Wednesday, April 11, 2007

Living In Athens


Από τον Ανήσυχο πήρα το μπαλάκι.

Ζώντας στην Αθήνα.

Μένω σ' έναν βιότοπο που ονομάζεται Πέμπτος όροφος σε ένα μυστήριο τριγωνικό διαμέρισμα με νοίκι. Ζω εδώ με μια γυναίκα (Χέντβιγκ) και μια γάτα (Σούσι). Η πρώτη φρόντισε να βάλει αρκετά φυτά στο μεγάλο μπαλκόνι. Η δεύτερη φρόντισε να επισημαίνει - σημαίνοντας κάθε φορά συναγερμό - πως πρόκειται για βιότοπο. Έρχονται περιστέρια, πουλιά με μακριά μαύρη ουρά από τον λόφο του Φιλοπάππου, το καλοκαίρι γύρω από τα φώτα του μπαλκονιού μαζεύονται έντομα και εμφανίζονται σαμιαμίδια (ναι σαμιαμίδια στον πέμπτο!) που τα τρώνε. Καμμιά φορά η κυνηγός Σούσι φέρνει στο στόμα της μια φτερωτή κατσαρίδα ή μια μέλισσα, κι εμείς πλακωνόμαστε να της την πάρουμε από το στόμα πριν την φάει.

Η Αθήνα αρχίζει κάπου έκει έξω, πέρα από τα όρια του μπαλκονιού... πέρα από το κάγκελο που κάθονται τα σπουργίτια. Είναι η πόλη μου, η γενέθλια μου πόλη. Την είδα να μεγαλώνει και να ασχημαίνει μαζί μου. Το δάσος που πλάι του γεννήθηκα στα Άνω Ιλίσσια και τότε μου φαινόταν το βράδι ένας ολόκληρος σχεδόν απειλητικός κόσμος, στην τελευταία μου επίσκεψη μου φάνηκε απλά ένα μικρό αστικό άλσος, με όλα τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό.

Περιμένω το αναπόφευκτο Αλτσχάιμερ για να ξανανιώσω την μαγεία της Αθήνας. Στο μεταξύ βλέπω τους γείτονές μου να κρεμάνε cd στα μπαλκόνια για να διώχνουν τα πουλιά.

Όταν ρώτησα γιατί μου είπαν πως τους ενοχλούν οι κουτσουλιές, άσε που μπορεί να έχουνε και γρίππη...

Πασσάρω το μπαλάκι στον Sukumus Δ.Α. με τις ειλικρινείς ευχές μου...

5 comments:

Anonymous said...

βρε Παναγίωτη θα έρθουν φέτος τα χελιδόνια? έχεις δει κανένα?

PiKei said...

Δεν έχω δει κανένα ακόμα. Μόλις δω θα το κάνω θέμα...

An-Lu said...

Κούκλα η Σούσι!
Όσο για τα CD είναι απαραίτητα δυστυχώς, διότι τα περιστέρια έχουν αποθρασυνθεί και κάνουν αποχωρητήριο ΟΛΕΣ τις βεράντες..

PiKei said...

Να πάρετε γάτα κυρία μου που είναι απλώς φυσικό απωθητικό (γιατί δεν τα προλαβαίνει, έτσι καλομαθημένη που είναι με τις κροκέτες της)... Μας έχετε βάλει τα CD και τυφλωνόμαστε κάθε φορά που φυσάει και δείχνουν κατά δω... Και τι εννοείς δηλαδή έχουν "αποθρασυνθεί" τα περιστέρια; Εμείς ήρθαμε και χτίσαμε το λεκανοπέδιο τους... (νομίζω δηλαδή, δεν είμαι και σίγουρος, μην σε πάρω στο λαιμό μου...)

An-Lu said...

Τα περιστέρια είναι μεταγενέστερα των κατοίκων στην Αττική γη! Εξ Αιγύπτου ορμώμενα είναι, αν έχετε ακουστά.
Και γάτες δεν προμηθευόμαστε λόγω σκύλων και αλλεργιών!