Saturday, September 10, 2011

Νέα της Νίκης από την πορεία προς τις Βρυξέλλες

Νέα από Πορεία για Βρυξέλλες

Έχω πολλές μέρες να ενημερώσω από την πορεία Μαδρίτη-Βρυξέλλες. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πολύ δύσκολη ή αδύνατη στα μικρά χωριουδάκια από τα οποία περνάμε και οι υπολογιστές της ομάδας είναι λιγοστοί.

Σιγά σιγά πλησιάζουμε στο Παρίσι και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε για τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε εκεί καθώς και για το πως θα καταφέρουμε να κατασκηνώσουμε. Στις 12 Σεπτεμβρίου φτάνουμε στην Orleans και εκεί ενωνόμαστε με την Πορεία από Βαρκελώνη, την Πορεία από Toulouse, καθώς και με μια ομάδα από νομάδες που περιπλανόνται στη Γαλλία κσαι αποφάσισαν να μας υποστηρίξουν. Μετά συνεχίζουμε όλοι μαζί προς Παρίσι, όπου μπαίνουμε στις 17 Σεπτεμβρίου για να παρευρεθούμε στη μεγάλη διαδήλωση που ετοιμάζεται. Είναι ένα ζήτημα το πως θα συνενοηθούμε και θα συνεργαστούμε μεταξύ μας οι πορείες και οι "Αγανακτισμένοι" του Παρισιού για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις δράσεις με επιτυχία και να καταφέρουμε να κατασκηνώσουμε σε κάποια κεντρική πλατεία με συμβολική σημασία. Ξέρουμε ότι η γαλλική Αστυνομία θα μας περιμένει και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μας εμποδίσει, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει λίγοι στην πορεία, καμια πενηνταριά εκ των οποίων οι είκοσι μόνο περπατάνε. Ακόμα, έχουμε πολλά προβλήματα συμβίωσης και εσωτερικής οργάνωσης, και θα έλεγα ότι η συνέλευσή μας δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Παρ΄ όλα αυτά δεν έχουμε χάσει την ελπίδα ότι τελικά θα καταφέρουμε να οργανωθούμε και περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο, τόσο από την Ισπανία όσο κι από την Γαλλία, στο Παρίσι.

Η μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες, στις 15 Οκτωβρίου, είναι ακόμα μακριά αλλά έχουμε είδη αρχίσει να κάνουμε σχέδια για το μετά. Αν και η πρόταση δεν είναι ακόμα επίσημη, όλοι μιλάνε πλέων για την πορεία από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, το πιθανότερο μέσω Ιταλίας. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, οι ιδέες είναι πολλές, αλλά αφού υπάρχουν άτομα αποφασισμένα να το πάνε μπροστά, η πορεία σύγουρα θα πραγματοποιηθεί. Προετοιμαστείτε λοιπόν, γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή τη χρονιά θα έρθουν να σας επισκεφτούν "Αγανακτισμένοι" από όλη την Ευρώπη.

Το σημαντικότερο που έχει καταφέρει η Πορεία μέχρι τώρα, είναι ότι έχει φέρει σε επαφή κινήματα και ανθρώπους απο διάφορες χώρες. Στη δική μας μικρή πορεία, εκτός από Ισπανοί συμμετέχουν αυτή τη στιγμή Γάλλοι, δυο Γερμανοί, δυο Ελληνίδες, ένας Ολλανδός, ένας Κουβανός, ένας Μεξικάνος, μία Αμερικανίδα και ένας Πολωνός. Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε ότι στην πραγματιοκότητα δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει, αλλά αντίθετα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ενωθούμε σε κοινό αγώνα και να συνεχίσουμε όλοι μαζί.

No comments: