Thursday, April 26, 2012

Παραμύθια της Προεκλογικής Εκστρατείας: Η "κοινοβουλευτική" Χρυσή Αυγή


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την πιθανή είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Και επειδή δεν προλαβαίνω να τα διαβάζω όλα, δεν ξέρω αν έχει ήδη εκφραστεί μια πάρα πολύ απλή θέση σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ", ΟΥΤΕ "ΕΘΝΙΚΗ", ΟΥΤΕ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ". ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΟΧΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΘΕΙ.

Είναι πολλά τα παραμύθια που έχει κυκλοφορήσει για τον εαυτό της η Χρυσή Αυγή. Και το μεγαλύτερο από αυτά, είναι η πραγματική της δύναμη στο επίπεδο του δρόμου, στο "μυστικό/μαχητικό" της σκέλος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε όλες τις μέχρι σήμερα "δυναμικές αντιπαραθέσεις" μεταξύ του αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού χώρου και της νεοναζιστικής ακροδεξιάς η τελευταία δεν έχει νικήσει ποτέ. ΠΟΤΕ δεν έχει ακυρώσει η Χρυσή Αυγή προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση με δική της αντισυγκέντρωση, ενώ το αντίθετο δεν έχει συμβεί λίγες φορές μέχρι σήμερα από τον α/α χώρο.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να περπατάμε όλοι οι άνθρωποι ήσυχοι. Τα ξεμοναχιάσματα και τα μαχαιρώματα αλλοδαπών και αντιφασιστών, οι εμπρησμοί στεκιών, καταλήψεων, χώρων ανεπίσημης λατρείας ή μικροεπιχειρήσεων αλλοδαπών, είναι το "κλασσικό ρεπερτόριο" της οποιασδήποτε φασιστικής γκρούπας στην Ιστορία και στην προκειμένη ιστορική φάση της Χρυσής Αυγής.

Πόσο μπορεί να αλλάξει αυτό με την είσοδο της Χ.Α. στην Βουλή; Δυστυχώς, κατά την γνώμη μου, μπορεί να αλλάξει πολύ. Ο "κοινοβουλευτικός μανδύας" που προσφέρει πολλές μορφές ασυλίας στα μέλη των κομμάτων και των επίσημων κομματικών νεολαιών, αλλά ακόμη περισσότερο η κρατική χρηματοδότηση, μπορούν να μετατρέψουν την σημερινή συμμορία της Χρυσής Αυγής σε μια πολύ ευρύτερη νεοφασιστική δεξαμενή που θα ασχολείται σοβαρά με την κοινωνική τρομοκρατία. Το προηγούμενο των "ταγμάτων εφόδου" με τα πολλαπλά οφέλη που πρόσφεραν στα μέλη τους δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσουμε. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο ψηφοφόρος για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου ένα χρόνο) υπερασπίζεται την πολιτική επιλογή που έκανε για προσωπικούς ψυχολογικούς λόγους, μπορεί να πυκνώσει τις γραμμές αυτού του χώρου.

Αν μέχρι τώρα δεν έχω κάνει κάποιο χοντρό λάθος εκτίμησης, η "κοινοβουλευτική" Χρυσή Αυγή στο άμεσο μέλλον θα προσπαθήσει να "κατακτήσει τον ζωτικό της χώρο". Τόσο σε επίπεδο προπαγάνδας αξιοποιώντας όλα τα "νόμιμα ΜΜΕ", όσο και σε τοπικό επίπεδο με "επιχειρήσεις-σκούπα" για να "ξεβρωμίσει ο τόπος". Και, φυσικά, στο επίπεδο του δρόμου θα συναντήσει ένα ήδη συγκροτημένο αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα που δεν έχει ούτε την διάθεση, ούτε το ηθικό περιθώριο, να κάνει πίσω.

Θα υπάρξει κάποια ποιοτική διαφορά στις συγκρούσεις μεταξύ φασιστών και αντιφασιστών αν η Χρυσή Αυγή έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Προσωπικά πιστεύω πως ναι, και μάλιστα ευθέως ανάλογη με το ποσοστό που τελικά θα συγκεντρώσει.

Θα τρομάξει, τουλάχιστον, η εγκληματική "δράση" της Χρυσής Αυγής τον μικροαστό και την μικροαστή που θα έχει καταφέρει να προσεγγίσει σ' αυτή την "τυφλή" προεκλογική εκστρατεία και να τον/την πείσει να την ψηφίσει; Προσωπικά φοβάμαι πως όχι, αφού τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη "χτίσει" τα εντελώς μισανθρωπικά, "εθνικά", δίκτυα αλληλεγγύης της. Και αν ανατρέξουμε στην σύγχρονη Γερμανική Ιστορία, είναι πολύ εύκολο για τον "νοικοκυραίο" σε εποχές κρίσης - και απλώς κάνοντας πως δεν είδε - να συναινέσει να "θυσιαστούν" κάποιοι "για το καλό του Έθνους", ιδίως όταν αυτό του εξασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση σε πόρους.

Είναι, προφανώς, δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ψηφίζει ό,τι επιλέγει (ή και να μην ψηφίζει καθόλου). Αυτό που είναι, κατά την γνώμη μου, σημαντικό είναι να καταδειχθεί σε κάθε υποψήφιο ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής ότι αυτή η ψήφος θα φέρει αίμα στους δρόμους. Και κάθε ψηφοφόρος της θα πρέπει, εκ των προτέρων, να έχει αναλάβει την ευθύνη και το μερίδιο αυτού του αίματος που του αναλογεί, αντί να σφυρίζει αδιάφορα ή να φρικάρει αδιέξοδα κατόπιν εορτής.



3 comments:

M.M. said...

Αυτές τις μέρες έχει συλληφθεί ο εκπρόσωπος τύπου του «κόμματος» κατηγορούμενος για δύο φόνους… Αυτό το πράμμα, αυτή η συμμορία μπορεί να πάρει άδεια να κατέβει στις εκλογές; Αυτή την ώρα που μιλάμε ο Άρειος Πάγος αποφασίζει.... Τι αποφασίζει;

Και σχετικά με τους μετανάστες…
Θέλω πολύ να ξυλοφορτώσω και να διώξω με τις κλωτσιές όλους τους Γερμανούς και άλλους ψυχασθενείς ευρωπαίους μετανάστες που δεν μιλούν ελληνικά αλλά διοικούν την Ελλάδα, που μισούν τους Έλληνες, που είναι αναγνωρισμένοι οικονομικοί εγκληματίες με διεθνή «καρριέρα», αυτούς με την μικροπρέπεια του ληστή που σου γυρίζει ανάποδα τις τσέπες , αυτούς που κατοικούν σε πολυτελή διαμερίσματα με θέα Ακρόπολη, υποτιμούν τη νοημοσύνη, φτύνουν την αξιοπρέπεια και πληρώνονται για όλα αυτά από εμάς……

Μ.Μ

PiKei said...

Όπως θα δεις στο λινκ ο συνδυασμός ανακηρύχθηκε κανονικότατα από τον Άρειο Πάγο...
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=234960

PiKei said...

Για το άλλο που έθεσες, οι "ψυχασθενείς ευρωπαίοι μετανάστες" είναι επικυρίαρχοι και κατά συνέπεια συμμερίζομαι την διάθεσή σου απέναντί τους.