Wednesday, January 9, 2013

Ο Δένδιας ασελγεί στις στάχτες της Κάλας

Εντάξει, τώρα μπορώ να πω ότι τα είδα όλα!

Διάβασε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Νίκου Δένδια, όπως ανέβηκε στο επίσημο site του.

Δήλωση του Ν. Δένδια για την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη βίλα της Μαρίας Κάλλας.

Αθήνα, 09 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νικολάου Δένδια για την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη βίλα της Μαρίας Κάλλας.

Η Ελληνική Αστυνομία απέδωσε σήμερα στην ελληνική κοινωνία τη βίλα της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας. Τα όσα βρέθηκαν στο εσωτερικό της (όπως μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια, πυροσβεστήρες κ.α.), αποδεικνύουν ότι η βίλα Κάλλας είχε μετατραπεί σε εργαστήριο προπαρασκευής εγκληματικών πράξεων. Συνιστούσε μία διαρκή προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, όπως και μία διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου. Ο χώρος αυτός δεν μπορούσε να παραμείνει χώρος ανομίας.


Λέξη προς λέξη τα τέρατα που περιέχονται στις ελάχιστες γραμμές της δήλωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία απέδωσε σήμερα στην ελληνική κοινωνία τη βίλα της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας

Πώς αποδόθηκε στην κοινωνία ένα κτίριο που σφραγίστηκε κι αυτή την στιγμή απαγορεύεται η είσοδος σ' αυτό; Αποδίδω ένα κτίριο στην κοινωνία - με τα φτωχά ελληνικά που ξέρω - σημαίνει το ανοίγω και το διατηρώ σε χρήση προς όφελος της, όχι το σφραγίζω και το αφήνω να καταρρεύσει. Αλλά σ' αυτό θα επανέλθω...
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να ονομαστεί βίλα ένα τετραόροφο κτίριο που είναι ολοφάνερα πολυκατοικία όσο "δημιουργικοί" κι αν γίνουμε με την ελληνική γλώσσα και τα νοήματά της.

Τα όσα βρέθηκαν στο εσωτερικό της (όπως μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια, πυροσβεστήρες κ.α.), αποδεικνύουν ότι η βίλα Κάλλας είχε μετατραπεί σε εργαστήριο προπαρασκευής εγκληματικών πράξεων.

Συγνώμη, αλλά εδώ όποιος έγραψε την δήλωση κάνει πολύ μεγάλο φάουλ. Το "όσα βρέθηκαν" είναι εν γνώσει του (υποθέτω), αλλά όχι και εν γνώσει μας. Η "Βίλα Κάλας" δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ, στο πανέμορφο τριώροφο που χτίστηκε το 1925 και ονομάζεται Πολυκατοικία Παπαλεονάρδου η Κάλας έμεινε για ένα διάστημα, ούτε γεννήθηκε, ούτε πέθανε εκεί. Τέλος ολόκληρη η πρόταση προκαταλαμβάνει και υποκαθιστά την δικαστική έρευνα, και δεν χρειάζεται να έχεις πάει και στο Γυμνάσιο για να το καταλάβεις.

Συνιστούσε μία διαρκή προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, όπως και μία διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου.

Αν μπορεί άντρας, γυναίκα ή πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης να μου εξηγήσει λογικά αυτή την φράση να τον/την/το κεράσω ένα ποτό. Στο διαμέρισμα που έζησαν ο Μινωτής και η Παξινού υπάρχει ταμπέλα στην είσοδο, αλλά τώρα είναι (νομίζω) ιατρείο, σίγουρα πάντως δεν είναι μουσείο. Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε για "διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου" η τύχη του σπιτιού του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη στην Οικονόμου σπάει όλα τα κοντέρ. Αν είχε καταληφθεί, σήμερα θα μπορούσες να το επισκεφθείς.

Ο χώρος αυτός δεν μπορούσε να παραμείνει χώρος ανομίας.

Εδώ η λογική έχει σηκώσει πια τα χέρια ψηλά. Ας αναλάβει η Ψυχιατρική επιστήμη και τον συντάκτη και τον υπογράφοντα την δήλωση!

Αφήστε ήσυχες τις στάχτες της Κάλας, είναι πολύ διάφανες για να καλύψουν τις (λεκτικές και νοηματικές) βρωμιές σας.


Υ.Γ. Και πάλι ο βωβός κινηματογράφος της ΕΛΑΣ...



Κι άλλο Υ.Γ. Θέλετε να μάθετε τι έχει η Σκαραμαγκά;

No comments: