφο του για τις βουλευτικές που βγάζουνε Κυβέρνηση. Μόνο για να ρίξει καμιά Χρυσή Αυγή, "έτσι για να σφίξουν οι κώλοι", μπορεί να πήγαινε στην κάλπη...

Απλουστευτικό; Μπορεί. Εκτός πραγματικότητας; Δεν το νομίζω.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της συγκυβέρνησης συνολικά, είναι να βάλει τους κράχτες της να φέρουν τον κόσμο στις κάλπες. Γιατί αν τον αγκιστρώσουν στη μία από τις τρεις για τον οποιοδήποτε λόγο, παίζει σοβαρά να του πάρουν μπόνους και τις άλλες δύο.

Ένα ακόμα παραμύθι, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι όλο αυτό γίνεται για να αντέξει η Κυβέρνηση και να μην πάει σε βουλευτικές. Η Κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς μετράει μέρες. Και το γεγονός πως χώνει ό,τι μπορεί σε όποιο νομοσχέδιο παίζει να περάσει πιο γρήγορα από τη Βουλή, κατά τη γνώμη μου το αποδεικνύει.

Η βασική επιδίωξη, πάντα κατά την δική μου γνώμη, είναι να διατηρήσει ένα ξοφλημένο πολιτικό προσωπικό -που σαρώνεται από τις εξελίξεις- την κατοχή έστω και σε "δεύτερες" θέσεις εξουσίας. Η Κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα μέρα την ημέρα, ενώ οι "επίσημοι" δεξιοί, οι "αντάρτες" δεξιοί, οι "εκσυγχρονιστές" κι οι "λογικοί" πλασάρονται στους Δήμους και τις Περιφέρειες για να γίνουν τα μαντρόσκυλα των αφεντικών στην πενταετία που θα αρχίσει από την Πρωτοχρονιά. Για να παλέψουν, παλινορθωτικά, την οποιαδήποτε επαναδιεκδίκηση των κοινών από την κοινωνία όταν αυτή καταλάβει τι της έχει συμβεί.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ(ελπίζω σύντομα):
Οι "Ατσαλάκωτοι" δεν είναι ούτε για τα μπάζα.

No comments: