Tuesday, May 5, 2009

Από τα γεμιστά Παπαδοπούλου μέχρι τις υγείας Παυλίδη


Ένα ανέκδοτο που κυκλοφόρησε στις αρχές της Μεταπολίτευσης μού θύμισε η χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή (και ναι, μαζοχιστικά την παρακολούθησα στο Κανάλι της Βουλής - αλήθεια, γιατί αρκετές φορές κόβουνε τελείως τον ήχο της αίθουσας και είναι σαν να βλέπεις ταινία βωβού κινηματογράφου;)
Τελοσπάντων το ανέκδοτο πάει κάπως έτσι:
Μετά την φυλάκιση των πραξικοπηματιών στον Κορυδαλλό, ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής επιτρέπει σε όποιον έχει υποφέρει από την Χούντα να πάει να δει τον φυλακισμένο Παπαδόπουλο στο κελί του.
Πράγματι λοιπόν, γίνεται μια ουρά έξω από το κελί, και πρώτη μπαίνει μια γιαγιά. Τον φτύνει στο πρόσωπο και βγαίνει. Την ρωτάει λοιπόν ο φύλακας:
Τι σου έκανε εσένα γιαγιά ο Παπαδόπουλος και τον φτύνεις;
Έστειλε το παιδί μου και σκοτώθηκε στην Κύπρο, λέει η γιαγιά και φεύγει.
Μετά την γιαγιά μπαίνει ένας φοιτητής και τον βρίζει. Την ώρα που βγαίνει τον ρωτάει ο φύλακας:
Τι σου έκανε εσένα ρε φίλε ο Παπαδόπουλος και τον βρίζεις;
Δυο μήνες ΕΑΤ-ΕΣΑ, λέει ο φοιτητής και φεύγει.
Πάει έτσι κορδόνι η φάση με όλη την ουρά και κάποια στιγμή μπαίνει κι ο τελευταίος. Μπαίνει λοιπόν μέσα αυτός και τον σαπίζει τον Παπαδόπουλο στο ξύλο, ασήκωτο τον κάνει. Σκέφτεται απέξω ο φύλακας 'πω, πω, ποιος ξέρει τι έχει περάσει αυτός...' και μόλις βγαίνει ο τύπος τον ρωτάει:
Εσύ ρε πατριώτη τι έχεις με τον Παπαδόπουλο και τον έκανες τόπι στο ξύλο;
Και ακούει την απάντηση:
Τι έχω; Μα μπισκότα είναι αυτά που βγάζει ο πούστης;
Τι μ' έπιασε και σου θυμίζω κρύα ανέκδοτα του 1974; Αυτό που μ' έπιασε ήταν η εντύπωση πως πάλι ξεφτιλίστηκε η φάση κι αντί για τον Παυλίδη και την υπόθεσή του ψήφιζαν και μιλάγανε όλοι σαν μέτοχοι του ομώνυμου σοκολατάδικου σε έκτακτη γενική συνέλευση. Για να κρατήσουνε την βουλευτική τους ιδιότητα λίγο καιρό παραπάνω και να βγάλουνε σύνταξη ή να πάρουνε τα "οδοιπορικά", για να σβήσουνε αδικήματα του παρόντος, του παρελθόντος ή ακόμα και του μέλλοντος, για να μην πέσει ή να πέσει αυτή η γαμημένη Κυβέρνηση, πάντως για λόγους που καταφανώς δεν είχανε να κάνουν ούτε με την πραγματική υπόθεση, ούτε με το φυσικό πρόσωπο του πρώην υπουργού.

Είναι δεδομένο ότι οι πατέρες και οι μητέρες του Έθνους μας ψηφίζουν πάντα κατά συνείδηση. Έχω σοβαρά ερωτηματικά όμως για το Είδος της Συνείδησης που διαθέτουν. Είναι σαν τα γεμιστά Παπαδοπούλου ή σαν τις Υγείας Παυλίδη;

3 comments:

The Motorcycle boy said...

Σ΄αυτή τη χώρα φίλε όλα χάλασαν την εποχή που ο Μεταξάς πούλησε την εταιρεία του σε Γάλλους και σταμάτησε να βγάζει ο ίδιος το κονιάκ του.
Μετά πουλήθηκε ο Παυλίδης στη Γιάκομπς Σουσάρ, πουλήθηκε κι ο Παπαδόπουλος...

Δεν έχεις που να βασιστείς πια, ξεπουλήθηκαν οι πνευματικές μας αξίες -φασισμός, χούντα, ρεμούλα...

Κι ο άλλος χτες εκλιπαρούσε τους συναδέλφους του για "δικαιοσύνη" εννοώντας οτι έπρεπε να τον προφυλάξουν από τα δικαστήρια! Ρε τι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές; Υπάρχουν καλύτεροι κατήγοροι του καπιταλιστικού συστήματος από τους Νεοδημοκράτες;

PiKei said...

Καλά, πως διάολο προλαβαίνεις να γράψεις σχόλιο πριν ανεβάσω καλά-καλά το ποστ;
Με αγχώνεις ρε...

The Motorcycle boy said...

Δεν έχεις δει εκείνη την ταινία που λέγεται "Στο μυαλό του Παναγιώτη Κούστα"; Ωραία ταινία, παίζω εκεί ένα πιασάρικο ρολάκι, κάνω τον δεξί νευρώνα (μπαίνοντας) -χεχεχε.