Sunday, November 6, 2011

Έλα και φέρε και κάτι...


Απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2/11/2011

Κόντρα στους καιρούς και τα αδιέξοδα που μας θέτουν οι πολιτικοί, η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, διοργάνωσε στις 28 Οκτωβρίου το 1o ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου. Με αυτή την κίνηση αντιτάσσει την πνευματική καλλιέργεια, την κριτική σκέψη μέσα από τη γνώση και τη φαντασία, που εξάπτει το βιβλίο, απέναντι στη βίαιη λογική της επιβολής και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, που επιχειρείται από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ.

Μετά την επιτυχία αυτής της δράσης, την ενεργό συμμετοχή και το αίτημα του κόσμου, που βρέθηκε στην πλατεία, να επαναληφθεί και να καθιερωθεί σε τακτή βάση το ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, υπάρχουν ήδη διαθεσιμότητες, η αρχική ολιγομελής ομάδα μεγάλωσε και είναι αποφασισμένη να στηρίξει την καθιέρωση του ανταλλακτικού παζαριού βιβλίου στην πλατεία.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά (π.χ. παιχνίδια, ρούχα, τροφή, κ.ά.). Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί ενεργά αυτές τις κινήσεις αλληλεγγύης, για να αποδείξουμε ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν ξεπουλιέται και δεν παζαρεύεται. Το 2ο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου θα γίνει στην Πλατεία: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, 12.00 έως 18.00

Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα. Κανείς μόνος του στην κρίση.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

No comments: