Sunday, July 7, 2013

Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Τετάρτη

Κάλεσμα προς όλες τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες, τα σωματεία βάσης, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις καταλήψεις.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας ως “Ανοιχτή Συνέλευση” στην “ΕΡΤ Ανοιχτή στην Κοινωνία” σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στην συνέλευση της Τετάρτης 10 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στον κήπο του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ.

Επίσης σας καλούμε να φέρετε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό έχετε ήδη δημιουργήσει σε σχέση με τις μέχρι σήμερα δράσεις σας ή θα δημιουργήσετε μέχρι τότε. Ακόμη να δηλώσετε ανάγκες κάλυψης συγκεκριμένων δράσεων ή γεγονότων στην περιοχή σας ώστε να υπάρξει συντονισμός και προγραμματισμός για την επίτευξη του στόχου της κάλυψης των κινηματικών δράσεων.
Όλα τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ενός Web-TV, το οποίο θα εκπέμπει παράλληλα αλλά και υποστηρικτικά -μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ- στο πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο πνεύμα μιας πραγματικά δημόσιας και αυτοδιαχειριζόμενης ραδιοτηλεόρασης.

Ανοιχτή Συνέλευση

1 comment:

Anonymous said...

3+1 ΦΩΝΕΣ
Στη ζωή του κάθε ανθρώπου,όπως και κάθε κοινωνικής ομάδας, υπάρχουν στιγμές όπου μικρές ανεπαίσθητες αλλαγές δημιουργούν μιά οριακή κατάσταση. Σε αυτή τη κατάσταση πλανιέται μιά φωνή που όταν την αφουγκραστείς κάνεις το άλμα και δημιουργείται κάτι εντελώς νέο.Διαφορετικά αν δεν λειτουργήσουν τα ''αισθητήρια'' χάνεται το κάλεσμα και μένει μιά γεύση απογοήτευσης, αδιέξοδου, και ''δεν γίνεται τίποτα''.
Τέτοιες φωνές, σε κοινωνικό επίπεδο, τη μεταπολιτευτική περίοδο υπήρξαν τρείς, με ''μαμά'' τους τη +1 φωνή,εκείνη του Πολυτεχνείου, που την άκουσαν κάποιοι από τους σημερινούς 55ρηδες και πάνω. Αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα δημιουργίας αυτόνομης σκέψης και δράσης,πέρα από άνωθεν αλλότριες επιταγές και καθοδηγήσεις.Οι τρείς επόμενες είναι, ο Δεκέμβρης του 2008,το κίνημα των Πλατειών του 2011και τελευταία η υπεράσπιση της φωνής της ΕΡΤ το 2013.
Και τα 3+1 ξεσπάσματα χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα, ριζισπαστισμό, πρωτοβουλίες, αυτοκαθορισμό και είσοδο σε πρωταγωνιστικό ρόλο των ''από κάτω''.
Τα αποτελέσματα και των 3+1δεν είναι ορατά διά ''γυμνού'' οφθαλμού. Ταρακούνησαν συνειδήσεις τεράστιου αριθμού ανθρώπων, και αυτό αποτυπώθηκε κλιμακωτά τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά(από τις συνελεύσειςκαι τις επιτροπές του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα στις χιλιάδες αυτοδιαχειριζόμενες δομές αλληλεγγύης πανελλαδικά).
Η τελευταία φωνή που πλανιέται και καλεί γιά ένα ποιοτικό άλμα, και στο λόγο επικοινωνίας αλλά και στον αγώνα υπέρβασης της σημερινής κρίσης, είναι η φωνή της ΕΡΤ.
Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας παρουσιάζεται το φαινόμενο ένα μέσον με πανελλαδική εμβέλεια να βρίσκεται στα χέρια των ''από κάτω'' με δυναμική εξέλιξης.
Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη φωνή αυτή , να την ενισχύσουμε ,να τη διαδόσουμε ώστε να γίνει το πρώτο μαζικό εγχείρημα αυτοδιαχείρισης .Ας μην αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία.
''Εν αρχή ήν ο λόγος'' δηλαδή η δόνηση, που σήμερα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ μπορεί να συντονίσει χιλιάδες δημιουργούς ιστορίας. Ένας ισχυρός συντονισμός ''σπάει'' δομές άκαμπτες και φαινομενικά ισχυρές.
Ας τολμήσουμε να ξεπεράσουμε την κοινή γραμμική λογική και να κάνουμε άλλο ένα ''άλμα πριν από τη φθορά''.
Π.Π. 8/7/2013