Thursday, January 22, 2009

Σήμερα η Βαβέλ!


Το ανοίγω τώρα και θα συμπληρώσω τις εντυπώσεις μου αφού την δω...

UPDATE: Πήγα πράγματι την Πέμπτη στο Φεστιβάλ και δεν μπορώ να πω ότι χαλάστηκα. Καλοστημένο ήταν, καλά πέρασα, χωρίς να μου φανεί ιδιαίτερα καλύτερο ή χειρότερο από τα προηγούμενα. Είχε λιγότερο κόσμο, αλλά ήταν εμφανώς πιο σχετικός με το αντικείμενο. Fine by me...

Αυτό που σίγουρα με ξίνισε ήταν οι "εισαγωγές" του Αντώνη Σαμαρά (πότε πρόλαβε να την γράψει;) και του Νικήτα Κακλαμάνη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Πολύ στο πόδι δικέ μου...

Και το άλλο που εξακολουθεί να μην μου αρέσει καθόλου είναι το θέμα που έχει ανοίξει από την επιστολή του Γιώργου Σιούνα (ολόκληρη εδώ). Η δημοσιοποίηση της επιστολής του με υποχρεώνει να δηλώσω πως δεν γνωρίζω ούτε αυτόν, ούτε κανέναν άλλο ή άλλη από την Βαβέλ και δυστυχώς δεν μπορώ να έχω άποψη για το τι γίνεται όταν "το μαγαζί κάνει ταμείο".

Όμως θέλω να γίνεται το Φεστιβάλ, να υπάρχει Έκθεση Ελλήνων Κομικσάδων και Αναδρομικές σαν του Λέανδρου, να μπορώ να δω μια φορά τον χρόνο δουλειές ξένων δημιουργών και ακόμα καλύτερα και τους ίδιους.

Είναι προαπαιτούμενο να γίνεται το Φεστιβάλ με διαφάνεια ή στα τέτοια μας; Προσωπικά πιστεύω πως ναι, είναι προαπαιτούμενο.

ΚΙ ΑΛΛΟ UPDATE: Απάντηση στην επιστολή δημοσιεύθηκε στο comicart. Για να μην την ψάχνεις μέσα στο τόπικ υπάρχει ολόκληρη εδώ.

Για όλα τα λινκς κοίτα το πρώτο σχόλιο του Dimitri...

4 comments:

Dimitri said...

Πήρες είδηση αυτό;
Και το συζητάνε κι εδώ και στο comicart.
Δεν ξέρω τι να πω...

0comments said...

Πω ρε μάγκα!

Emmanuel Manolas said...

Διάβασα ένα σωρό απόψεις από πολλούς, γνώστες και μη, για το σοβαρό αυτό θέμα, και η ασυνεννοησία είναι πλήρης.
Πραγματική Βαβέλ.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.