Thursday, March 12, 2009

SFF- RATED 2009 : Ημέρα Πρώτη


Άνοιξε σήμερα στις πέντε και μισή το απόγευμα το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Φανταστικού SFF - RATED που διοργανώνει από το 2006 η ΑΛΕΦ.
Και κάπως έτσι θα ξεκίναγα αν ήθελα να γράψω ένα Δελτίο Τύπου. Όμως ευτυχώς δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω και είμαι "εμπλεκόμενος" με το Φεστιβάλ. Άρα θα γράψω για την Αγωνία που περιμένει πίσω από την Γωνία...

Η προβολή της πρώτης ταινίας καθυστέρησε να ξεκινήσει περίπου είκοσι λεπτά λόγω κάποιου προβλήματος "συνεργασίας" μεταξύ προβολέα και dvd player, δεν κατάλαβα τι ακριβώς παίχτηκε, μου αρκεί που λύθηκε. Αυτή ήταν και η μόνη αναποδιά της πρώτης μέρας ημέρας, οι υπόλοιπες προβολές κύλησαν κανονικά, μετακινώντας απλώς την έναρξή τους κατά είκοσι λεπτά, πράγμα που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς λάτρεις της αδρεναλίνης και της τελευταίας στιγμής να προλάβουν την έναρξη των ταινιών. Ουδέν κακόν...

Οι ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ήταν:

DARK SPIRITS
: Αρκετά ατμοσφαιρικό και γυρισμένο στην Πράγα. Ήταν ένα πολύ καλό Intro για το Φεστιβάλ.

Eνότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Ψηφιακοί Καθρέφτες:
ΤΗΕ GLITCH

GAME (δεν βρίσκω λινκ)
FLASH CLICK
GAME MASTER
Ψηφιακός κόσμος και gaming σε τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες "μικρές". Η ενότητα ήταν εκτός διαγωνιστικού και άρεσε.

SHADOWLAND: Καλογυρισμένη και με ένα ενδιαφέρον twist στο τέλος της.

THE DEAD OUTSIDE: Μιλάγανε Σκωτσέζικα που προσωπικά τα γουστάρω πολύ, και είχε ένα πολύ ιδιαίτερο κλίμα. Έχει και site, αλλά πάω να το κοτσάρω και κολλάει το σύστημά μου, όποτε θα την βολέψεις με το imbd προς το παρόν.

YESTERDAY (Μεταμεσονύχτια): Εδώ λοιπόν υπήρχε μια πολύ έξυπνη ανατροπή πάνω στις ταινίες με θέμα τα ζόμπι. Όλα είναι κλασικά, επιδημία και λοιπά, μέχρι που ο σκηνοθέτης αποφασίζει να μην ασχοληθεί με την "απειλή", αλλά με τις σχέσεις των έξι (και καλά) "υγιών" και το τι κάνουν ό ένας στον άλλο. Αυτό το twist είναι που φτιάχνει την ταινία..

No comments: