Thursday, October 1, 2015

Δέκατη Όγδοη Μέρα Απεργίας Πείνας της Εύης ΣτατήρηΦωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Η Εύη Στατήρη μιλάει στον κόσμο της συγκέντρωσης.
Άμεση Απελευθέρωση της απεργού πείνας από 14/9 Εύης Στατήρη.
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-10-2015 / 6:00μμ / ΑΓΡΙΝΙΟ - ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ / ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Το πρώτο βήμα του ανθρώπου-κατακτητή, ώστε να μπορέσει να συσπειρώσει τους ανθρώπους κάτω από το συμφέρον, ήταν η δόμηση της κοινωνίας. Αυτή η δόμηση βασίζεται σε σαθρά εδάφη και θεμελιώνεται με ελαττωματικά υλικά. Τα ελαττωματικά υλικά της εξουσίας, της ιεραρχίας και της καταπίεσης βαραίνουν τα σαθρά εδάφη του πολιτισμού, της ιδιοκτησίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η συνύπαρξη των ατόμων με βάση το συμφέρον είναι μια συνθήκη που από μόνη της γεννά το δίπολο εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου. Μιλάμε για μια κοινωνία που δεν έπαψε να παράγει την εξουσία, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους, επικαλούμενη το κοινό όφελος.

Στο σήμερα οι σύγχρονες βιομηχανικές κοινωνίες, άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους, ραπίζουν τον ανένταχτο άνθρωπο με κάθε μέσο. Τσακίζουν κάθε κόκκαλο του που περήφανα ορθώνεται ενάντια στην εξουσία, ξεσκίζουν κάθε σάρκα που τον προστατεύει από τη σαπίλα της κοινωνίας τους.

Το κράτος, ο σιδερένιος κέρβερος του καπιταλισμού, μπίγει όλο και πιο βαθιά τα δόντια του στη σάρκα των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ελευθερία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η καταπίεση δεν περιορίζεται μέσω των γεωγραφικών προσδιορισμών (αριστεράς και δεξιάς). Δεν καταργείται η εξουσία με εκλογικά παρακάλια και ρουσφέτια. Το κράτος και το κεφάλαιο δεν γνωρίζουν από ιδεολογίες και οράματα. Είναι εδώ για να συνθλίψουν όσο πιο καλά μπορούν τη φύση και τα <θέλω> των ελεύθερων ανθρώπων και όσων αγωνίζονται για έναν ελεύθερο κόσμο. Είναι εδώ για να μας θυμίζουν: το πρόσφατο βασανισμό νεαρών αγωνιστών στο ΑΤ από αστυνομικούς της ομάδας Δ στη 17/09/2015. Με μίσος και εκδικητικότητα τα σκυλιά του κράτους χρειάστηκαν πολλά κιλά "ανδρισμού" για να σπάσουν τα χέρια, τα δόντια, τα πλευρά νεαρών παιδιών. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν της μηχανές τους ώστε να τραυματίσουν κάποιους από τους συλληφθέντες.

Το βλαβερό για την υγεία των ανθρώπων, κράτος, για να δείξει ότι είναι χρήσιμο και αναγκαίο επιστρατευεί την γνώριμη πλέον τρομοϋστερία. Με την ορκωμοσία των νέων υπουργών παρουσιάζει ως θαύμα εξ ουρανού και νίκη κατά της τρομοκρατίας την σύλληψη του Γ. Πετρακάκου και άλλων φίλων του. Για άλλη μια φορά το θεάρεστο έργο της καταστολής πιάνει τόπο, αφού το "καλό" κράτος φυλά τους ευυπόληπτους πολίτες, δηλαδή τις χρυσοπληρωμένες από το λαό τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικότερα τα τσιράκια του. Αυτούς απαλλοτριώνει ο Πετρακάκος. Ποτέ δεν έκλεψε έναν εργαζόμενο, έναν άνεργο, έναν μικροεπιχειρηματία.

Η καταστολή είναι η βία του κράτους είτε με φιόγκο και περιτύλιγμα, είτε γυμνή και ωμή. Η εκδικητικότητα του συστήματος δεν αρκείται στο να φυλακίζει όποιον θεωρεί ένοχο, αλλά όπως κάνει και στο Ν. Ρωμανό, απομονώνοντάς τον, αφού του στερεί τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για την παρακολούθηση των μαθημάτων στο Τ.Ε.Ι. που έχει εισαχθεί. Ούτε βραχιόλια, ούτε κελιά, τώρα να σπάσουμε τα κρατικά δεσμά.

Ο παραλογισμός και η αδικία δεν έχουν όρια μέσα στη δημοκρατία, αφού στα μπουντρούμια της υπάρχει τουλάχιστον ένας αθώος άνθρωπος, η Εύη Στατήρη. Η Στατήρη χωρίς να έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα κρατείται προφυλακισμένη μόνο και μόνο επειδή είναι σύντροφος του Γ. Τσάκαλου. Η Εύη Στατήρη όντας αθώα, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από της 14/09 με αίτημα να αφεθεί ελεύθερη. Η επί 14 ημέρες απεργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Την ευθύνη για την κατάρρευση της υγείας της, την έχει ξεκάθαρα το σύστημα και η δικαιοσύνη που εμφανώς έχουν αποτύχει.

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ / ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥΑνακοίνωση για την απεργία πείνας της Εύης Στατήρη

Παρακολουθώντας επισταμένα την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει από τις 14 Σεπτεμβρίου 2015 η κα Εύη Στατήρη, όντας σε συνεχή ενημέρωση με τους γιατρούς της και έχοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής δεδομένα & τα ανακοινωθέντα ιατρικά δελτία είναι σκόπιμο να επισημάνουμε τα εξής:

Η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων και την αναγωγή της σε «τρομοκράτη» αποτελεί μια ιδιώνυμη κατασκευή που είναι χαρακτηριστικό των απολυταρχικών καθεστώτων. Ειδικά δε «για πράξεις οι οποίες οφείλονται στην εκπλήρωση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος».

Βαίνοντας πέραν την δεύτερη εβδομάδα απεργίας πείνας και εξετάζοντας τα ιατρικά δελτία των ιατρών που εξέτασαν την κα Ε Στατήρη καθώς και την εσπευσμένη μεταγωγή της στο νοσοκομείο, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση της υγείας της, μιας και η σωματική ακεραιότητα ενός απεργού πείνας αυξάνεται σημαντικά μετά την 10η ημέρα ασιτίας. Δεδομένης της συνέχισης της απεργίας πείνας συμφωνούμε με την εκτίμηση ότι τις προσεχείς μέρες, θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού της, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική υγεία, ακόμα και για την ίδια της τη ζωή.

Η περίπτωση της Εύης Στατήρη αλλά και της Αθηνάς Τσάκαλου όχι μόνο θυμίζουν, αλλά αποτελούν στην πράξη θεσμική εκδικητικότητα της δικαιοσύνης. Είναι πασιφανές ότι οι διώξεις και η φυλάκιση τους δεν είναι αποτέλεσμα των ιδεών ή των «πράξεων» τους, αλλά των οικογενειακών σχέσεων τους. Ζητούμε την άμεση αποφυλάκιση της Εύης Στατήρη και την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού της Αθηνάς Τσάκαλου που την εμποδίζει να έχει φροντίδα υγείας όπως αρμόζει σε κάθε πολίτη.

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δρ Αργύρης Αργυριάδης,
Παρατηρητήριο ΒιοΨυχοΚοινωνικών Δικαιωμάτων, (ISEPP)Την Δευτέρα 28/9 και την Τρίτη 29/9 πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο φροντιστήρια νομικής επιστήμης, στον εκπαιδευτικό όμιλο Καρφής (Βασ. Γεωργίου 18) και στο Φροντιστήριο ΘΕΜΙΣ (Γρηγορίου Παλαμά 17). Τα συγκεκριμένα φροντιστήρια, μέσα από τις σπουδές που παρέχουν (προετοιμασία για την εθνική σχολή δικαστών, ακόμη και για την κατεύθυνση των εισαγγελέων) , όπως και από σειρά σεμιναρίων, συμβάλλουν ουσιαστικά στην στελέχωση της δικαστικής εξουσίας.

Κατά την επίσκεψη στα εν λόγω φροντιστήρια γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους και πετάχτηκαν τρικάκια σχετικά με την απεργία πείνας, από 14/9 της Ε. Στατήρη, και με το ρόλο του θεσμού της δικαιοσύνης στην καταστολή.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακήΑντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής: Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η Ευή Στατήρη δίνει εδώ και κάποιες ημέρες έναν σημαντικό αγώνα ξεκινώντας απεργία πείνας από τις 14/9 με το δίκαιο αίτημα της για αποφυλάκιση, καθώς βρίσκεται παραπάνω από 6 μήνες προφυλακισμένη με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο την συγγένεια της με μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Οπως φαίνεται η ελληνική "δικαιοσύνη" μαζί με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ποινικοποιούν ανθρώπους που το μόνο έγκλημα τους είναι η ανθρώπινη σχέση τους με τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης ξεχνώντας έτσι κάθε έννοια "νομιμότητας", μεταχειριζόμενοι εκδικητικά όποιον αντιστέκεται στις επιταγές της κυριαρχίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από λίγους μήνες μαζί με τη χολυγουντιανού τύπου σύλληψη της Α.Σπυροπούλου συλλαμβάνονται και η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η Εύη Στατήρη, σύζυγος του Γ.Τσάκαλου με την κατηγορία υπόθαλψης εγκληματία και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση(νόμος 187α). Έπειτα από πολυήμερη απεργία πείνας διάφορων πολιτικών κρατουμένων μεταξύ των οποίων και μέλη της ΣΠΦ, με αίτημα των τελευταίων την άμεση απελευθέρωση των συγγενικών-φιλικών τους προσώπων, κατατέθηκε στην Βουλή ένα νομοσχέδιο το οποίο αφορούσε πληθώρα ζητημάτων όπως η εν μέρει κατάργηση του κουκουλονόμου, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ',η βίαιη λήψη DNA και τροπολογία η οποία φαινομενικά, όπως και το νομοσχέδιο, έδινε το πράσινο φώς για την αποφυλάκιση της Ε.Στατηρη και της Α.Τσάκαλου. Αντιθέτως ,όμως, πέρα απ' το γεγονός πως τα σύγχρονα Ελληνικά Γκουαντάναμο υφίστανται ακόμα και η βίαιη λήψη DNA χωρίς την πρόσβαση ειδικών από μέρους των κατηγορουμένων συνεχίζεται, η Α.Τσάκαλου καταφέρνει να βγεί απο την φυλακή δεχόμενη εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου από την Σαλαμίνα και η αίτηση της Ε.Στατήρη για αποφυλάκιση απορρίπτεται αδικαιολόγητα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο. 6 μήνες αργότερα και παρά την λήξη της 6μηνης προφυλάκισης το συμβούλιο της φυλακής αποφασίζει την περαιτέρω παράταση της προφυλάκισης της,χώρις την εύρεση του παραμικρού στοιχείου που να αποδεικνύει την ενοχή της.Η παραπάνω στάση καταδεικνύει την καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων ακόμα και της ίδιας της ελευθερίας ανάλογα με τις ορέξεις των αρμόδιων οργάνων και την ποινικοποίηση συγγενών και φίλων όποιων τολμούν να αντιτάσσονται στην εκάστοτε εξουσία.

Είναι φανερό πως η κυριαρχία στενεύει τον κλοιό όλο ένα και περισσότερο για όσους υψώνουν φωνή ενάντια τους.Η καταστολή της αστυνομίας στην πορεία στις Σκουριές (23/8), ο άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων από άτομα της ομάδας Δέλτα στα Εξάρχεια(17/9) φανερώνουν μια προσπάθεια κατέυνασης μέσω της τρομοκρατίας και της βίας, όσων διεκδικούν τα αυτονόητα και βγαίνουν στους δρόμους. Γίνεται πασιφανές πως η "πρώτη φορά αριστερά" δίνει συνέχεια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό με τις φυλακές τύπου Γ',τους τρομονόμους,το καθεστώς εξαίρεσης στις Σκουριές και το άνοιγμα του στρατοπέδου της Αμυγδαλέζας, ενώ η Ευρώπη-Φρούριο βάζει φρένο με φράχτες και πνιγμούς σε χιλιάδες πρόσφυγες που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή. Στο ίδιο πλέγμα κατασταλτικής πολιτικής και μηδενικής ανοχής,λοιπόν, εντάσσονται και οι περιπτώσεις της Α.Τσάκαλου και της Ε.Στατήρη με την ομηρία τους να οδηγεί την τελευταία να χρησιμοποιήσει το σώμα της ως έσχατο μέσο πάλης ενάντια στο κράτος και στις δικαστικές αρχές.

Η Ε.Στατήρη έθεσε ως ανάχωμα την ίδια τη ζωή της μπροστά στην αδικία και στην θέληση για λευτεριά.Από μεριά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνει η ίδια και στεκόμαστε στο πλευρό της κόντρα σε κάθε διαχειριστή της εξουσίας. Η κοινωνία οφείλει να αγκαλιάσει έναν αγώνα ο όποιος τάσσεται ενάντια στην ποινικοποίηση της αντίστασης και στο καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλει το κράτος σε όσους το αμφισβητούν. Εκεί όπου η συγγένεια και η φιλική σχέση αποτελούν ποινικό αδίκημα εμείς απαντάμε με αντίσταση,αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πηγή: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ

No comments: