Wednesday, July 3, 2013

Ενημέρωση από την σημερινή, κάλεσμα στην αυριανή συζήτηση (και συνέλευση μετά), όπως και στην συγκέντρωση της Παρασκευής

03/07/13

Η Ανοιχτή Συνέλευση συμμετείχε με την παρέμβαση και τις προτάσεις της για το πρόγραμμα, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο προαύλιο της ΕΡΤ στις 6 μ.μ. και είχε καλεστεί από ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης. Θεωρούμε ότι ο διάλογος που έγινε ήταν γόνιμος και ουσιαστικός και κατέληξε σε αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει μεγάλη σημασία να ξεκαθαριστούν και να υλοποιηθούν.

Κατά συνέπεια καλεί και αυτή από την πλευρά της οποιονδήποτε/οποιαδήποτε ενδιαφέρεται πραγματικά να στηρίξει τόσο την ελεύθερη ΕΡΤ όσο και την ΕΡΤ που όλες/όλοι θέλουμε να έχουμε στο μέλλον να πάρει μέρος στην συνέχεια αυτής της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 6:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου που θα έχει στην διάθεσή της αυτή η συζήτηση, αλλά και του όγκου των προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν
καλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία
να καταθέσουν γραπτές προτάσεις
που να σχετίζονται με την λειτουργία και το πρόγραμμα της ελεύθερης ΕΡΤ, αλλά και της μελλοντικής ΕΡΤ, όπως και διαθεσιμότητές για την υλοποίηση τους.

Επίσης στην σημερινή συνάντηση, από δικό μας λάθος, ανακοινώθηκε ότι η επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουλίου χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι για εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά (Προπύλαια 6:00 μ.μ.) και συγκέντρωση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (7:30 μ.μ.).

Όπως είναι φυσικό, η Ανοιχτή Συνέλευση, θα συμμετέχει σε αυτήν την συγκέντρωση, και έτσι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου, αμέσως μετά την ανοιχτή συζήτηση, στο πάρκινγκ της ΕΡΤ.

Ακολουθεί η παρέμβαση όπως διαβάστηκε στην σημερινή συζήτηση:


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 3/7/2013

Είμαστε άνθρωποι εξεγερμένοι και οραματιστές που αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης ενωμένη απέναντι στη βαρβαρότητα της τροϊκανικής κυβέρνησης και τον φασισμό. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ μας έφερε εδώ, όπου στις 14 Ιουνίου συγκροτήσαμε την ανοιχτή συνέλευση, μια συνέλευση
που λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες.
Κύριο μέλημά μας από την πρώτη μέρα υπήρξε η σύνδεση του αγώνα με άλλους κοινωνικούς αγώνες, με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, συλλογικότητες, σωματεία βάσης, εγχειρήματα αυτοοργάνωσης/αυτοδιαχείρισης.
Στο διάστημα που μεσολάβησε καταφέραμε (μαζί με άλλες κινηματικές πρωτοβουλίες) να σπάσουμε τη λογοκρισία ως προς την απεργία πείνας του αναρχικού Κώστα Σακκά. Ο Κώστας Σακκάς εξακολουθεί να κρατείται παράνομα,
με σοβαρό κίνδυνο πλέον -μετά από έναν ολόκληρο μήνα απεργίας πείνας- όχι μόνο για την ήδη διαταραγμένη υγεία του αλλά και για την ίδια του τη ζωή.
Βασική επιδίωξη της συνέλευσης εξακολουθεί να είναι η συνδιαμόρφωση με τους εργαζομένους σε μια αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ με τον ευρύτερο δυνατό κοινωνικό έλεγχο της ροής ενός ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος που να αναδεικνύει τα κοινωνικά προβλήματα και τον πολιτισμό.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουμε πραγματοποιήσει εκδηλώσεις - συζητήσεις
σχετικά με:
• την προοπτική σύνδεσης του αγώνα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση με άλλους κοινωνικούς αγώνες

• την ποινικοποίηση των αγώνων αυτών και το πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

• σχετικά με το τι ΕΡΤ θέλουμε ως κοινωνία και πώς θα μπορούσε αυτό να υλοποιηθεί

• και, τέλος, για το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ ως κοινωνικό αγαθό.

Επίσης έχουμε συντάξει μια λίστα με προτάσεις για ντοκιμαντέρ και ταινίες προς ένταξη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ως ανοιχτή συνέλευση προτείνουμε ως πολιτική πράξη την ελεύθερη διακίνηση του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ανοιχτής ΕΡΤ, που άλλωστε συνιστά κτήμα όλης της κοινωνίας.
Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στη συνδιαμόρφωση των επόμενων βημάτων του αγώνα και φυσικά χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας. Σας καλούμε να γίνουμε η φωνή όλων αυτών που δεν έχουν φωνή. Των ανέργων, των συνταξιούχων, των επισφαλώς εργαζομένων, των χαμηλόμισθων, των μεταναστών, όλης της κοινωνίας. Να γίνουμε ένα φράγμα απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται το σύνολο της κοινωνίας. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια για ατελείωτες θεωρητικές αναλύσεις χωρίς πράξεις. Τα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης λαμβάνονται με καταιγιστικό ρυθμό.
Ο αγώνας θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα μόνο αν η ΕΡΤ εδραιωθεί στη συνείδηση του λαού ως η φωνή της κοινωνίας σε ξεκάθαρη αντίθεση με τα ιδιωτικά μέσα που λειτουργούν ως φερέφωνα της εξουσίας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Ανοιχτή Συνέλευση

No comments: