Monday, March 31, 2008

Αράχτε πιά με το τι κρύβει η σβάστικα στην γωνία!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπερασπίζομαι το δικαίωμα του οποιουδήποτε να κάνει ότι νομίζει καλλιτεχνικά ή ακόμα και στο απλό επίπεδο της Ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και καθολικό. Ακόμα κι αν βάζει σβάστικες στην σημαία της χώρας μου, ζωγραφίζει μουστάκια στην φωτογραφία μου που έχω ανεβάσει στο προφίλ αυτού του μπλογκ, ή χρησιμοποιεί το επώνυμό μου σε "κακούς" χαρακτήρες τηλεοπτικών σειρών.

Χωρίς αλλά, χωρίς ίσως, χωρίς τίποτα άλλο.

Σε πολιτικό τώρα επίπεδο, θα προτιμούσα το Υπουργείο Εξωτερικών να μην έβγαζε καμμία ανακοίνωση, κι όταν τα "τσακάλια" της ενημέρωσης ρωτούσαν απελπισμένα και κορωνάτα ΓΙΑΤΙ να απαντούσε ότι έχει καλέσει μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού τον Ατανάς Μπότεφ να μεταφέρει την έκθεση του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για να δούμε κι εμείς περί τίνος πρόκειται και να ξέρουμε τι λέει ως καλλιτέχνης.

Δυστυχώς όμως, το μέχρι τώρα συμπέρασμα που έβγαλα ψάχνοντας ελάχιστα το θέμα είναι πως όλη η ιστορία είναι απλώς ένα πολύ κακό δείγμα cheap promo. Πάνω στο οποίο χτίζουμε από την πλευρά μας μια γελοία και ανώφελη ικανοποίηση.

Αυτά.

1 comment:

The Motorcycle boy said...

Έχει δίκιο το Υπουργείο! Δεν έχουν δικαίωμα ΑΥΤΟΙ να μας βρίζουν και να μας ειρωνεύονται! Μόνο εμείς μπορούμε να τους λέμε αλυτρωτικούς, εθνικιστές και προπαγανδιστές. Α μα πια!

Υ.Γ.Τώρα που ξαναβλέπω τα χαρακτηριστικά που τους φορτώνουμε, μήπως όλα μαζί αθροίζονται στο "φασίστας"; Και πάλι, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ -ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ!!