Wednesday, February 20, 2008

Δέκα Χρόνια ΑΛΕΦ (εξ αναβολής)

Αυτή είναι η τούρτα που παρελήφθη από καλό εργαστήριο (της Λυκόβρυσης) το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου και επρόκειτο να κοπεί στα δέκατα γενέθλια της ΑΛΕΦ την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.
Βεβαίως το χιόνι την είχε δει αλλιώς. Και νωρίς την Κυριακή έγινε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο (τηλεφωνικό) όπου με ψήφους τέσσερις προς μία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση χιονίζει δεν χιονίζει αφού είχαμε ήδη την τούρτα.
Ο ηρωικός Ταμίας της λέσχης κος Μιχάλης Μανωλιός, έβαλε αλυσίδες στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε να παραλάβει την επίμαχη τούρτα από το σπίτι της Γραμματέως κας Βάσως Χρήστου (στην Πεύκη). Έφτασε εκεί μετά πολλών κόπων και βασάνων και φυσικά αποκλείστηκε με την τούρτα στα χέρια μέσα στην χιονοθύελλα...
Τότε λοιπόν - και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών - αναβλήθηκε η εκδήλωση. Η τούρτα κλείστηκε σε εξωτερική ντουλάπα μπαλκονιού, όπου και πάγωσε πολύ ικανοποιητικά μέχρι που ξαναβγήκε ο ήλιος. Και εδώ ολοκληρώθηκε το δράμα της τούρτας. Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί κάποιος να την έφαγε μετά, αλλά αν δεν τελειώσει η ΕΔΕ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν.

Η εκδήλωση έχει αναπρογραμματιστεί γι' αυτή την Κυριακή (24 Φεβρουαρίου) την ίδια ώρα στο Φαεινόν και φυσικά ισχύουν όσα έχω αναφέρει εδώ. Εκτός από την τούρτα, αλλά μπορεί -αν έτσι αποφασίσει το ΔΣ - να φτιάξουμε άλλη. Σίγουρα δεν θα σερβίρουμε την παγόπληκτη (που είναι συζητήσιμο και αν υπάρχει), όμως στην περίπτωση που είναι ακόμη ακέραια προτείνω σοβαρά να την διατηρήσουμε σε διαφανή κώδωνα με CO2 και να την εκθέσουμε στο μελλοντικό μουσείο της ΑΛΕΦ.

Δεν πέρασε και λίγα η κακομοίρα...

2 comments:

An-Lu said...

Και που να στέλνατε εμάς για την τούρτα!!!!!!!
;-)

PiKei said...

Ω ναι, μπορώ να φανταστώ την εικόνα. Ο Βίκτωρ μπροστά να σέρνει το έλκηθρο κι εσύ απάνω με παλτό και αλυσίδες στην ουρά για να μην γλιστράει.