Thursday, September 17, 2015

Τέταρτη Μέρα Απεργίας Πείνας της Εύης Στατήρη



Η αλληλεγγυη στην Ευη, υπερβαινει τη πιθανη συμφωνια ή διαφωνια με τους ΣΠΦ.
Υπερβαινει τη συμπαθεια ή αντιπαθεια ή ουδετεροτητα προς τους συγκεκριμενους αγωνιστες.
Η Ευη βρισκεται στα χερια του κρατους ως παραπλευρη απωλεια και στοχος εκδικητικης μανιας των αξιωματουχων του και των κατασταλτικων μηχανισμων του.
Η αλληλεγγυη στην Ευη εχει να κανει με την αξιοπρεπεια που εχει ο καθενας απο εμας απεναντι στο ιδιο του τον εαυτο.
Οταν ανεχεσαι το αδικο και το αδικο αφορα ατομα που βρισκονται ομηροι στα χερια του κρατους τοτε η φωνη που θα διεκδικησει και θα απαιτησει την ελευθερια τους ειναι ο αλληλεγγυος κοσμος εκτος τειχων.
Οποιος σφυριζει αδιαφορα προβαλλοντας τα χιλιαδες προβληματα που ολοι κουβαλαμε στη καθημερινοτητα μας απλα δεν διαφερει σε τιποτα απο το νοικοκυραιο της διπλανης πορτας που επισης κουβαλα χιλιαδες προβληματα και ιδιωτευει ασυστολα στο μικροκοσμο του.
Ειναι καποιες καταστασεις που περιμενεις απο ατομα,συλλογικοτητες,στεκια του αναρχικου χωρου κοκ να μη χρειαζεται καν να το σκεφτουν.
Αντανακλαστικα να μπαινουν στο παιχνιδι και να αναζητουν μεθοδους και μορφες αλληλεγγυης.
Ενα απο αυτα ειναι και το θεμα της Ευης η οποια προ πολλου θα επρεπε να εχει βγει,πολλω μαλλον να μην εχει καν συλληφθει.
Ελπιζω το πραγμα προς τα εκει να κατευθυνθει εμπρακτα και ταχιστα, οχι με τους γνωστους ρυθμους χελωνας που ακολουθουνται σε αντιστοιχες περιπτωσεις.
Ευκαιρια να το αλλαξουμε,ας κανουμε την αρχη με αφορμη αυτη τη περιπτωση.

Πηγή: Μυρτώ Νέασμύρνη (facebook)

No comments: