Monday, May 12, 2008

Είναι Μαλάκες Αυτοί Στην Αγία Παρασκευή;

Έλαβα πριν από λίγο ένα mail και το αναδημοσιεύω αμέσως:

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα – 12/5/2008


Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές "Θεματική Βραδιά" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα". Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»


Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά… «δεν του αρέσει».

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ


Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.


-----------------------------------------

Η ανακοίνωση του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην ιστοσελίδα της εκπομπής.

Για να εκφράσετε την άποψη σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΡΧΣ: www.rwf.gr
E-mail: info@rwf.gr



Θα βρίσω και μάλιστα άσχημα. Πόσο μαλάκες είσαστε ρε στην Αγία Παρασκευή; Και τελικά τι γίνεται; Ξαναγυρίζουμε στις "παλιές καλές μέρες" της ΥΕΝΕΔ; Μήπως να εγκαθιστούσατε στο Ραδιομέγαρο και καμιά δεκαριά Στρατοδίκες; Τα μόνα λεφτά που ξόδευε το μαγαζάκι αυτό σωστά αφορούσαν τις ενημερωτικές εκπομπές, με ναυαρχίδα την Θεματική Βραδιά και το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα! Τι θα τα αντικαταστήσει την επόμενη σεζόν αλήθεια; Η Λογική της Φραπελιάς; Θα κάνετε πάλι μεταγραφή καμιά τυχάρπαστη να μας ζαλίζει τα αρχίδια;

Και τώρα θα γίνω σχετικά κόσμιος και πάλι.

Αξιότιμοι κύριοι Παναγόπουλε και Γόντικα,

Η ΕΡΤ δεν σας ανήκει, ούτε σας ανήκε ποτέ. Δεν φτιάχτηκε ούτε με λεφτά σας, ούτε με λεφτά κανενός θείου σας από την Αμερική. Φτιάχτηκε, συντηρείται και πληρώνεται κάθε δίμηνο από όλους μας - Έλληνες και Αλλοδαπούς που ζούμε σ' αυτήν την χώρα και πληρώνουμε ΔΕΗ - και εσείς είσαστε υποχρεωμένοι να μας εξασφαλίζετε πρόγραμμα διάφορο των ιδιωτικών και να μας εξηγείτε κάθε φορά πού και γιατί πάνε εκεί που πάνε τα λεφτά μας. Και να μας ρωτάτε εάν εμάς "μας αρέσει" ή όχι κάτι πριν το κόψετε. Έχω άδικο μήπως; Δεν είναι Δημόσιο Αγαθό η Δημόσια Τηλεόραση;

Αν έχετε στοιχειώδη κότσια, βγείτε και ρωτήστε πόσοι από τους θεατές της Δημόσιας Τηλεόρασης, που δεν είναι επαναλαμβάνω τσιφλικάκι σας, θέλουν να συνεχιστούν η Θεματική Βραδιά και το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Ακόμα και την AGB να ρωτήσετε, δεν σας παίρνει να τα κόψετε...

Η εποχή της ευθείας γραμμής μεταξύ ΑΣΔΕΝ και Ραδιομεγάρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί, η εποχή της ευθείας γραμμής Καστρί-Ραδιομέγαρο κι αυτή. Δεν κλείνετε και την γραμμή με το Μαξίμου; Δεν έφτασε η ώρα να ενηλικιωθείτε; Κάντε το επιτέλους, γιατί έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, αντί να γινόσαστε μαριονέτες του καθενός. Τελειώνετε πια, δεν χρειάζεται πολλά για να κάνετε μια τηλεόραση της προκοπής, αρκεί να μην γαμάτε τα καλά!

Δεν λυπάμαι για την κατάντια σας. Θα φωνάζω ώσπου να την ανατρέψω...

Μετά Τιμής
Παναγιώτης Κούστας

13 comments:

Alice said...

Νομίζω ότι πράγματι είναι μαλάκες. Εμείς όμως γιατί πρέπει να τους πληρώνουμε για να κάνουν μαλακίες;

ΥΓ. Δεν μπόρεσα να έρθω χτες. Φαντάζομαι ότι θα περάσατε καλά και κυρίως θα υπογράψατε πολλά βιβλία.

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης said...

Γνωστό το κόλπο: αν δεν αυτολογοκρίνεσαι, σε λογοκρίνουν. Στο λεξιλόγιο του νεοφιλελευθερισμού η τακτική αυτή ονομάζεται και "διακοπή συνεργασίας". Τι περίμενες;

The Motorcycle boy said...

Τώρα πήρες πρέφα οτι η κρατική έχει γυρίσει σε εποχές ΥΕΝΕΔ; Πάντως, με τον Κούλογλου κράτα μικρό καλάθι.

Anonymous said...

και τι ΥΕΝΕΔ
ΥΕΝΕΔ χωρίς σύνορα

αν θέλετε δείτε και εδώ

http://animats.wordpress.com/2008/05/13/yened/

Shamanic said...

Επιτελους!!!!!
Διωξανε αυτον τον παπατζη τον Κουλογλου,απ'την φατσα του και μονο καταλαβα οτι ηταν τρωκτικο,που με υποκρισια και αλαζονεια παριστανε τον "προβληματισμενο".
Μας σερβιρει καθε καπιταλας ψευτο-δημοσιογραφος τις μπαρουφες του και ολη η Ελλαδα οργιζεται που η ΕΡΤ εκανε αυτο που επρεπε να κανει πριν πολυ καιρο....να του πει "Αι σιχτιρ ρε Κουλογλου!"

Anonymous said...

Επίσης ο ίδιος ο Κούλογλου (τον άκουσα στο ράδιο την προηγ. βδομ.) είπε ότι δέχτηκε πιέσεις η κυβέρνηση από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
...

Ναι, ωραίο αυτό
Στο λεξιλόγιο του νεοφιλελευθερισμού η τακτική αυτή ονομάζεται και "διακοπή συνεργασίας". Τι περίμενες;

PiKei said...

@ bossdrum:
Χαίρομαι που είχες την δυνατότητα να εκφράσεις την άποψή σου. Διαφωνώ κάθετα. Και επίσης θεωρώ ελαφρώς προβληματική την θέση "απ' την φάτσα του και μόνο κατάλαβα πως..." που αναφέρεις για να στηρίξεις την άποψή σου. Εκτός αν είσαι εγνωσμένου κύρους φυσιογνωμιστής.

Shamanic said...

"Εγνωσμενου κυρους" ειναι μονο ο Κουλογλου.Μονο.Εμεις οι αλλοι χωριζομαστε σε 2 κατηγοριες.1)Κοσμακης που τραβαει κουπι σ'αυτην την χωρα,και 2)Κοσμακης που τραβαει κουπι σ'αυτην την χωρα και λατρευει τον Κουλογλου που παιρνει 500.000 eu ανα ετος (επι 12 που στρογγυλοκαθησε = 6.000.000).
Για ποσο ακομα ο Ελληνας θα μασαει οτι του σερβιρουν σαν δηθεν προοδευτικο και εναλλακτικο?
Αρχιζω και συμπαθω τον Βγενοπουλο που στο κατω κατω ο ανθρωπος κανει απλη χρηση των Συνταγματικων του δικαιωματων.

PiKei said...

Δεν μου άλλαξες γνώμη με την επιπλέον σου τοποθέτηση. Ακόμα κάθετα διαφωνώ. Άσε που ποτέ δεν ανησύχησα μήπως ο Βγενόπουλος δεν καταφέρει να κάνει χρήση των συνταγματικών του δικαιωμάτων. Άλλων τα συνταγματικά δικαιώματα προηγούνται στην ανησυχία μου...

Shamanic said...

Χαιρομαι αγαπητε μου που συνεχιζουμε την κουβεντουλα μας αν και το παρατραβηξαμε μ'αυτον Τον Κουλογλου (μεγαλη η χαρη Του).Να λοιπον τι λενε αλλοι συμπολιτες μας για Την Εξοχοτητα του :"H ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ LYNX, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ALEXIS PAPAHELAS, EXEI HΔΗ 5 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ… “ΚΑΡΔΙΑ” Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΟ ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ KAI NA EXEI ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ. 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕÎ! �ΤΑ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΟΧΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΥ ΜΠΟΞ ΠΟΥ ΜΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΖΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΙΤV KAI TOY ΒΒC, ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DVD. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 35% ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΤO ΥΠΟΛΟΙΠO 65% ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΛΛΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ".

PiKei said...

Τιμώ και σέβομαι τον Εξάντα. Και αρκετές φορές έχω αναφερθεί στην δουλειά του εδώ. Τα περί ΛΥΝΞ μου είναι εντελώς αδιάφορα.
Φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνεις την αντίρρησή μου, ούτε τον λόγο ύπαρξης του ποστ.
Ακόμα κι αν δεχθώ τα στατιστικά που παραθέτεις (περί πρωτογενούς ή μη υλικού)το delete με το επιχείρημα "Δεν μου αρέσει" ή αργότερα "Έκλεισε το κύκλο της" δεν παίζει να ακούγονται από το στόμα κανενός ιθύνοντα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Δεν είναι μαγαζάκι τους για να κόψουνε τον Κούλογλου ή οποιονδήποτε κάνει δουλειά της προκοπής.
Και στέκομαι στο "δουλειά της προκοπής" για να το εξηγήσω. Πολλές φορές βαρέθηκα στο "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" και αρκετές είχα ενστάσεις στην ροη των συζητήσεων στην "Θεματική Βραδιά". Ποτέ δεν είδα όμως μέχρι σήμερα στην Ελληνική Τηλεόραση, άλλη εκπομπή που να προσπαθεί να ξεκινήσει μια ιστορία από το Άλφα και να την πάει μέχρι όπου την παίρνει και μπορεί.
Αργά για τα γούστα μου; Μερικές φορές ναι. Πλην όμως δέχομαι να κατεβάσω ταχύτητα για να παρακολουθεί και η μάνα μου, που επίσης πληρώνει ΕΡΤ και έμαθε δέκα πράγματα από την Κουλόγλεια αργή και "μέχρι να το μάθετε θα το ξαναλέω" εμμονή και πήγε και αγόρασε Υδρόγειο για να βρίσκει τα κράτη και να καταλαβαίνει τι γίνεται στον κόσμο.
Δεν βλέπει Εξάντα, είναι πολύ "γκαζωμένος" για τα κυβικά της.
Τα λεφτά που δεν θα πάρει αυτήν την σεζόν ο Κούλογλου θα τα πάρει ο Αυγερόπουλος, νομίζεις; Γιατί αν το νομίζεις ειλικρινά είσαι άλλον αφελής. Μήπως θα χώσουνε στην "τρύπα του προγράμματος" τελευταία στιγμή και με την δικαιολογία του "κατεπείγοντος" ακόμα μία που πάσχει από οξεία Κορομηλίτιδα;
Ή το πολύ τους δήθεν "Ανταποκριτές" με την κατακερματισμένη οπτική "πάρε, πάρε λίγο από δώ κι από κει μόνο για να μπερδεύεσαι" ;
Εδώ είμαστε και θα το δούμε...

Shamanic said...

Φιλε τωρα αρχιζουμε να συννενοουμαστε....και εστιαζω στο κεντρικο νοημα αυτων που λες.Οτι μεσα στο χαλι της tv η μετριοτητα-παπατζιλικι φανταζει σαν οαση.Αυτο ομως ειναι χαρακτηριστικο ολης της Νεο-Ελληνικης πραγματικοτητας και ο Κουλογλου ειναι ενα καλα καμουφλαρισμενο λαμογιο σαν ολα τα αλλα.Και τελικα αυτο που με ενοχλησε με την υποθεση αυτη ειναι η απιστευτη συμπαρασταση που ελαβε αβιαστα και μαζικα,λες και ηρθε το τελος του κοσμου.Ελεος.Hamburger ρεπορταζ εκανε ο ανθρωπος,εξυπνα μοστραρισμενο δε λεω,αλλα δεν γινεται να τρεφεσαι ΜΟΝΟ με hamburger.Και για να μην ειμαι αδικος δεν ειναι αυτος ο μονος που κανει προχειροδουλειες,απλα αυτος ελαβε ανεξηγητα πολυ μεγαλη προβολη & υποστηριξη.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.