Thursday, January 6, 2011

Τα μπλουζάκια του Καφάτου στο Black Duck

Αντιγράφω-διασκευάζω το Δελτίο Τύπου που έλαβα...


T-shirt: Άνετο, βολικό, φτηνό, πότε φτηνιάρικο και πότε πανάκριβο λόγω ετικέτας, logo, trendy ιδέας... ένα ρούχο που μπορεί να φορεθεί παντού.

Ο Γιάννης Καφάτος εδώ και τρία χρόνια χρησιμοποιεί τα T-shirt ως το δικό του καμβά που πάνω του σκαρώνει κάποιες ιδιότυπες γελοιογραφίες μέσα στο blog του u-hoo («γιου-χου»), βασικό όνομα του blog (www.u-hoo.gr/gianniskafatos) και μέσα από τα T-shirt Stories, «παρακολουθεί» την επικαιρότητα, σχολιάζει δηλώσεις, εικονογραφεί καταστάσεις ή απλώς κάνει πλάκα με μόνο περιορισμό το περίγραμμα ενός «ταυ».
Τα «σκουτιά» όπως συχνά τα αποκαλεί ξεκίνησαν με αφορμή την ίδια του την καθημερινότητα. Όταν σταμάτησε να είναι αναγκασμένος να φοράει γραβάτες ξεκίνησε να κυκλοφορεί με T-shirt. Άρχισε να τα «μαζεύει» ως αναμνηστικά ταξιδιών.

Χρόνια προσπαθούσε να πείσει διάφορους παρουσιαστές εκπομπών ότι το T-shirt μπορεί να είναι μήνυμα και τελικά κατέληξε, αφού γέμισε βαλίτσες, σακ-βουαγιάζ, συρτάρια με μηνύματα άλλων να φτιάξει τα δικά του T-shirt που είναι ψηφιακά και μιλάνε στον κόσμο που κυκλοφορεί στο internet .

Τώρα ήρθε η ώρα τα Τ-shirt να βγουν από την οθόνη του υπολογιστή και να απλωθούν σαν ναπολιτάνικη μπουγάδα στο χώρο της γκαλερί του Black Duck και ακόμα και να φορεθούν, για να τα δούμε και να τα σχολιάσουμε (όπως ακριβώς «κάνουν» κι αυτά...)

Αυτή είναι η βασική ιδέα αυτής της ...u-hoo έκθεσης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 17 Ιανουρίου και ειδικά εκείνη την ημέρα οποιοσδήποτε θα μπορεί να παραγγείλει το δικό του T-shirt που θα τυπωθεί μπροστά του για να το φορέσει όποια στιγμή αποφασίσει να στείλει το δικό του μήνυμα.

Την Παρασκευή 21 του μηνός, ο Γιάννης Καφάτος (όπως κάνει συχνά άλλωστε) θα παίξει τις μουσικές που αγαπάει για τους φίλους του και τους φίλους του Black Duck.

Εγκαίνια: Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, 8 μμ, στην gallery του Black Duck Multiplarte.
Διάρκεια: 17 – 27 Ιανουαρίου
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte
Gallery-Cafe-Bar-Restaurant
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr
info@blackduck.gr

No comments: