Wednesday, July 4, 2007

Στην κάψα αντιγραφή

Αν η προχθεσινή μου αντιγραφή από τον Allu Fun Marx έγινε στην ψύχρα, αυτή γίνεται στην κάψα και αφορά την διήμερη "ενόχληση" των αρμοδίων.

Το πλήρες ποστ που αντιγράφω σήμερα ανέβηκε από το blog AΘΗΝΑ-ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και έχει τίτλο


ΠΑΡΝΗΘΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ευχαριστούμε την "τηλεοπτική δημοκρατία" για το όψιμο ενδιαφέρον της να γνωρίσει...εμάς και τις ιδέες μας, αλλά όλη η κίνηση δεν έχει κίνητρα προσωπικής ανάδειξης και ιδιοτέλειας. Θα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος την ιδέα της αυθόρμητης και ευαισθητοποιημένης κίνησης όλων των πολιτών και να είστε σίγουροι ότι θα έχει συνέχεια. Δεν υπάρχουν και δεν είμαστε αυτόκλητοι αντιπρόσωποι κανενός και δεν έχουμε τη διάθεση ως πολίτες να συμμετάσχουμε στην "τηλεπαραθυρούπολη", προτιμάμε τη δράση για την έγκυρη ενημέρωση που μας στερείτε, με ότι μέσο διαθέτουμε. Το στίγμα μας θα το βρείτε στους τίτλους, στα σχόλια του blog και στα γραπτά μας. Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης, της έκφρασης και της δράσης.
(Σε απάντηση στα δεκάδες email και τηλεφωνήματα που δεχόμαστε απο τα τηλεοπτικά κανάλια)

Φτώχεια στα ΔΑΣΗ - ΠΛΟΥΤΟΣ στα λόγια

Ησυχάσαμε... τα δάση σώθηκαν ...
Άρχισε το μνημόσυνο.
Στη Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα καμένα δάση (5/7/2007 )

"ο Καραμανλής μίλησε για ανάγκη προστασίας περιβάλλοντος (!) ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στα Γιάννενα, δεσμευόμενος ότι «όπου ήταν δάσος θα γίνει ξανά δάσος»" (Ελευθεροτυπία 2/7/2007)

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη και την κρίση

«Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εφαρμόζουμε το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών»
Κ. Καραμανλής 13/3/2007

Ραφήνα - Πεντέλη Ιούλιος 2005
"ο Πρωθυπουργός K. Καραμανλής διαμένει στη Ραφήνα και έδωσε το «παρών» στην προσπάθεια κατάσβεσης - όσο και του δήμου δηλώθηκε ότι ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο καμένης γης δεν πρόκειται να μη χαρακτηριστεί αναδασωτέο... " (Τα Νέα 29/7/2005)
Ολοκαύτωμα η Αττική ­ από το Λαγονήσι, τη Βαρυμπόμπη, το Τατόι ώς την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Νέα Μάκρη. Οι φλόγες από την Πεντέλη κατέβηκαν ώς τα Βριλήσσια (Τα Νέα 9/8/1998)
"Για την αντιμετώπιση των καταστροφών έγινε χτες ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του κ. Παπαδόπουλου και με τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Γεωργίας Στ. Τζουμάκα. Στη σύσκεψη μετείχαν και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Στ. Μπένος, Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης.
Αποφασίστηκε να διατεθεί ποσό 15,5 δισ. δρχ. για έργα προστασίας και αποκατάστασης των ζημιών στους ορεινούς όγκους της Πεντέλης του Ταϋγέτου, του Αυλώνα και της Κασσάνδρας. Στις περιοχές αυτές, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, προχωρά άμεσα η αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Επίσης, εκπονούνται μελέτες και προγράμματα φυσικής και τεχνητής αναδάσωσης, με στόχο να εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες μέρες. Ακόμα, θα γίνουν έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και τη διάβρωση των εδαφών, όπως αυτά που ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία το 1995 στην Πεντέλη και το 1997 στο Σέιχ Σου." (Τα Νέα 11/8/1998)

επειδή έχουμε και μνήμη και κρίση


Σαν πρώτη αντίδραση θα στείλουμε ένα email με κοινό περιεχόμενο πρός υπουργεία, πολιτικά κόμματα, πολιτικούς, φορείς , τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες κ.λ.π. την ίδια στιγμή για να φανεί η μαζικότητα της διαμαρτυρίας.

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι.


ΟΔΗΓΙΕΣ προς υποψήφιους Αποστολείς...

Τους βασικούς αποδέκτες (πρωθυπουργό, υπουργεία) τους παίρνετε με copy/paste (αντιγραφή / επικόλληση) , απο τον κατάλογο που αναφέρεται παρακάτω (τα κόκκινα γράμματα) και τους τοποθετείται στον mailer στη θέση Το / (Πρός). Μπορείτε αργότερα να στείλετε και άλλα email στη συμπληρωματική λίστα των βουλευτών και των Ευρωβουλευτών (πράσινα γράμματα).
Όσοι επιθυμούν να ενσωματώσουν το κείμενο που υπάρχει παρακάτω με τον ίδιο τρόπο copy/paste (αντιγραφή / επικόλληση) και το τοποθετείτε στο σώμα της επιστολής (εκεί που γράφουμε το κείμενο). Ελπίζω να είναι σαφές γιατί πολλοί ζητάνε τη λίστα και το κείμενο με email. Eαν δεν γίνεται αντιληπτό επικοινωνείστε στο email manosnik@gmail.com να σας τα στείλουμε.

ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ο καθένας θα βάλει ένα δικό του τίτλο, ώστε ο αποδέκτης να μην ξέρει το περιεχόμενο.

Εδώ και μισό αιώνα νομιμοποιείτε την αυθαιρεσία μας και εμείς σε αντάλλαγμα στηρίζουμε και οικοδομούμε την χυδαία ιδιοτέλεια σας. Πολίτες και επαγγελματίες της εξουσίας καταφέραμε να επεκτείνουμε το αβίωτο αστικό χάος σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης μας, περιορίζοντας δραματικά, οτιδήποτε ανταγωνιστικό στα «τσιμεντένια» όνειρά μας. Δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα την καταστροφή της γης και την συνακόλουθη «αξιοποίηση» της από τους καταπατητές, τους οικοπεδοφάγους, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς σε τέλεια συνεργασία και διαπλοκή με συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς. Ο στόχος της καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου επετεύχθη. Η αττική γη αποτελεί παρελθόν και η διάχυση της ασχήμιας στην ελλαδική γη είναι ζήτημα χρόνου παρά θέλησης.
Φτάνει πια ,
Η συνείδησή μας και το ένστικτό της επιβίωσης μας είναι πιο δυνατά από τα τσιμεντένια όνειρα, την «αξιοποίηση», τις διαπλοκές των «αποχαρακτηρισμών». Τα βουνά και οι θάλασσες είναι κοινωνικό κεφάλαιο και μοναδικό στόχο έχουμε να το διατηρήσουμε, ότι έχει απομείνει, ανέπαφο.
Ως πολίτες ,
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και αναζητούμε τρόπους δράσης. Δεν θα ανεχτούμε την επανάληψη των φαινομένων «Πεντέλης», των «αξιοποιήσεων» των ακτών, της υποβάθμισης των πόλεων, την εγκληματική έλλειψη σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης "κρίσεων", την αμέλεια και ανικανότητα φορέων και επιχειρήσεων, τους "κομματικούς φίλους", την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης.
Πολλοί απο μάς εκφράζουν την επιθυμία να αυτενεργήσουμε καλύπτοντας τα κενά που ηθελημένα αφήνει η πολιτική βούληση.
Ως πολιτικοί ,
Αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων σας δείχνοντας μας ότι είστε άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Η έλλειψη σχεδίου και η εγκληματική αμέλεια (ο αρμόδιος υπουργός προτίμησε την θερινή σύναξη υποψηφίων αγροφυλάκων) στην διαχείριση των πρόσφατων "κρίσεων" αποδεικνύει ότι στόχος σας, είναι η ικανοποίηση των ανίκανων και ανήθικων πολιτικών "φίλων". Αξιοποιείστε αξιοκρατικά το πλούσιο "ανθρώπινο κεφάλαιο" που διαθέτει ο τόπος μας και δώστε σημασία στην πρόληψη, στα μείζονα και όχι στα ελάσσονα. Η πρόσφατη ανεύθυνη συμπεριφορά σας δεν εμπνέει καμία ελπίδα για το μέλλον, ωστόσο αυτήν την ύστατη ώρα αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Επιτέλους σταματήστε τις "εκ των υστέρων" δηλώσεις, την ανεύθυνη "τηλεοπτική δημοκρατία", μοιραστείτε μαζί μας τα πολιτικά σας οράματα, εάν έχετε.
Δημοσιοποιείστε άμεσα,

Τους τρόπους, τους πόρους, τα μέτρα και τα μέσα που εγγυώνται την διαφύλαξη και αποκατάσταση όλων των πρόσφατα καμένων εκτάσεων. Την προετοιμασία και την πρόληψη για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων. Δώστε στούς πολίτες το δικαίωμα και τις ευκαιρίες να συμμετέχουν ενεργά στην πρόληψη και τη διαχείριση.

Περιμένουμε,
Η απόγνωση, η αγανάκτηση και η θλίψη μας, περιορίζουν τα περιθώρια της υπομονής μας.

Ακολουθούν οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ αποδεκτών τις οποίες μπορείς να πάρεις με copy-paste από το blog. Και το κομμάτι συνεχίζει...


ΠΡΟΣΟΧΗ Μην υπερβείτε τις 19 διευθύνσεις ανά email για να μη θεωρηθεί spam και δεν θα επισυνάψετε το κείμενο αλλά θα το έχετε στο σώμα του email ώστε να μη γίνει απόρριψη απο τον αποδέκτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι.

Μετά την ταυτόχρονη αποστολή μπορούμε να γνωστοποιήσουμε την διαμαρτυρία μας και σε άλλους αποδέκτες, στην Ελλάδα και το εξωτερκό.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε το κείμενο σε όσες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυνατόν (προς το παρόν έχουμε διαθέσιμους μεταφραστές μόνο σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά), ώστε να το στείλουμε και στο εξωτερικό. Ίσως μπορεί κάποιος να βοηθήσει στη μετάφραση. Ετοιμάζουμε κατάλογο με αποδέκτες υπηρεσίες της Ε.Ε. και οργανώσεις, που μπορεί να εμπλουτιστεί απο όσους έχουν σχετική εμπειρία με το θέμα. Επίσης χρειάζεται κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Συντάσσουμε μικρό ενημερωτικό κείμενο για τον σκοπό αυτό, που θα συνοδεύεται απο φωτογραφίες με ότι συνέβη στο παρελθόν το πρόσφατο και το απώτερο. Οποιος έχει φωτογραφικό ή άλλο υλικό και μπορεί να βοηθήσει, άς έρθει σε επικοινωνία μαζί μας στο manosnik@gmail.com .

Στο μεταξύ χθες κατέβηκα μετά από αρκετά χρόνια, τότε με το Ιρακ, ξανά σε πορεία. Ήμασταν λίγοι, περίπου πεντακόσια ή εξακόσια άτομα εύχομαι την Κυριακή να ξεκουνηθούμε περισσότεροι.

No comments: