Wednesday, April 18, 2007

Για Δες Ένα Παράξενο... Μόλις Την Αφήνεις Ήσυχη Δουλεύει Η Δημοκρατία


Αθώοι οι 49 με τυμπανοκρουσίες.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελειοδικείο αποφάσισε ομόφωνα όχι μόνο την αθώωση όλων των κατηγορουμένων αλλά και την διαβίβαση των πρακτικών της Δίκης στην Εισαγγελία για να διερευνηθεί "η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων" σε βάρος των φοιτητών, όπως άσκηση βίας, ψευδορκία (από μάρτυρες αστυνομικούς) και εκτεταμμένη χρήση χημικών.

Ωραία όλα και άξια μέχρι εδώ, και χίλια μπράβο στην σύνθεση του Τριμελούς που διέσωσε την Δημοκρατία σ' αυτήν την χώρα.

Ένα μικρό ζητήματάκι που παραμένει σε σχέση με την ταλαιπωρία και την αποκατάσταση των 49 αθώων ανθρώπων, ποιος θα το λύσει;

Το Ελληνικό Δημόσιο δια αποζημιώσεως;

Τα κανάλια που ούρλιαζαν τόσον καιρό ότι οι φοιτητές μετατρέπονται δια της απλής κουκουλοφορίας σε βανδαλιστές;

Ας προτείνω λοιπόν εγώ κάτι, πιστεύω εφικτό και υλοποιήσιμο, πιθανολογώντας πως θα πρόσφερε όχι μόνο αποκατάσταση, αλλά και χαρά σ΄ αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν.

Η Δημόσια Τηλεόραση, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού της Ρόλου έχει την τεχνική και χρηματοδοτική ικανότητα, αλλά και την δημοσιογραφική επάρκεια, να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα της συγκεκριμένης Πορείας, αλλά και όσα την ακολούθησαν μέχρι την τελική αθώωση με υλικό αρχείου (που υπάρχει ήδη άφθονο, αλλά και αρκετό άγνωστο από κινητά κλπ) και συνεντεύξεις από όλους όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν την διαδικασία. Τους κατηγορούμενους, τους συγγενείς τους, τους μάρτυρες, τους δικαστές και άλλους. Να καταγράψει πως φτάσαμε μέχρι αυτόν το θρίαμβο της Δημοκρατίας για την Ιστορία, αλλά παράλληλα να αποδείξει μ΄ αυτόν τον τρόπο και το Δημόσιο Τηλεοπτικό της χαρακτήρα και να εξυψώσει το κύρος της.

Δεν θα ήταν ένα ενδιαφέρον και ωφέλιμο πρόγραμμα για την Αγωγή του Πολίτη;

Άσε που μπορούμε να το προβάλλουμε και έξω, αφού έχει και Happy End...


5 comments:

Anonymous said...

Ναι καλά, αυτό θα γίνει μόνο σε Παράλληλο Σύμπαν...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

H Δημοκρατία αν την αφήσεις φίλε, σε αφήνει και εκείνη. Eίναι καθημερινό αγώνισμα. Kαλή σου μέρα.

PiKei said...

@anonymous
Ίσως και σε Κάθετο.
@δε μασάμε ρε
Συμφωνούμε στην ουσία. Αυτό που υποννοώ στον τίτλο είναι πως ούτε εκεί την αφήσανε ήσυχη... Θυμήσου μόνο τι έγινε στην δίκη με τις αίθουσες και τις άδειες από το Υπουργείο και τις αναβολές... Και όσα προηγήθηκαν με την μη επίσκεψη δικηγόρων κλπ...
Ανταποδίδω την καλημέρα.

Dannossiel said...

kali fasi tha tan na ginotan kati tetoio...grapsame istoria autous tous mines ton kinitopoihseon.kairos na katagrafei ki episimos.

PiKei said...

Καιρός είναι, αλλά τα λεφτά της Δημόσιας Τηλεόρασης προς το παρόν τα καπαρώσανε κάτι Αννούλες... και ο εθνικός στόχος της Eurovision!