Wednesday, January 1, 2014

Το 2014 φέρνει την ολοκλήρωση της οικονομικής -αλλά και της νομικής- σου ομηρίας (Μέρος Πρώτο)Το sms που μου έστειλε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου η Μ.Μ. έγραφε:

ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ "1984"

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα "ένστολα, χαμηλά αμειβόμενα, παιδιά του στρουμφοχωριού" πλάκωσαν στα δακρυγόνα και τις κρότου-λάμψης την συγκέντρωση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση (μπορείς να το διαπιστώσεις από το υλικό που ανέβηκε εδώ) και το χτύπημά της δείχνει, τουλάχιστον κατά την δική μου γνώμη, ότι ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του "Καίσαρα της Νομιμότητας". Ή ότι ο μπάτσος που θα ρίξει το πρώτο δακρυγόνο της χρονιάς παίρνει τιμητική πλακέτα από την υπηρεσία του και "μαύρο μπόνους" από την Χρυσή Αυγή. Ή και τα δύο, όλα πιθανά είναι πια...

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που παλεύουν, είναι πολύ πιθανό να μην βρεις τίποτα που να σε ενδιαφέρει παρακάτω στο κείμενο, μάλλον όλα θα τα ξέρεις ήδη. Αν όμως ανήκεις σε αυτή την κατηγορία που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "γενικό πληθυσμό", έλα να ξανακοιτάξουμε μαζί τα αυτονόητα.

Δεν έχω σκοπό να κάνω αυτό το κείμενο σεντόνι, οπότε θα το σπάσω σε όσα μέρη χρειαστεί. Και φυσικά όπως γίνεται πάντοτε στα κείμενα που γράφω στο TALES, ζητάω από σένα να ελέγχεις αν τα στοιχεία που σου δίνω στους συνδέσμους είναι ακριβή και αν ο συλλογισμός που κάνω είναι λογικός ή θέλω να "κλέψω" την συγκατάθεσή σου και να σε φέρω "στα δικά μου τα νερά". Τα σχόλια είναι πάντοτε ανοιχτά εδώ κι αν έχεις αντεπιχείρημα το έχω ανάγκη...

ΤΟ 2014 ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΣΟΥ ΟΜΗΡΙΑΣ

Η φορολογική σου σχέση με το Κράτος από σήμερα αλλάζει. Τόσο που οι εφορίες να είναι κλειστές για το κοινό τις επόμενες δύο εργάσιμες μέρες για να κάνουν σεμινάρια οι εφοριακοί. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα επιβαρυνθείς περισσότερο φέτος (δες και τα υπόλοιπα άρθρα στον ίδιο ιστότοπο), και μάλιστα σε μια περίοδο που τα έσοδά σου μειώνονται όπου κι αν δουλεύεις (ακόμα). Μοναδική εξαίρεση δεν είναι η περίφημη συλλογική σύμβαση με τις αυξήσεις που είναι της πλάκας, αλλά αυτή εδώ η απόφαση του Μισθοδικείου που αφορά όμως -και πάλι- τους "συνήθεις ύποπτους".

Τεκμηριώνοντας ακόμα παραπάνω την άποψή μου για την οικονομική σου ομηρία, σου παραθέτω μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις-εξπρές αλλά και την προσωπική μου διαπίστωση ότι η αγορά εργασίας έχει γίνει τόσο Λιμνούπολη που οι "εγκλωβισμένοι" ακόμη εργαζόμενοι να τρέμουν μήπως χάσουν την θέση τους περισσότερο από ποτέ. Τσεκάρισέ το γύρω σου...

Αν ψήνεσαι ακόμα πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, ρίξε απλώς μια ματιά στην απολογία Κάντα, την κρίση του συνταξιούχου Λιάπη ή την ατάκα Τομπούλογλου, δηλαδή μόνο στην κορυφή του παγόβουνου. Γιατί αν θες να πας λίγο βαθύτερα, μόνο το σκάνδαλο της Digea ή η σχέση ΕΕ-Πολυεθνικών λένε αρκετά.

Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω γίνονται για την ολοκλήρωση της οικονομικής σου ομηρίας. Αλλά, ισχύει ότι είπαμε και παραπάνω. Τα σχόλια είναι ανοιχτά και κάθε αντίρρηση ή διαφορετική ματιά είναι ευπρόσδεκτη στο πεδίο του διαλόγου.

Αύριο θα τα πούμε με το δεύτερο μέρος που θα ασχοληθεί με την Νομική Ομηρία που σου ετοιμάζουν.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ "1984"

No comments: