Tuesday, May 28, 2013

Ο Antonio για τις αποκρατικοποιήσεις, τον Σταυρίδη και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έφτασα να κλέβω και αυτά που ανεβάζει στο facebook o Antonio και ειλικρινά δεν ντρέπομαι καθόλου...



Να ένα video με τον Στέλιο Σταυρίδη, τον πρόεδρο του TAIPED, που απαντάει στις ερωτήσεις του Αλέκου Λυκουρίδη, δημοσιογράφου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου.

Από αυτήν την συνέντευξη αντιλαμβάνομαι ότι οι Έλληνες στερούνται πραγματικής ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος δεν έθεσε κανένα δύσκολο ερώτημα στον κύριο Σταυρίδη ο οποιος πώλησε καπνό (αυτό το επάγγελμα το κάνει πολύ καλά).

Κανένα όργανο - επίσημο η ανεξάρτητο - διαπίστωσε τα ψέματα στο δελτίο τύπου του TAIPED στο οποιο γνωστοποιήθηκε πως η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ξεπερνάει 16.8 φορες τα εκτιμημένα κέρδη της εταιρείας για το έτος 2013. Το τίμημα ανερχόταν στα 712 εκατομμύρια (652 συν τοις 60 από το μέρισμα του Δημοσιου για το έτος 2012). Τότε, σύμφωνα με τους λογαριασμούς, ο ΟΠΑΠ αποταμιεύει 35 εκατομμύρια (καθαρά κέρδη). Από την άλλη πλευρά λέγεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει 6.3 δισεκατομμύρια για 10 χρονια (630 εκατομμύρια ως μέσον όρον για κάθε έτος). ?Από που προέρχονται αυτά τα παραποιημένα δεδομένα? Δεν μου αρκεί να λέτε: "Ξέρουμε ότι είναι ψέματα" και μετά δεν δίνεται σημασία στο θέμα. Έτσι, το ψεύδος νομιμοποιείται. Και ο Σταυρίδης μιλάει για "εθνική επιτυχία" και "διαφανη διαδικασία".....

Ο κύριος Σταυρίδης λέει στον δημοσιογράφο ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αποταμιεύσει 4.6 δισεκατομμύρια φέτος από τις ιδιωτικοποιήσεις. Άλλο ψέμα που κανεις δεν παρατήρησε. Μέχρι στιγμής πωλήθηκε μονο ο ΟΠΑΠ και η Τρόικα είναι πολύ δυσαρεστημένη με το θέμα, απειλώντας αλλαγές και στην σύνθεση του TAIPED, αντικαθιστώντας τους Έλληνες με ξένους managers. Εκτος αυτού, το χρήμα θα διοχετευτεί στον κλειστό λογαριασμό της Τρόικας για την αποπληρωμή των τόκο, και η Πολιτεία δεν θα δει ούτε ένα λεπτό. Αυτά σας τα είπαν η σας τα απέκρυψαν?

Υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Άχρηστη και κακώς διαχειριζόμενη αποκρατικοποίηση. Δεν ξέρετε ότι πολλές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήδη φωνάζουν γιατί έτσι στην Ελλάδα τα τιμολόγια του αεριου θα ξεπεράσουν κατά το 50% τον μέσο ορο της ΕΕ? Το καταλαβαίνετε ότι σε μια κλειστή αγορά όπου δραστηριοποιούνται ο Κοπελούζος (Prometeus Gas), οι Βαρδινογιάννης-Μυτιληναίος (M&MCo.gas) και Ρώσοι η Αζέροι δεν θα μπορέσετε πια να χαίρεστε ενός κοινωνικού αγαθού? Αν τώρα διαμαρτύρονται (οι Ρώσοι της GAZPROM) για τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών προς την ΔΕΠΑ, να φανταστούμε τι θα γίνει μετά την ιδιωτικοποίηση της! Δεν σας το είπε κανεις αυτό?

Για το "επιτυχημένο" ταξίδι των Σαμαρά-Σταυρίδη στην Κίνα. Θέλω να μάθω τα εξής: Για αυτές τις "συμφωνίες" με τον ασιατικό γίγαντα έχει υπογραφει κάποιο..."αντίτιμο" (πώληση του λιμένος του Πειραιά και του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλου?) Αν έτσι είναι, τότε η Ελλάδα έχει χάσει το παιχνίδι. Οι μεγάλες δουλειές κλείνονται μέσω διαπραγματεύσεων "win-win", δηλαδή, οι δυο πλευρές πρέπει να βγούν επιτυχημένες. Έτσι, αλλα κομμάτια του ελληνικού εδάφους πάνε χαμένα.....Παιδιά, όλα αυτά είναι αβάσταχτα, ελπίζω να το καταλάβετε!

No comments: