Sunday, October 23, 2011

Μολάοι...

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οποιοσδήποτε δεν συμμετέχει σε μια συνέλευση δεν έχει το δικαίωμα, ούτε να της υπαγορεύσει τι θα αποφασίζει αυτή ως αυτόβουλο πολιτικό όργανο,ούτε δικαιούται να την ταυτίζει αυθαίρετα με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο ή όργανο ξένο προς αυτήν !
22 Οκτωβρίου 2011 plateiamolaon

Το γνωρίζουμε ότι λέμε τα αυτονόητα αλλά το κάνουμε γιατί λογής-λογής Γκεμπελίσκοι και δημαγωγοί τώρα τελευταία δεν διστάζουν -μέσα στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου «δημοκρατικού διαλόγου»- να κατασυκοφαντούν ανεξέλεγκτα.

Μπορεί βέβαια αυτό τα φαινόμενα να μας αγγίζουν ελάχιστα , ως συνέλευση , αλλά θα θεωρούσαμε την ενδεχόμενη γενίκευσή τους ως ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του διαλόγου και της καλόπιστης κριτικής ,που αμφότερα αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας και δη της Άμεσης!

Περίπτωση Α’: Ένα πραγματικά ανεκδιήγητο άτομο που είναι μέλος του φόρουμ του σάϊτ Real-democracy.gr, που υπογράφει με το ψευδώνυμο «Αλεξίνοος», είχε το απίστευτο θράσος να σχολιάσει τον τρόπο λήψης αποφάσεων της συνέλευσής μας με αφορμή την υπερψήφιση και ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ από αυτήν του κειμένου με τίτλο «ΨΗΦΙΣΜΑ: ”Η Άμεση Δημοκρατία δεν είναι απλώς μια τεχνική διαβούλευσης και απόφασης, ούτε στενά πολιτειακό και συνταγματικό ζήτημα “.
Ο «Αλεξίνοος» λοιπόν θεώρησε ότι είχε το δικαίωμα να μας κατηγορήσει, ότι σαν «παράρτημα της Βαβέλ» κάναμε copy-paste του παραπάνω κειμένου και πρόσθεσε μάλιστα ότι του φαίνεται «περίεργη η ομόφωνη υιοθέτηση ενός κειμένου και μάλιστα με ομοφωνία κ.λπ. ,κ.λπ.…
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να του απαντήσουμε αλλά θα δηλώσουμε ότι εμείς δεν είμαστε κομπλεξικοί, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα που διάφορες συνελεύσεις ανά την Ελλάδα υιοθέτησαν ψηφίσματά μας όπως π.χ. την «Ρήτρα της Πλατείας» (http://plateiamolaon.wordpress.com/about/ ), ούτε είχαμε και κανέναν ενδοιασμό να πράξουμε και εμείς κάτι ανάλογο!
Επειδή όμως θεωρούμε την εντελώς αυθαίρετη ταύτισή μας, εκ μέρους του, με άσχετο με την συνέλευσή μας πολιτικό όργανο σήμερα 22/10/11 ψηφίσαμε και αποφασίσαμε να του απευθύνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΜΦΗ !
Ο συγκεκριμένος κύριος έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να ασκεί την όποια κριτική του στα ψηφίσματα της συνέλευσής μας αλλά για το «πως» και το «γιατί», απλά δεν του πέφτει λόγος! Ειδικά ένας άνθρωπος σαν και αυτόν που έχει ασκήσει σωματική βία σε μέλος της συνέλευσης του Συντάγματος, είναι υπό αμφισβήτηση το εάν δικαιούται να μιλάει περί Δημοκρατίας…!

Β’ Περίπτωση :Κάποιος με το ψευδώνυμο «chester 1982» ως Γκεμπελικός κλωνίσκος που είναι, είχε το απίστευτο θράσος να μας στείλει e-mail στο blog της συνέλευσής μας, στο οποίο μας απευθύνεται σε πρώτο ενικό πρόσωπο και «ρωτάει» : “αλλά ειλικρινά σε πιο αστυνομικό τμήμα ανήκεις”
Με το σημερινό μας ψήφισμα του απευθύνουμε και αυτού ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΜΦΗ και δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να αναφέρουμε τους λόγους γιατί είναι αυτονόητοι !
Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να ξανά-ασχοληθούμε με συκοφάντες.
Καθιστούμε όμως ξεκάθαρο και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι λογής–λογής συκοφάντες, είτε είναι έμμισθοι πράκτορες του συστήματος είτε όχι, τον «αποδιοπομπαίο τράγο» που χρειάζονται δεν θα τον βρουν ούτε στην Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι) αλλά ούτε στο Κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας!

22-10-2011 Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι)

No comments: