Monday, February 18, 2008

Δεν είναι μυστήριο, παγωμένο νεράκι είναι...

Η επιμονή των τηλεοπτικών μέσων να σε κρατήσουν μέσα στο σπίτι, έχει μια απλή και προφανή εξήγηση. Αν μείνεις μέσα, θα σαπίσεις στο χαζοκούτι.

Η επιμονή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να περιορίσεις τις μετακινήσεις στις "απολύτως απαραίτητες" έχει μια άλλη εξήγηση. Ξέρει πολύ καλά, πως τίποτα δεν σε έχει προετοιμάσει για το χιόνι, αν έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στην "Πρωτεύουσα". Ούτε το σπίτι σου , ούτε το σχολείο, ούτε τα έξι μαθήματα που έκανες στην Σχολή Οδηγών για να πάρεις το ροζ χαρτί σού έμαθαν το παραμικρό για το πως να ντύνεσαι, να περπατάς ή να οδηγείς στο χιόνι. Και επιπλέον ξέρει πως και οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά κυρίως οι μηχανισμοί προστασίας του πολίτη, δεν έχουν ούτε προδιαγραφές ούτε πιστοποίηση "χιονιού".

Όμως ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων όταν βλέπει να πέφτει αυτό το άσπρο πράμα από τον ουρανό θέλει να πάει να το συναντήσει. Και θα ήταν καλύτερο όλοι αντί να σπέρνουν τον εύκολο πανικό να έδιναν στους άσχετους δυο-τρεις χρήσιμες πληροφορίες ασφαλούς μετακίνησης μέχρι να τους τις χώσουν στο κεφάλι.

Θα είχαμε έτσι γλιτώσει από τους "εκβιασμούς" και τις "σούπες" που έφαγαν με το κουτάλι όσοι έκαναν ντελίβερυ χτες βράδυ.

2 comments:

The Motorcycle boy said...

Εντάξει, να κάτσεις σα μαμούχαλος μέσα στο σπίτι (αυτό έκανα κι εγώ γιατί είχα φροντίσει να εφοδιαστώ από νωρίς με αντιολισθητικές ταινίες -A day at the races, High Sierra, How to murder your wife, North by northwest), αλλά φτιάχνεις και ένα φαγάκι ... Σαπίζεις που σαπίζεις μέσα, δεν χάθηκε ο κόσμος να κάνεις λίγη γυμανστική μέχρι την κουζίνα.

PiKei said...

Η γυμναστική της κουζίνας είναι ωραία και επίσης είναι η μόνη που σου προσθέτει κιλά.
Σωστές και οι αντιολισθητικές ταινίες...