Sunday, March 24, 2013

Πες μου ότι δεν τρελάθηκα ακόμα...

Κάνω την (αυθαίρετη) παραδοχή ότι δεν έχεις μονοψήφιο IQ και σου ζητάω να μου απαντήσεις στην πιο απλή (σύνθετη) ερώτηση του κόσμου:

Μπορείς πραγματικά να πιστέψεις ότι οι Ρώσοι Ολιγάρχες-Μαφιόζοι δεν έχουν χίλιους νόμιμους ή παράνομους τρόπους να πάρουν τα λεφτά που χώσανε στην Κύπρο ακούρευτα μέχρι το τελευταίο σεντ; Μπορείς να καταπιείς το χάπι ότι η Ε.Ε. σφάζει την ιερότερη αγελάδα του καπιταλισμού, τις καταθέσεις, γιατί αποφάσισε να τελειώνει με το βρώμικο χρήμα και από σπόντα παίρνει η μπάλα κάτι Κυπριακά ταμεία αλληλοβοήθειας;


1 comment:

Emmanuel Manolas said...

Η ΕΕ δεν μπορεί να "τελειώσει" με την εκτέλεση της Κύπρου το ξέπλυμα, επειδή υπάρχουν πολλά πλυντήρια εντός της καλύτερα από το Κυπριακό.
Στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ τραπεζιτών και πολιτικών τα τελευταία χρόνια, οι τραπεζικοί έχουν το πάνω χέρι. Μέχρι και τους πολιτικούς υποδύονται (Παπαδήμος, Μόντι) προκειμένου να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. Στην παρούσα κρίση του χρυσοπράσινου φύλλου που είναι πάνω από τους υδρογονάνθρακες, η προσπάθεια είναι να βγούνε λάδι οι τραπεζίτες που εξανέμισαν τα λεφτά του κοσμάκη δίνοντας χοντρές προμήθειες, αφού κλείνουν οι τράπεζες χωρίς να φταίνε αυτοί!
Από την άλλη μεριά οι αποφασίζοντες νομίζουν ότι δείχνουν την επιθυμητή αυστηρότητα σε πρακτικές ξεπλύματος. Αμ δε! Χωρίς ονόματα και διώξεις ενόχων δεν γίνονται πιστευτοί.
Όποια και να είναι η ακριβής ερμηνεία, το γεγονός είναι ότι αφαίρεσαν την ΠΊΣΤΗ από το χρηματοΠΙΣΤΩΤικό σύστημα.