Thursday, July 4, 2013

Μάγκες όποιος δεν θέλει να ζυμώσει ας κάτσει στην μικροκοσμάρα του να το κοσκινίζει...


Μετά τις σημερινές εξελίξεις τολμώ να πω ότι η φράση που είχα γράψει στο facebook από το πρώτο βράδυ και ήταν

Αυτήν την ΕΡΤ αξίζει ΚΑΙ να την ζεις ΚΑΙ να την υπερασπίζεσαι

και την επανέλαβα σε διάφορες περιστάσεις, τώρα πια αποκτάει ακόμη πιο απτό νόημα.

Για να στα πω όσο πιο απλά μπορώ, είναι υπαρκτή μια πρώτη οριζόντια σύνθεση μεταξύ των επιμέρους αλληλέγγυων -της ανοιχτής συνέλευσης, της πρωτοβουλίας των κινηματογραφιστών και όσων μαζεύτηκαν με αφορμή το κάλεσμα των πανεπιστημιακών και των ανθρώπων της τέχνης - που συναντήθηκε σήμερα μέσα στο κτήριο, στο αίθριο, αμέσως μετά την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε στις 6 μ.μ. στο προαύλιο και ήταν συνέχεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης-συζήτησης. Το πιο ενδιαφέρον στην όλη φάση είναι το γεγονός ότι όταν ζητήθηκε να σηκώσουν το χέρι τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συμμετείχαν το αποτέλεσμα ήταν περίπου 50-50...

Διάφορα πράγματα ειπώθηκαν και οργανώθηκαν εκεί, αλλά επειδή αυτό το νέο σώμα θα κυκλοφορήσει δικό του κείμενο δεν θα είμαι εγώ που θα μεταφέρω την προσωπική μου γνώμη γι αυτό εκ των προτέρων.

Ή μάλλον θα την μεταφέρω: Το γουστάρω!

Κλείνω με ένα κάλεσμα προς όλους τους φίλους και τις φίλες μου να τσακιστούν και να έρθουν στο Ραδιομέγαρο να βάλουν ένα χεράκι. Υπάρχουν πια, κατά την γνώμη μου, ορθάνοιχτες όλες οι δυνατότητες που μπορεί κανείς να ζητήσει με δεδομένο το περιβάλλον. Κι αν δεν μένουν στην Αθήνα, να πάνε να στηρίξουν την ΕΡΤ ή την ΕΡΑ της περιοχής τους. Κι αν δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από το σήμα της -ψηφιακό ή αναλογικό- να βγάλουν τα ηχεία στο μπαλκόνι ή στον δρόμο και να αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της. Κι αν δεν έχουν ούτε σήμα να γράψουν σε όλους τους τοίχους με όποιο τρόπο θέλουν Η ΕΡΤ ΥΠΑΡΧΕΙ! ή ότι άλλο γουστάρουνε.

Γιατί στο φινάλε, έχουμε μόνο ότι μας αξίζει κι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει ας κάτσει στην μικροκοσμάρα του να το κοσκινίζει!

Η ΕΡΤ απελευθερώνεται μέρα την μέρα, ώρα την ώρα, λεπτό το λεπτό με την βοήθεια όλων μας.

Αν δεν σε καίει να ζήσεις μια ΕΡΤ που αξίζει ΚΑΙ να την ζεις ΚΑΙ να την υπερασπίζεσαι πήγαινε για μπάνια αγκαλιά με τον αποκωδικοποιητή της Digea ή αυτοκτόνησε μαζί με τον Θόδωρο Πάγκαλο.

Αλλά μη μου ξαναζαλίσεις ΠΟΤΕ τα αρχίδια με την δηθενιά της κινηματικής σου ταυτότητας...

1 comment:

Anonymous said...

.. ή για να μιλήσω στη γλώσσα σου, που τη γουστάρω, γιατί είσαι αληθινός ''του κακού γαμιά του φταίνε οι τρίχες''...