Wednesday, June 25, 2008

Fuck Fiction! Ή η απέραντη καλοσύνη των Ελλήνων

Πόσο υπέροχο είναι να είσαι αλλοδαπός με λίγα χρόνια στην Ελλάδα, να μην μιλάς καλά την γλώσσα - και φυσικά να μην την διαβάζεις καθόλου - να έχεις δυο μικρά παιδιά που πάνε σε Ελληνικό σχολείο και δεν μπορείς να τα βοηθήσεις και ξαφνικά κάποιος σαν άλλος Αη-Βασίλης έρχεται και σου ΧΑΡΙΖΕΙ μια υπερσύγχρονη εγκυκλοπαίδεια;

Νάτη η απέραντη καλοσύνη των Ελλήνων. Απέραντη όσο και η μεγαλοψυχία τους και η κοινωνική τους αλληλεγγύη. Κάτι τέτοια με κάνουν περήφανο γι αυτή την χώρα!

Μόνο που... ο Αη-Βασίλης ξανάρχεται μετά από τρία με τέσσερα χρόνια και λέει στον αλλοδαπό ότι δεν πλήρωσε τις δόσεις ως όφειλε. Και η αρχική τιμή των περίπου τετρακοσίων ευρώ έχει γίνει τώρα οχτακόσια με τους τόκους κι αν δεν τα πληρώσει αμέσως θα τον τραβάνε στα δικαστήρια. Και του τρίβει στην μούρη ένα χαρτί που υπέγραψε ότι ΑΓΟΡΑΣΕ την εγκυκλοπαίδεια που μεταξύ μας δεν είναι και τόσο υπερσύγχρονη, τα πιτσιρίκια του το έχουν καταλάβει όταν ψάχνουν κάτι για το σχολείο τους και δεν το βρίσκουν.

Και βέβαια το Ελληνικό Κράτος δεν κόβει τον κώλο στους αληταράδες Αη-Βασίληδες, αντιθέτως τους στηρίζει με δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα πληρωμής. Γιατί εδώ έχουμε κάθε μέρα Χριστούγεννα, κάθε μέρα είναι γιορτή.

3 comments:

The Motorcycle boy said...

Τι θες δηλαδή; Να βάζουν φυλακή τους Έλληνες για χάρη των αλλοδαπώνε; Ψηφίζουνε ρε οι αλλοδαπώνε; Εδώ είμαστε Ελλάδα ρε -δε θα μας καβαλήσουνε οι ξένοι που έρχονται και παίρνουν τα αποφθέγματα σοφίας μας και δεν πληρώνουνε κι από πάνω! Έχουνε ρε ληγμένες εγκυκλοπαίδειες στη χώρα τους; Έχουνε εγκυκλοπαίδειες που να γράφουν για τη νίκη μας στη Μικρασία και για τον Μεγαλέξαντρο και για τις άλλες νίκες μας; Έχουνε εγκυκλοπαίδειες που να συνδιάζουν ιστορία με γεωγραφία δείχνοντας σε χάρτες την ΕΣΣΔ και τη Γιουγκοσλαβία ακόμα και σήμερα; Αυτή η γνώση είναι ακριβή ρε -που θα μου υποστηρίξεις τους τζαμπατζήδες!
Με φούρκισες τώρα!

Anonymous said...

Πάγωσε ο χρόνος. Άκρα του Τάφου Σιωπή. Θανατερή Ανία. Κάρβουνο ωρέ Χασάπη!

0comments said...

Γαμιέται το κράτος
και οι Αϊβασίληδες!