Thursday, April 19, 2007

3ο Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης - Το Σήριαλ


Για όσους έχουν χάσει τα προηγούμενα επεισόδια, ιδού μία

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ

Το Αστροσκάφος "Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης" ξεκίνησε το ταξίδι του το 2005 χαλαρά, ανώδυνα και χαβαλεδιάρικα κάτω από την γενική σιωπή των Παγκόσμιων ΜΜΕ (μόνο ένα 9 το πήρε χαμπάρι, αλλά τι να μετρήσει αφού ούτε την βάση της Επαναστάτριας Μαριέτας δεν πιάνει, την έχει βάλει στο 10). Ο πρωτοποριακός κινητήρας του Αστρόπλοιου που καίει παγωτά από ντόπιο γάλα και αποξηραμένα ντοματάκια Σύρου και η Μπιστροδιακυβέρνηση από τον αστροπλοίαρχο Τρέχουμε Τώρα και τον αστρομηχανικό Νταξ Προλαβαίνουμε του επέτρεψε το 2006 να σπάσει το φράγμα του Ήχου. Φέτος στις 18-19-20 Μαϊου ετοιμάζεται να σπάσει και το φράγμα του Μόρνου...

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΡΙΤΟ
Ο Αστροπλοίαρχος Τρέχουμε Τώρα είναι στην γέφυρα τρώγοντας τα καύσιμα Daidadi. Πρέπει να βολευτεί με τις παλιές γεύσεις (Space Cookie και Deep Space Nine) γιατί ο Τρελός Επιστήμονας δεν αποκαλύπτει ούτε το όνομα ούτε την συνταγή του φετεινού καύσιμου ακόμα. Είναι κλεισμένος στο εργαστήριο του και δουλεύει νυχθημερόν την μυστική φόρμουλα που θα επιτρέψει στο Αστρόπλοιο να σπάσει το φράγμα του Μόρνου.
Το φετεινό "μικρό καλάθι" μεγαλώνει συνέχεια και κάποιος πρέπει να το μαζέψει πριν καταπιεί το Αστρόπλοιο και τα όνειρα της ανθρωπότητας για ένα ομορφότερο, ειρηνικότερο, ουτοπικότερο κότερο στο μέλλον.
Ο Αστροπλοίαρχος σκέφτεται. Περνάνε πέντε λεπτά, δέκα λεπτά, ένα τέταρτο... τίποτα δεν συμβαίνει όπως στις Ελληνικές Ταινίες του Φανταστικού. Ο Αστρομηχανικός Νταξ Προλαβαίνουμε εμφανίζεται στην γέφυρα.
"Ανεβάσαμε την αντέννα επικοινωνίας με την Γη;" ρωτά αυστηρά ο Αστροπλοίαρχος με κομματάκια μπισκότου να τρέχουν στην τεράστια γενειάδα του.
"Νταξ Προλαβαίνουμε" απαντάει ο Νταξ Προλαβαίνουμε.
"Αυτό είναι Ναι ή Όχι;" ξαναρωτάει ο Αστροπλοίαρχος.
"Είναι Ίσως Κι Αυτό Είναι Οριστικό" απαντάει φιλοσοφικά ο Αστρομηχανικός.
"Τρέχουμε Τώρα" λέει ο Τρέχουμε Τώρα και απομακρύνεται τρέχοντας από την Γέφυρα.
Πλάνο στο βαθύ διάστημα έξω από το φινιστρίνι για πεντακόσια λεπτά, τίποτα δεν συμβαίνει στο Σύμπαν, όπως στις Ξένες Ταινίες του Φανταστικού.
Και μετά γίνεται ξαφνικά της πουτάνας. Η γέφυρα γεμίζει Κόμικς και Εικονογραφήσεις με θέμα Κυκλάδες 2107, κάτι πιτσιρικάδες με μαρκαδόρους και νερομπογιές κρατάνε περήφανα τα σχέδια τους από παλπ περιοδικά με τους γονείς τους γείτονες και τους ασχετους να τους φωτογραφίζουν, μια ομάδα περνάει Ακροποδητί και χορεύει την "Ερωτος Λήθη", κάτι "Μίμου Άπτου" διαβάζουνε κείμενα που έχουνε πάρει την τελευταία στιγμή και είναι εκτός απο δυσνόητα και γραμμένα στο χέρι, οι επίδοξοι συγγραφείς ΕΦ είναι κλειδωμένοι(με αποξηραμένο καφέ και υγρά κουλουράκια) μέσα σε υπολογιστές και γράφουνε ζωντανά, ο εξωγήινος Μαύρη Καμπαρντίνα φέρνει παραμάσχαλα κάτι ταινίες σε άγνωστο φορμάτ για οποιαδήποτε γήινη συσκευή,ενώ παραδίπλα κάτι μυστήριοι πλακώνονται για την Πολιτική Και Την ΕΦ και γρονθοκοπιούνται για το αν πρέπει να είναι τετράγωνο ή στρογγυλό το Ελληνικό Μουσείο ΕΦ.
Περνάνε τρεις μέρες του σκοτωμού, κι όλα συμβαίνουν στο Σύμπαν, όπως μόνο στο ΦΕΦΕ.
Η γέφυρα αδειάζει. Ο Αστροπλοίαρχος επιστρέφει τρέχοντας. Ο Αστρομηχανικός δεν έχει φύγει καθόλου από την γέφυρα.
"Ανεβάσαμε την αντέννα επικοινωνίας με την Γη;" ρωτά αυστηρά ο Αστροπλοίαρχος με κομματάκια μπισκότου να τρέχουν στην τεράστια γενειάδα του.
"Νταξ Προλαβαίνουμε" απαντάει ο Νταξ Προλαβαίνουμε."Πέρασε πια η Ηλιακή Καταιγίδα..."

1 comment:

Anonymous said...

Dax, προλαβαίνουμε, μην σας νοιάζει τίποτα.