Tuesday, June 26, 2012

Update από τον Antonio...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EFSF

Εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Luis De Guindos προς τον πρόεδρο του Eurogroup Jean Claude Juncker.

Έχω την τιμή να απευθυνθώ σε Εσάς για χάρη της ισπανικής Κυβέρνησης για να ζητήσω και επίσημα την οικονομική ενίσχυση με σκοπό την ανακεφαλαιοποιηση των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων της χώρας που την χρειάζονται. Η εν λόγω υποστήριξη συμμορφώνεται στους ορους που ρυθμίζουν την παραπάνω ανακεφαλαιοποιηση. Η επιλογή του τρόπου μέσω του οποιου θα πραγματοποιηθεί τέτοια βοήθεια θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις νόμιμες μεθόδους.

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας τάσσεται υπέρ των δηλώσεων των υπουργών του Eurogroup οι οποιες έγιναν την 9η Ιουνίου όπου υποστηρίζονται η απόφαση της κυβέρνησης της Ισπανίας να αναδιαρθρωθεί το χρηματοοικονομικό σύστημα και η πρόθεση της να ζητήσει την οικονομική ενίσχυση των τραπεζικών ιδρυμάτων μέσω ενός χρηματικού ποσού που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες τους. Εκτιμάται ότι το παραπάνω ποσο δεν υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Ταμείο Διάσωσης του Εθνικού Τραπεζικού Συστήματος (FROB) που θα αντιπροσωπεύσει την Κυβέρνηση της Ισπανίας θα παραλάβει τα κονδύλια τα οποια θα διοχετευτούν στις διαφορες Τράπεζες.

Οι ισπανικές αρχές θα δώσουν την πλήρη υποστήριξη τους στις αποφάσεις που αφορούν τα κριτήρια και τις συνθήκες που ρυθμίζουν το δάνειο και τα αντίστοιχα μετρα που θα εφαρμοστούν. Ο στόχος της κυβέρνησης του Βασιλειου της Ισπανίας είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το "Μνημόνιο Συνεννόησης" μέχρι την 9η Ιουλίου ώστε να μπορέσει να συζητηθεί το θέμα στην επομενη συνεδρίαση του Eurogroup. Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε να ληφθούν υπόψη τους οι αναφορές για το ισπανικό χρηματοοικονομικό σύστημα που μόλις έχουν συντάξει δυο ανεξάρτητοι οργανισμοί και το ΔΝΤ.

No comments: