Wednesday, May 6, 2009

Ο Μύθος του Ηρακλή Σπίλου αύριο στην ΕΣΗΕΑ

Ορυμαγδός παρουσιάσεων μέσα στο Μάιο και μερικές τις παίρνω χαμπάρι σχεδόν τελευταία στιγμή...


Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) θα φιλοξενήσει την Πέμπτη, 7 Μαίου, 8 μ.μ. την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Νίκου Κουνενή "Ο Μύθος του Ηρακλή Σπίλου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Νίκος Κουνενής, εμπνευσμένος από την τραγικωμική τηλεοπτική πραγματικότητα των καιρών και τις παράπλευρες συνέπειές της για την ποιότητα της ειδησεογραφίας και της ενημέρωσης δημιουργεί ένα σατιρικό μυθιστόρημα με στοιχεία αστυνομικής παρωδίας και πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Σπίλο.

Κατόπιν εντολής του καναλάρχη Ευρυσθέα Γιαρμά ο διάσημος δημοσιογράφος Ηρακλής Γαρυφαλλίδης ή Σπίλος αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας δώδεκα τηλεοπτικούς άθλους. Ξεκινώντας το έργο του από τη νικηφόρα μάχη με το απειλητικό Λιοντάρι της Νεμέας και ολοκληρώνοντάς το με τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του επικίνδυνου Κέρβερου, ο ημίθεος της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας θα θριαμβεύσει, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στο τηλεοπτικό κοινό της Ακρονησίας και της δορυφορικώς ενημερωμένης ακρονησιακής διασποράς.

Η εντυπωσιακή ολοκλήρωση της αποστολής του Σπίλου θα σημαδευτεί αιφνιδίως από μια μυστηριώδη δολοφονία. Ένα ζευγάρι ιδιόρρυθμων ντετέκτιβ και ένας φαιδρός σατιρικός συγγραφέας θα πέσουν με τα μούτρα στην προσπάθεια για την εξιχνίαση του μυστηρίου. Η σύντομη αλλά μεθοδική έρευνά τους θα συναντηθεί με μια απρόσμενη λύση, απλοϊκά περίπλοκη και μπερδεμένα απλή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Καλαϊτζής, γελοιογράφος, ο Νίκος Βλαντής, συγγραφέας, και ο Νίκος Κουνενής.

Ο Νίκος Κουνενής γεννήθηκε το 1957 και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρθρα και βιβλιοκριτικές του δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου είναι το πέμπτο λογοτεχνικό του βιβλίο.

Δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο για να σου πω την δική μου γνώμη, αλλά εδώ θα βρεις την γνώμη του ΠιΧή (και ένα σχόλιο του Βλάχου) που και τους δυο τους εμπιστεύομαι...

5 comments:

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη said...

Έχω διαβάσει το "Ω του θαύματος!" κι ήταν αρκετά απολαυστικό. Εεκίνο βέβαιαι καταπιανόταν με τα της εκκλησίας. Αν ο Ηρακλής Σπίλος έχει το μισό χιούμορ, τότε μάλλον πρόκειται περί εξαιρετικά ενδιαφέροντος βιβλίου.

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης said...

Πίστεψέ με έχει το διπλό και παραπάνω. Στο λέω, γιατί έχω διαβάσει και τα δυο.

(Πάνο, δικαιώς εμπιστεύεσαι εμένα. Αλλά το Βλάχο, ρε; Το Βλάχο;)

Vlaxos (Σιάτρας Σπύρος) said...

Με ζήτησε κανείς;;;

Εγω θα πάω, θα πάω, εσυ οχι, οχι, νια νια νια...

PiKei said...

@ Ευθυμία:
Νομίζω ότι σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον αλλά περιμένω να το διαβάσω πρώτα για να το πω...

@ px & Vlaxos:
Δεν σας φτάνει που έχετε κάνει παιδική χαρά τις Ιχνηλασίες σας; Ήρθατε να κάνετε τα ίδια και στο TALES; Πίσω ρε λυκόπουλα! Πίσω λέω, παρακμιακοί ανιχνευτές...

Vlaxos (Σιάτρας Σπύρος) said...

Καλά ρε...

Άμα σου ξαναδανείσω τις τάπες μου να παίξεις, να φτύσεις τον ΠιΧι...

(Μην του λες τέτοια ρε, θα με διώξει από το Blog)