Sunday, January 11, 2009

Ακολουθώντας αυθαίρετους συλλογισμούς

Είναι Κυριακή και μέσα στην γενική ραστώνη, συνέλαβα τον παρακάτω συλλογισμό που είναι εντελώς αστήρικτος και αστείος, αλλά διαθέτει ισχυρό ιστορικό προηγούμενο.

ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ:
Αν οι αντιεξουσιαστές έχουν πάνω τους τηλέφωνα δικηγόρων, οι οποίοι μάλιστα τσακίζονται να πάνε να τους ξεμπλέξουν τόσο που να προσάγονται μαζί τους στην ΓΑΔΑ και όλα αυτά γίνονται λόγω κοινής ιδεολογίας, τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν να δούμε στην Βουλή μια κοινοβουλευτική ομάδα αντιεξουσιαστών με γραβάτες.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ:
Όπως θυμάται οποιοσδήποτε πέρασε από κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, το πρώτο πράγμα που έδινε κάθε παλαιός κομμουνιστής σε κάθε νέο ήταν το τηλέφωνο κάποιου δικηγόρου, μέλους του κόμματος, για κάθε ενδεχόμενο σύλληψης. Και δεν είναι λίγοι οι δικηγόροι που "έχτισαν πελατεία" πάνω στην αρχική κομματική εξυπηρέτηση. Μέτρα και δες πόσους δικηγόρους βουλευτές έχει σήμερα η Αριστερά.

Το γιατί θα φοράνε γραβάτες οι αντιεξουσιαστές βουλευτές δεν χρειάζεται νομίζω να το εξηγήσω. Για τον ίδιο ανύπαρκτο λόγο που τις φορέσανε πριν από αυτούς και οι κομμουνιστές.

7 comments:

The Motorcycle boy said...

Ποιος σου είπε βρε πουλλλάκι μου οτι αυτοί που μπλοκαρίστηκαν στην Ασκληπιού ήταν αντιεξουσιαστές;

Υ.Γ.: Άσε που η συγκεκριμένη ομάδα δικηγόρων που συνελήφθη συμμετέχει κανονικά στις πορείες -εκεί δίπλα ήταν οι άνθρωποι.

PiKei said...

Συγνώμη που καθυστέρησα τόσο να απαντήσω αλλά αντιμετωπίζω υπολογιστικά προβλήματα.

Επί της ουσίας: Το είπαν οι δυνάμεις του Νόμου και της Τάξης.Ότι δηλαδή κυνηγούσαν τους κακούς που είχαν παρεισφρύσει στην πορεία και τους μαντρώσανε αυτούς στην Ασκληπιού και μετά ήρθανε οι άλλοι κακοί που έχουν παρεισφρύσει στον Δικηγορικό Σύλλογο και αυτοί προσπάθησαν να τους πάρουν τα ψάρια από το δίχτυ και να τους χαλάσουν το μεροκάματο, να τους στερήσουν την δίκαιη σύλληψή τους. Οπότε τους πήρανε όλους μαζί και τους πήγανε στον Εισαγγελέα κι ας χωρίσει αυτός τους τόνους από τα δελφίνια, δουλειά του είναι άλλωστε.

Επί της ανοησίας: Το γράφω από την αρχή ότι ο συλλογισμός μου είναι αυθαίρετος. Τα ξύνω Κυριακάτικα και σκέφτομαι και γράφω παπαριές, προσπαθώ να κάνω πλάκα αλλά προφανώς (για άλλη μια φορά) το σκότωσα το αστείο...

Επί της ορθογραφίας: Γράφεται με τρία λάμδα το πουλάκι ή υπάρχει κάποιο υπόγειο μήνυμα στο σχόλιο σου;

The Motorcycle boy said...

Το χτύπησα με τρία λ για να το κάνω βαρύ, βορειοελλαδίτικο -σαν φόρο τιμής στον άλλο Παναγιώτη (γκρίζα διαφήμιση, τιμή εκκίνησης 20 ευρώ) και να το κάνω επίσης καφενειακό, για να είμαι στο ύφος του ποστ. Σωστός νομίζω!

vkritikos said...

Για ποιό λόγο ταυτίζεις τη γραβάτα με τον μη-αντιεξουσιασμό;!;

PiKei said...

Εσύ πάλι γιατί μου κάνεις προβοκατόρικες ερωτήσεις;

Ναπoλέων said...

Ως μηδέποτε επαναφορέσας γραβάτα μετά τον τελευταίο γάμο μου, εδώ και κάμποσες δεκαετίες δηλαδή, αναρωτιέμαι, στο στύλ του ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ.,
μήπως είμαι αντιεξουσιαστής και δεν το ξέρω;;;

Και, κατακρεουργώντας το παλιό ανέκδοτο του Μπέρναρ Σώ στον πύργο της βαρώνης, λέω:
Αν οι αντεξουσιαστές ήταν
αντικομμουνιστές, όπως το ΚΚΕ...
Αν το ΚΚΕ ήταν γραβατωμένο, όπως οι δικηγόροι...
Αν οι δικηγόροι ήταν τρελλλοί, όπως τα πουλλλάκια...
Θα είχα περάσει {τον βίον μου} θαυμάσια...

Άντε... Καλές Απόκριες[*]
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
ένας αγραβάτωτος με περικεφαλαία
{alias: Ν.Α.Π.}

----------
[*] Τυπικά αρχίζουν την άλλη Κυριακή...
Ουσιαστικά όμως... μασκαράδες κυκλοφορούν όλο το χρόνο.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.