Monday, December 8, 2008

Κανένα αίμα δεν ξεπλένει το προηγούμενο αίμα

Επειδή από χτες το βράδυ το ακούω να σέρνεται και έχω την εντύπωση ότι δεν ξεκίνησε καθόλου τυχαία, ούτε επαναλαμβάνεται και σήμερα από διάφορα κανάλια τυχαία, θα βγω να το φωνάξω απο δω, αφού δεν έχω να το φωνάξω από αλλού:

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΝΙΚΟ ΔΕΝ "ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΤΑΙ" ΜΕ ΑΛΛΟ ΦΟΝΙΚΟ. ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΛ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΑΤΣ.

Και αυτοί που βγαίνουνε και λένε "ίσως κάποιοι σκέφτονται έτσι" και "σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τις αρχές εκτιμούν πως" ας σκεφτούνε τι στο διάολο κάνουνε.

Γιατί όπως το βλέπω εγώ, δύο πιθανές εξηγήσεις έχει η στάση τους.
Η υποβάλλουνε ιδέες για να μεγαλώσει το κακό ή μας προετοιμάζουνε για μια κλιμάκωση που κάποιος έχει ήδη ετοιμάσει...

3 comments:

Nikolas said...

Από την άλλη, η βία τραβάει τη δημοσιότητα και το θέμα παίρνει διαστάσεις και... μπορεί κάτι να γίνει. Μαλακίες λέω. Η αλήθεια είναι ότι οι διαδηλώσεις (ειρηνικές ή μη) είναι πάνω κάτω ανούσιες και υπάρχουν μόνο για να νομίζουμε ότι έχουμε κάποιο λόγο στη δημοκρατία. Αν είχαμε δημοκρατία, θα αναγνωρίζαμε ένα απλό λάθος του συστήματος και θα αλλάζαμε τις μεθόδους εκπαίδευσης και τις διαδικασίες πρόσληψης των αστυνόμων. Τώρα, με όλα αυτά που έχουν γίνει και από τα ΜΜΕ και από τους πολιτικούς και από τους διαδηλωτές (ειρηνικούς ή μη) υπάρχει καμία εγγύηση ότι δε θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο; Υπάρχει έστω καμία εγγύηση ότι το να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον είναι λιγότερο πιθανό; Εγώ δε βλέπω καμία τέτοια εγγύηση και αρχίζω να πιστεύω ότι κάνουμε μια τρύπα στο νερό, οι φωνάσκοντες κάθε είδους.

Anonymous said...

Όταν οι δυστυχείς βγαίνουν στο δρόμο βγαίνουν με μια βρεγμένη σανίδα:

Μία για την ανικανότητα της κυβέρνησης, μια για την απραγία της αντιπολίτευσης, μια για την πλεονεξία των καπιτα-ληστών, μια για τον μαφιόζικο τρόπο διαχείρισης της τάξης και της ειρήνης, και πολλές πέτρες για κάθε κοροϊδία που μας μπουκώνουν γενικώς και καλά κάνουν.

The Motorcycle boy said...

Δυστυχώς κι εγώ φοβάμαι τη δεύτερη εκδοχή σου.