Tuesday, April 3, 2007

Νέα από το 3ο Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης


Όπως οι διάφορες μικρές πόλεις παίρνουν τα περσινά χριστουγεννιάτικα στολίδια των μεγαλουπόλεων έτσι και εγώ λεηλατώ τις περσινές εικόνες του Sukumus και τις βάζω φέτος εδώ (είναι ωραίες, πως να το κάνουμε, γιατί να τις βλέπουμε μόνο μια χρονιά; Αυτή ας πούμε είναι από την παράσταση του πρώτου Φεστιβάλ).

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Την παραθέτω αυτούσια...

Παρασκευή 18 ως Κυριακή 20 Μαΐου θα διοργανωθεί στην Ερμούπολη το 3ο ετήσιο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας. Στις εκδηλώσεις του συμπεριλαμβάνονται, όπως κάθε χρόνο, εικαστικές εκθέσεις, ανάγνωση φρέσκων διηγημάτων, διαγωνισμοί, προβολές, συζητήσεις, μουσική και φυσικά το καθιερωμένο πλέον «επίσημο φανταστικό παγωτό», ειδικά παρασκευασμένο για τις ανάγκες των φίλων του φεστιβάλ.

Οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ μπορούν:

να υποβάλουν πολύ μικρό διήγημα εφ (έως 500 λέξεις) για την ομαδική ανάγνωση

έργα για την έκθεση εικονογράφησης και κόμικς με θέμα «Κυκλάδες 2107 μ.Χ.»

να συμμετάσχουν το Σάββατο 19 Μαΐου στο διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος εφ με θέμα που θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή

ή, φυσικά, απλά να επισκεφτούν τους χώρους του φεστιβάλ, να πάρουν μέρος στις συζητήσεις και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, Νίκος Αλμπανόπουλος, στο mail nikosal2@yahoo.gr


ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επεξηγώ για όσους δεν ξέρουν πως παίζεται...

Οι ημερομηνίες είναι οριστικά Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαϊου 2007. Συνήθως αυτό σημαίνει πως αρχίζει το έργο Παρασκευή απόγευμα και τελειώνει Κυριακή βράδυ. Άρα αν πάρεις το πρωινό καράβι της Παρασκευής και το απογευματινό ή βραδυνό της Κυριακής ή δεν έχεις χάσει τίποτα (αν η εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής είναι επανάληψη παράστασης) ή έχεις χάσει το τελικό πάρτι (όπως πέρσι με τους DrogATek). Αν έχεις παραπάνω μέρες, δεν το συζητώ πήγαινε Πέμπτη και γύρνα Δευτέρα. Η Ερμούπολη λέει και με και χωρίς Φεστιβάλ (λιαστές ντομάτες, γιάμι!!!)

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ:

Α) Αν Γράφεις, ας πούμε. Όπως λέει και η επίσημη ενημέρωση υπάρχει μια εκδήλωση με Μικρά Διηγήματα ΕΦ. Πέρσι είχε πάει πολύ καλά, ιδίως γιατί ήταν διαφορετικά μεταξύ τους. Όχι πάνω από 500 λέξεις. Φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν πως είναι απαραίτητη η παρουσία των συγγραφέων ακόμα κι αν δεν διαβάσουν οι ίδιοι το αριστούργημά τους (μπορεί να το διαβάσει, ας πούμε κάποιος ή κάποια ή κάποιοι από τους Μίμου Άπτου, θεατρικό σχήμα που μόνιμα συμμετέχει στο ΦΕΦΕ). Το διήγημα αποστέλλεται για προέγκριση στους διοργανωτές (στο παραπάνω mail).

Β) Αν Γράφεις, ας πούμε. θα γίνει ένας διαγωνισμός Flash Fiction. Αυτό πάει να πει ζωντανή συγγραφή εντός διώρου (μετά μας αρπάζουνε τα μολύβια και μας τρώνε τα ποντίκια) μιας ιστορίας ΕΦ με ελάχιστο αριθμό λέξεων και θέμα ή τίτλο ή λέξεις που θα δώσει η επιτροπή και θα είναι ίδιες για όλους. Αν είσαι blogger ή συχνάζεις στο SFF.gr το έχεις ξανασυναντήσει. Στο Φεστιβάλ γίνεται πρώτη φορά... εννοείται πως πρέπει να είσαι εκεί, δεν παίζει Τηλεδιάσκεψη. Η επιτροπή θα αποφασίσει και θα δώσει δώρο (ψάχνω να βρω τι είναι μόλις το μάθω θα το καρφώσω).

Γ)Αν Σχεδιάζεις ας πούμε. Στέλνεις εικονογράφηση ή κόμικ με θέμα "ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2107". Μέγιστο μέγεθος 4 σελίδες Α3. Ελάχιστο δεν υπάρχει... κι ένα στριπ βρε και μια εικόνα παίζει. Αποστέλλεται στους διοργανωτές για προεγκριση (πάλι στο ίδιο mail).

Δ)Αν Γουστάρεις το Παγωτό. Θα κάτσεις στο Daidadi και θα δοκιμάσεις το φετινό επίσημο (άγνωστο το όνομά του), το περσινό επίσημο (Deep Cake Nine) και το προπέρσινο επίσημο (Space Cookie).Σε μικρά ή σε μεγάλα μπωλάκια, εξαρτάται αν έρχεσαι στα κιλά σου ή όχι (θα φύγεις με κάτι παραπάνω από το Φεστιβάλ, κάνε διάιτα τώρα)

Ε) Αν έχεις κάποια Ιδέα για κάτι, ας πούμε μια διάλεξη, μια παρουσίαση (όχι βαρετή μεγάλε, η περσινή ήταν ενδιαφέρουσα και ζωντανή με διαφάνειες και τέτοια, μην πέσει το επίπεδο φέτος) πάλι mail.

ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΩ:

Α)Η μία εκθεση θα είναι από πιτσιρίκια που θα ξανασχεδιάσουνε εξώφυλλα ΕΦ περιοδικών και μου φαίνεται ωραία φάση.

Β)Στις ταινίες παίζει να είναι αρκετές Μικρού Μήκους από το SFF-Rated το Διεθνές Φεστιβάλ που έκανε πρόσφατα η ΑΛΕΦ. Αν δεν το είδες τότε, μια δεύτερη ευκαιρία θα έχεις στην Σύρο.

Γ) Οι κατάσκοποι μου στους Μίμου Άπτου δεν μιλάνε ακόμα. Τους έχω στο υπόγειο και τους δέρνω για να αποκαλύψουν κάτι, αλλά τζίφος...

Δ) Η συζήτηση της Κυριακής θα είναι γύρω από την Πολιτική και την Επιστημονική Φαντασία, αλλά το ακριβές θέμα και το πάνελ δεν έχει κλείσει ακόμα.

Ε) Δεν ξέρω επίσης ακόμα τίποτα για τα "μεγάλα" διηγήματα του Φεστιβάλ, εκτός από το ότι τα θέλουνε 1200-1500 λέξεις. Ή 15 λεπτά ανάγνωσης.

ΣΤ) Τα ίδια μαύρα μεσάνυχτα έχω για τις μουσικές και τα θεατρικοχορευτικά...

Ζ) Υλικό και πληροφορίες είναι και εδώ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ:
Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ. Τα ξενοδοχεία είναι σχετικά νορμάλ και ψάχνοντας μπορείς να βρεις και αρκετά φτηνά. Τα καράβια είναι τα γνωστά, γρήγορα, μεσαία και αργά. Παίζει και αεροπλάνο, αν το σηκώνει η τσέπη σου. Σε κάθε περίπτωση, κράτα λεφτά για φαγιά και καφέδες γιατί το πρόγραμμα είναι σφιχτό και ζητάει θερμίδες...

No comments: