Friday, September 16, 2011

Η Gulaferit Unsal στον Άρειο Πάγο...

UPDATE: Η έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Σήμερα στις 11 π.μ. δικάζεται στον Άρειο Πάγο η Gulaferit Unsal και έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης και από την Λ.Σ. Συντάγματος. Κλοπιποστάρω την ανακοίνωση της ΔΟΕ και το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Τουρκάλα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αγανάκτησή της για τη σύλληψη, κράτηση και παραπομπή σε δίκη στις 16/9/2011 στον Άρειο Πάγο, στην Αθήνα, της Τουρκάλας Δημόσιας Υπαλλήλου συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal αγωνίστριας και για χρόνια κρατούμενης στις τούρκικες φυλακές για την πολιτική της δράση. Μέσα απ' όλη αυτήν τη διαδικασία σχεδιάζεται η απέλαση και έκδοση της συναδέλφου Τουρκάλας στις Γερμανικές Αρχές για να υποστεί τις πιο αυστηρές ποινές κάτω από ένα κατασκευασμένο, ανυπόστατο και έωλο κατηγορητήριο.
Η συνάδελφος Gulaferit Unsal παλεύει για δημοκρατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και σε καμία περίπτωση αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική!!! δράση όπως διατείνεται το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στη συνάδελφο Τουρκάλα Gulaferit Unsal και ζητά την άμεση απαλλαγή της από κάθε κατηγορία, την απελευθέρωση και τη μη απέλαση και έκδοσή της στις Γερμανικές αρχές.
Αντιπροσωπεία Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. θα παρευρεθεί στη δίκη της συνδικαλίστριας στις 16/9/2011 στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή των Ελλήνων εκπαιδευτικών στον αγώνα της και να αποτρέψει την απέλασή της.
Από τη Δ.Ο.Ε.

3/9/2011
2ο ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση της Τουρκάλας συνδικαλίστριας απεργού πείνας που δικάζεται στις 16/9 στον Άρειο Πάγο με αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για έκδοσή της στη Γερμανία. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ τον Άρειο Πάγο στις 16/9 το πρωί στις 10. Η Τουρκάλα αγωνίστρια να μην εκδοθεί στη Γερμανία.

No comments: