Saturday, January 3, 2009

Πρώτο δείγμα γραφής του Καίει-Καίει μέσα στην χρονιά

Ο Καίει-Καίει στάματησε να πληκτρολογεί και ξανακοίταξε την τελευταία παράγραφο:

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει αναλάβει με την ψήφο του λαού την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων. Και έχει έρθει επιτέλους η ώρα όλα τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν και να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στις λογικές και επεξεργασμένες θέσεις της πλειοψηφίας στο μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Κάτι δεν του πήγαινε καλά. Ιδίως με αυτό το "λογικές και επεξεργασμένες θέσεις". Δεν ήταν και πολύ σίγουρος. Είχε διαβάσει στα πεταχτά τις εισηγήσεις του Υπουργείου και της επιτροπής σοφών και δεν του φαινόντουσαν και πολύ λογικές και επεξεργασμένες. Διέγραψε το αντίστοιχο κομμάτι, και μετά είχε:

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει αναλάβει με την ψήφο του λαού την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων. Και έχει έρθει επιτέλους η ώρα όλα τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν και να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στις θέσεις της πλειοψηφίας στο μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Το ξαναδιάβασε. Ρε, μήπως το παράκανε; Εντάξει είχε αναλάβει την ευθύνη η κυβέρνηση, αλλά τι σήμαινε αυτό; Έπρεπε ντε και καλά να βγάζει όλα τα κάστανα από την φωτιά; Να ιδρώνει να καταθέτει προτάσεις και να βγαίνουνε οι άλλοι να τις κράζουνε; Έσβησε την αράδα με τα υπόλοιπα κόμματα και τώρα είχε:

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει αναλάβει με την ψήφο του λαού την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Σκατά, τώρα δεν κολλάγανε με τίποτα οι φράσεις. Αφού εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης το θέμα, γιατί ζητούσε προ ημερησίας; Το ξανακοίταξε, πως διάολο έπρεπε να το φέρει; Πρόσθεσε ένα δεν.

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας δεν εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει αναλάβει με την ψήφο του λαού την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Όχι, ούτε τώρα έβγαζε νόημα. Κάτι έπρεπε να προσθέσει ακόμα. Κάτι που να χώνει και τους άλλους μέσα στα διαχρονικά σκατά της Παιδείας. Διαχρονικά, κάπου έπρεπε να βάλει το διαχρονικά:

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας συνιστούν διαχρονικό ζήτημα και δεν αφορούν μόνο τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει αναλάβει με την ψήφο του λαού την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Τώρα ήτανε λίγο ξεκούδουνο αυτό με την ψήφο και την ευθύνη. Το έσβησε και το μαλάκωσε λίγο παραπάνω προσθέτοντας ένα εκάστοτε.

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας συνιστούν διαχρονικό ζήτημα και δεν αφορούν μόνο τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Ακόμα όμως μένανε έξω οι άλλοι. Κάτσε δηλαδή, γιατί να μην πάρουνε κι αυτοί ευθύνη; Πως να το γράψει όμως χωρίς να φανεί πως χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων; Κάπου εμβόλιμα έπρεπε να μπει κάτι με κοινές θέσεις. Βρήκε το σημείο και το κόλλησε:

Και αυτό, γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας προϋποθέτουν όσο το δυνατόν κοινές θέσεις, αφού συνιστούν διαχρονικό ζήτημα και δεν αφορούν μόνο τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Το ξαναδιάβασε μια τελευταία φορά. Εντάξει, καλό ήτανε και είχε αρχίσει να του τσακίζει την μύτη κι η μυρωδιά του ψητού από τον φούρνο. Πρωτοχρονιάτικα να γράφει επιστολές, τι ήτανε αυτός, κανας δούλος;

Άνοιξε το Outlook Express και το έστειλε στην γραμματεία του για εκτύπωση και παράδοση...

2 comments:

Nikolas said...

Φταίω που νομίζω ότι κάπως έτσι το έγραψε πραγματικά;

PiKei said...

Φταις δεν φταις, μου δίνεις την ευκαιρία να δηλώσω επίσημα πως κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα, γεγονότα και κείμενα είναι απολύτως συμπτωματική και όπου δεν είναι χρησιμοποιείται αποκλειστικά με μυθιστορηματικό τρόπο και δεν απηχεί τις απόψεις ή πράξεις υπαρκτών προσώπων, για να έχουμε κι όλοι το κεφάλι μας ήσυχο...