Tuesday, March 18, 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

Στην ψύχρα το πήρα μόλις το είδα από τον Μοτοσακό. Δεν ξέρω αν το ξεκίνησε αυτός ή όχι και θα το ψάξω αργότερα. Προς το παρόν, το προσυπογράφω και το αναρτώ...

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

UPDATE: Για ιστορικούς και μόνο λόγους αναφέρω πως η πρωτοβουλία ξεκίνησε από εδώ

7 comments:

gay super hero said...

Σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη και καλό σου βραδάκι :-)

gay super hero said...

Σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη και καλό σου βραδάκι

Άλλη μια φορά :-)

The Motorcycle boy said...

Ήρθα να σου πω ποιος το ξεκίνησε, αλλά δεν χρειάζεται τελικά.
Όπως δεν χρειάστηκε να γράψω να το σηκώσουν κι άλλοι -όσοι έπρεπε το κατάλαβαν με τη μία.

PiKei said...

@ gay super hero:
Παρακαλώ, αλλά εδώ που τα λέμε κιόλας σιγά την υποστήριξη. Έχω μετρήσει την επίδραση μου στον κόσμο και είναι γύρω στο μηδέν (ίσως ελάχιστα άνω του μηδενός, αλλά ευτυχώς όχι υπό το μηδέν).
Και το θέμα είναι κατά την άποψή μου ζήτημα βασικών δημοκρατικών ελευθεριών κι όχι "κλαδικό".

@ μοτοσακό:
Έτσι. Έτσι μας τρέχεις, κουφάλα... Στα φυλάω όμως εγώ και κάποτε θα τα πληρώσεις όλα μαζεμένα. Στήνω συμμαχία με το Vlaxo, έχε το υπ' όψιν σου.

The Motorcycle boy said...

Όχι με το Βλάχο αφεντικό -όχι με το Βλάχο!!

Υ.Γ.: Ίδρωσα από τον φόβο μου τώρα!

px said...

Φίλε, Παναγιώτη, κάτι για συμμαχίες με το Vlaxo μαθαίνω και ανησυχώ. Έστω και φίλος, οφείλω να σε προειδοποιήσω: ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών της Ζωής λέει ότι το παιδί κάνει τεράστιες προόδους στο TAE KWO DO. Ξαναπέρνα λοιπόν από εδώ πάνω και τα λέμε...

(ΥΓ. Για να σοβαρευτούμε: το post με κάλυψε απόλυτα)

Elin said...

Good words.