Friday, January 4, 2008

Αυτά πρέπει να παίζει μια Δημόσια Τηλεόραση!

Απολύτως εξαιρετική ήταν η χθεσινοβραδινή Θεματική Βραδιά στην Κρατική Τηλεόραση. Και ήταν η καλύτερη απάντηση στην ανόητη θέση "Γιατί πληρώνω στην ΔΕΗ την ΕΡΤ;" που αρκετά μάς ταλαιπώρησε τον περασμένο χρόνο στην μπλογκόσφαιρα (με αφορμή την εκπομπή συστηματικής καταστροφής εγκεφάλων).

Όσοι χάσατε το JESUS CΑMP και το JONESTOWN, LIFE AND DEATH OF PEOPLES’ TEMPLE μπορείτε να τα αγοράσετε με κάτι λιγότερο από σαράντα δολάρια στο Αmazon.

Ή να ζητήσετε από την ΕΡΤ να τα ξαναπροβάλλει. Αν πέσουν αρκετά τηλέφωνα και mail, είναι απλώς υποχρεωμένη - λόγω του Δημόσιου χαρακτήρα της - να το κάνει.

Και για να τελειώνουμε. Η ΕΡΤ, όπως και κάθε Δημόσια Τηλεόραση, δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τα νούμερα, ούτε καν να ασχολείται με την κερδοφορία. Έχει κάθε δικαίωμα να είναι ακόμη και ελλειματική, η μόνη της υποχρέωση είναι να μην διαπραγματεύεται την ποιότητα του προγράμματός της. Και να διευρύνει τους ορίζοντες των τηλεθεατών, να παρέχει Παιδεία Για Όλους.

Κι αυτό δεν είναι καθόλου "ψιλά γράμματα" κατά την άποψή μου.

7 comments:

Xavier said...

Είδα το πρώτο από τα δύο και σκεφτόμουν ότι μόνο στην ΕΡΤ μπορείς να δεις κάτι τέτοιο. Φυσικά λίγοι το εκτιμούν αυτό. Σωστά τα λες.

PiKei said...

Προσπάθησα να το πω και πέρσι, αλλά μέσα στον θόρυβο της "φραπελοσυζήτησης" δεν γινότανε να συζητήσουμε σοβαρά.
Το ζήτημα δεν είναι να φορτώνεσαι "λάθος" συμβόλαια με τις Αννούλες, είναι να ξέρεις τι τηλεόραση οφείλεις να κάνεις με τα λεφτά του κοσμάκη.
Άρα πρέπει όλοι να πληρώνουμε την ΕΡΤ και μετά να την περιμένουμε στην γωνία και να απαιτούμε το πρόγραμμά της να είναι το καλύτερο. Να μην τολμάει να το αμφισβητήσει κανείς ούτε από άποψη ποιότητας, ούτε από άποψη διαφάνειας των αναθέσεων.
Οι Αννούλες μια χαρά θα λοβοτομούν τον κόσμο κι από τα Ιδιωτικά...

PiKei said...

I don't think we ever talked. And I hate spam. Please stay away from my blog. Your next comment will be deleted.

Anonymous said...

Το κακό είναι πως ενώ έχουμε αυτές τις προσδοκίες από την ΕΡΤ (και με αυτό το σκεπτικό την πληρώνουμε), εκείνη τις διαψεύδει με την Δρούζα, την κα καθηγήτρια Παναγιωταρέα (τρομάρα της!), με το ποδόσφαιρο (λες και είναι αθλητικό κανάλι πια!), με την Μπίλιο, τον αδερφό Τριανταφυλλόπουλο, τον Κοττάκη, την "Κυριακή στο χωριό" (πρέπει να το δεις για το πιστέψεις ... εποχές χούντας!) και άλλους τόσους παχυλά αμοιβόμενους άχρηστους κρατικοδίαιτους που έχει μαζέψει.

PiKei said...

Γι αυτό πρέπει όταν εκπληρώνει τον ρόλο της να της το αναγνωρίζουμε. Κι όταν δεν το κάνει να την κράζουμε...

Godot said...

Συμφωνώ απολύτως.
Άσχετα αν κοροιδεύω τον Μπακογιαννόπουλο και τον Κωστάλα, τουλάχιστον ειναι δυο άνθρωποι που - αν μη τι άλλο - ξέρουν για τί πράγμα μιλάνε απολύτως.
Δεν μιλάνε με δανεικες ατάκες και φτηνές εντυπώσεις.

Μετά από αυτούς ας πούμε ... τι? ποιός?

PiKei said...

Αγαπητέ Godot,
Είμαι σίγουρος πως η "ποιότητα υλικού" που έφτιαξε τον Μπακογιαννόπουλο και τον Κωστάλα εξακολουθεί να παράγεται καθημερινά στην χώρα.
Και μάλιστα νομίζω πως παράγεται πια σε μεγαλύτερες ποσότητες και μικρότερες ηλικίες, λόγω της πρόσβασης σε ξένες γλώσσες που είναι όλο και πιο διαδεδομένη και της ευκολίας στην αναζήτηση της πληροφορίας.
Οι φαν των πραγμάτων έχουν γίνει πιο ειδικοί από τους μέσους δημοσιογράφους, που ισοπεδώνουν τα θέματα.
Αν η τηλεόραση άνοιγε σ' αυτούς θα τρίβαμε τα μάτια μας.
Το γιατί δεν ανοίγει, είναι ζήτημα μιας άλλης συζήτησης, δυστυχώς τεράστιας.