Saturday, March 2, 2013

Οι Λαθροέλληνες (μικρός οδηγός αναγνώρισης)



Οι Λαθροέλληνες είναι οι δολοφόνοι της λογικής σου. Οι Λαθροέλληνες προβάλλονται σαν Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες σε όλα τα επίπεδα, κι αυτό είναι απολύτως λογικό (σ' έναν εντελώς παράλογο κόσμο) αφού οι πρώτοι πραγματικά γαμάνε το Έθνος κι οι δεύτερες φροντίζουν να το αναπαράγουν εκτρωματικά. Οι Λαθροέλληνες δεν ακούνε ποτέ, μόνο μιλάνε συνέχεια. Οι Λαθροέλληνες έχουν τεράστια έπαρση και απόλυτη σιγουριά όταν εκφράζουν τις "αλήθειες" τους. Οι Λαθροέλληνες ποτέ δεν συνδιαλέγονται, περιφέρουν μόνο τις βαρύγδουπες (προβαρισμένες από πριν) δηλώσεις τους. Οι μισοί Λαθροέλληνες σκοτώνουν κι οι υπόλοιποι τρέχουν να καλύψουν ή να δικαιολογήσουν το έγκλημά τους. Οι Λαθροέλληνες διακρίνονται πανεύκολα από την ασυνέπεια των λόγων και των λόγων τους, αλλά επίσης κι από την συστηματική συνέπεια των ιδιοτελών τους έργων. Οι Λαθροέλληνες είναι ταυτόχρονα απάνθρωποι, επικίνδυνοι, θρασύδειλοι και απατεώνες. Οι Λαθροέλληνες έχουν όλοι το ίδιο βλέμμα, ένα ψόφιο βλέμμα που χρειάζεται επεξεργασία από διάσημο φωτογράφο για να δείξει στοιχειωδώς ανθρώπινο. Οι Λαθροέλληνες φρικάρουν πολύ άσχημα όταν οποιοσδήποτε άνθρωπος γύρω τους δείχνει το παραμικρό σημάδι πραγματικής ζωής και ικανοποίησης. Οι Λαθροέλληνες έχουν πάρει εργολαβία όλα τα σύμβολα με αντιπαροχή φόβου, έχουν καταλάβει όλα τα μέσα κιμαδοποίησης της κοινωνίας, έχουν απαγάγει τον τόπο και την Ιστορία σου. Οι Λαθροέλληνες επιζούν παρασιτώντας πάνω σε διάσημα επιχειρηματικά οικογενειακά δέντρα και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να τρέφονται αποκλειστικά με μετρητά. Οι Λαθροέλληνες κάθε τόσο "καρφώνονται" από μόνοι τους, με "άστοχες εκφράσεις", αφού το μίσος κι η απανθρωπιά δεν γίνεται να κρύβονται για πάντα.

Αν υποπτεύεσαι πως υπάρχει Λαθροέλληνας στο περιβάλλον σου, παρατήρησέ τον προσεκτικά. Ψάξε να βρεις πόσα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχει. Όταν βεβαιωθείς, μελέτησε τον λόγο του. Εύκολα θα δεις τα χάσματα νοήματος, τα άλματα της λογικής, τις ασυνέπειες και τις κοινοτοπίες που μηρυκάζει συνεχώς. Βάλε τον δικό σου αντίλογο σ' αυτά τα ανοίγματα που σου αφήνει συνεχώς και εξουδετέρωσε τον θόρυβο που προκαλεί στα κεφάλια των άλλων. Μην πέσεις στην παγίδα του θυμού, αντιμετωπίζοντας έναν Λαθροέλληνα, ξεγύμνωσέ τον με την αλήθεια και το χιούμορ σου...


Υ.Γ. Η λέξη "Λαθροέλληνες" νομίζω ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τίτλο άρθρου της Άντας Ψαρρά που ακόμα αξίζει να το διαβάσεις.

No comments: