Thursday, December 28, 2006

Πέντε Παιδιά Θα Βγουν Να Πουν Τα Κάλαντα...

Πέντε παιδιά βγαίνουν να πουν τα κάλαντα.
Το ένα το παίρνει η Τράπεζα, ενέχυρο για μια πιστωτική.
Τέσσερα παιδιά βγαίνουν να πουν τα κάλαντα.
Το ένα το πιάνουν Μπάτσοι, για έλλειψη άδειας παραμονής.
Τρία παιδιά βγαίνουν να πουν τα κάλαντα.
Το ένα καταλήγει στις Ειδήσεις, χάνεται εκεί για πάντα.
Δύο παιδιά βγαίνουν να πουν τα κάλαντα.
Το ένα πέφτει στην Πρέζα...
Ένα παιδί βγαίνει να πει τα κάλαντα.
Κι όπως συμβαίνει στην Ελεύθερη Αγορά, χωρίς ανταγωνιστές πλουτίζει!

3 comments:

apload said...

...Όντας πλούσιο πλέον, πηγαίνει στην Τράπεζα, εξοφλεί την πιστωτική και παίρνει πίσω το ένα παιδί. Πηγαίνει στην Αστυνομία, λαδώνει την καθαρίστρια, εκείνη αφήνει το κελί ανοιχτό καθώς σφουγγαρίζει, παίρνει πίσω το δεύτερο παιδί. Πηγαίνει στις Ειδήσεις και τους λέει ότι έχει πληροφορίες για δωροδοκία οργάνων της τάξεως και σαν αμοιβή θέλει το τρίτο παιδί. Βρίσκει το τέταρτο και κανονίζει να προμηθεύεται τακτικά σωστά κομμένη πρέζα ώστε να μην αρωσταίνει αλλά και να μην παθαίνει ντέρτι.
Και μετά τα μαζεύει και τα τέσσερα και τους λέει: "Tώρα θα δουλεύετε για μένα. Κανονικά με ΙΚΑ αλλά και μπόνους επίτευξης στόχων. Θα γίνει μια σοβαρή επένδυση για να μάθετε να χαμογελάτε ενώ τραγουδάτε, και φυσικά να μην τραγουδάτε φάλτσα. Θα σας δοθούν στολές και τρίγωνα τελευταίας τεχνολογίας. Η εταιρεία μας πρέπει να είναι πελατοκεντρική και οι πελάτες πρέπει να χαίρονται όταν σας βλέπουν και σας ακούν. Οι δύο καλύτεροι από εσάς θα γίνουν ομαδάρχες με αύξηση μισθού και καλύτερες στολές. Αξιοκρατία και φροντίδα του ανθρώπινου δυναμικού, αυτή είναι η κουλτούρα μας".

(απόσπασμα από το βιβλίο "An Inquiry into the Nature and Causes of the Filth of Nations" του Adam Papadam)

nanti said...

Μπράβο ρε pikei, η προσωποποίηση της συνέπειας είσαι. Είπες ένα την ημέρα και το τηρείς. Και είναι και καλά...Καλή χρονιά.

PiKei said...

Nanti,
Καλή Χρονιά. Τι θα γίνει, θα πάμε κάνα σινεμά ή θα την βγάλεις όλες τις γιορτές στα ογδόντα τετραγωνικά;

Ap,
Βλέπω πως εθίζεσαι σιγά-σιγά. Συνέχισε, μια χαρά τα πάμε... μόνο ειδοποίησε με αν θες να τις αφήνω επίτηδες μισές τις ιστορίες με σημείωση "Η συνέχεια στα comments"
Καλή Χρονιά, πάω να γράψω τώρα το σημερινό...