Monday, October 6, 2008

O H.P.Lagavulin ανοίγει απόψε στο Bartesera

Ο H.P.Lagavulin δεν είναι τόσο γνωστός όσο ο άλλος H.P.L(ovecraft). Παραμένει ακόμη άγνωστος αν και η συμβολή του στην Λογοτεχνία, όπως λένε αυτοί που τον έχουν μελετήσει και διαβάσει, ήταν πραγματικά σημαντική. Εγώ πάλι δεν τον ξέρω για να μπορώ να κρίνω αλλά δεν με χαλάει και καθόλου να τον μάθω... Έτσι το TALES OF A CRAZY WORLD προωθεί και στηρίζει την παρακάτω εκδήλωση

Δεκατρία χρόνια μετά το θάνατο του H.P. Lagavulin(1894-1995), 7 Ελληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων θυμούνται τον σημαντικό σκωτσέζο συγγραφέα και μεταφράζουν αποσπάσματα από το έργο του και 7 Ελληνες εικονογράφοι τα εικονογραφούν από την αρχή, συνθέτοντας το πορτρέτο ενός "μεγάλου των παιδιών".

O H.P. Lagavulin έγραψε ιστορίες (και όχι μόνο) στα περιθώρια άλλων βιβλίων. Δεν εξέδωσε σχεδόν τίποτε, επηρέασε όμως με την "περιθωριακή" του αντίληψη για την παιδική λογοτεχνία όλους τους σύγχρονους ευρωπαίους συγγραφείς.

Την έκθεση οργανώνουν οι: Ελίζα Βαβούρη, Δημήτρης Βανέλλης, Κατερίνα Βερούτσου, Χαρά Γιαννακοπούλου, Μυρτώ Δεληβοριά, Ελένη Κατσαμά, Αργυρώ Κοκορέλη, Φίλιππος Μανδηλαράς, Μάρια Μπαχά, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Βασίλης Παπατσαρούχας, Αργυρώ Πιπίνη, Ντανιέλα Σταματιάδη και Φωτεινή Στεφανίδη.

ΧΡΗΣΤΙΚΑ: Τα εγκαίνια γίνονται απόψε γύρω στις 8μμ και η έκθεση θα κρατήσει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. 10πμ με 10μμ (εκτός Κυριακής που ανοίγει 12). Το Bartesera βρίσκεται στην Στοά Πραξιτέλους, Κολοκοτρώνη 25, στο κέντρο-κατάκεντρο των Αθηνών. Περισσότερα για τον Lagavulin εδώ. Κι όσοι μαθαίνουν "μυστικά" παρακαλούνται να διατηρούν πάντοτε την παιδική τους αγνότητα...

No comments: