Thursday, March 27, 2008

Δεν Ξίνισε Ακόμα Η Τσίχλα Της Επικοινωνιακής Πολιτικής;

Ενθουσιάστηκα!
Βγήκε μια τσίχλα που αρχίζεις να την μασάς και είναι λέει δυόσμος και μετά γίνεται πεπόνι! Έχει κι ωραία διαφήμιση, κάνει θαρραλέο ένα δειλό και μετά αυτός αρπάζει ένα σακάκι, το φοράει και βγάζει γκόμενα!
Ω, ρε τι γίνεται στον κόσμο! Εκπληκτική πρόοδος, όχι μαλακίες τώρα...

Αντίστοιχα ο Δυόσμος που μασάνε στα δελτία αυτές τις μέρες, αλλά και στον Ναό της Δημοκρατίας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι η "Επικοινωνιακή Πολιτική". Κάνει επικοινωνιακή πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει Δημοψήφισμα και βάζει δύσκολα στον Πρόεδρο, κάνει επικοινωνιακή πολιτική το ΠΑΣΟΚ που καταθέτει πρόταση δυσπιστίας, σύσσωμη η Αντιπολίτευση κατηγορείται από την Συμπολίτευση για "διαγκωνισμό", παρακώλυση του νομοθετικού έργου και εν πολλοίς για διάβρωση των Δημοκρατικών Θεσμών.

Αλλά όταν τελειώνει ο δυόσμος, αρχίζει το πεπόνι. Και το Πεπόνι είναι απλό. Δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας και ποιός κυνηγάει να πάρει στο τέλος το μπόνους της κάλπης. Αυτό το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι μπουρδέλο. Ποτέ στο παρελθόν ένα νομοθέτημα δεν έκανε ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ για την ουσία ενός προβλήματος, παίρνοντας ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ και ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Και οι 152 που το ψηφίζουνε και το ξαναψηφίζουνε, κάθε φορά που σηκώνουν το χεράκι τους για οτιδήποτε σχετίζεται μ' αυτό το ξέρουνε. Όσο λοιπόν τρενάρει να ψηφιστεί και συζητιέται, τόσο πιο πολύ εκτίθενται κι αποδεικνύουν πόσο έχουν εκπέσει από κάθε ιδιότητά τους, πολιτική, προσωπική κι ανθρώπινη.

Αν αυτή η "Επικοινωνιακή Πολιτική" βοηθάει επιτέλους να πέσουν οι μάσκες των "πεφωτισμένων φιλελεύθερων" βουλευτών και του "κεντροδεξιού χώρου με τις κοινωνικές ευαισθησίες" ας κάνουν όλοι επικοινωνιακή πολιτική. Καλωσόρισες Αντιπολίτευση, άργησες αλλά τα έκοψες τα υπνοστεντόν επιτέλους!

Γιατί η επικοινωνιακή πολιτική που έβλεπα εγώ τέσσερα χρόνια τώρα σχεδιαζόταν από τον Ρουσώ και την εκτελούσε ο Μπάιρον πνίγοντας τον κοσμάκη στα χημικά αν έκανε πως σηκώνει κεφάλι...

Ξίνισε και το πεπόνι, παιδιά! Καλώς τους...

Υ.Γ. Η φωτογραφία δεν είναι καθόλου άσχετη. Οι κυνηγοί και οι ορνιθολόγοι θα αναγνωρίσουν φυσικά πως πρόκειται για νεαρότατη και υγιέστατη τσίχλα...

5 comments:

An-Lu said...

Τσίου-τσίου τσίρρρρρρρρρρρ!

The Motorcycle boy said...

151 το ψηφίσανε -κάποιος είχε πάει για τσίσα του.

Δεν είναι πολύ όμορφη η διαφορετική ερμηνεία των γεγονότων από τα Κυρίαρχα Μέσα; Αν δεν ήταν κλεμμένη από το 1984 του Όργουελ θα σου πρότεινα να την κλέψεις εσύ για κανένα βιβλίο σου.
Άκουγα ένα καθίκι της κυβέρνησης να πουλάει το γνωστό παραμύθι χτες στις ειδήσεις, σχετικά με το άσκοπο των κινήσεων της αντιπολίτευσης. Εντάξει -δεκτό. Επειδή η αντιπολίτευση δεν κυβερνάει, να το κόψει το παραμύθι και να μιλάει κάθε εκλογές.
Άκουγα και κάποιον άλλο να λέει οτι ο ΣΥΝ πάει να εκθέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του να μην υπογράψει τον νόμο. Ρε δε γαμιόμαστε -λέω εγώ; Έχει περάσει ο νόμος από το Συμβούλιο της Επικρατείας; Έχει κριθεί; Κάθε φορά δηλαδή που το ΣτΕ κόβει νόμο και ο Πρόεδρος τον ξαναγυρνάει στη βουλή εκτίθεται όταν ξαναψηφίζεται ο νόμος; Αλλά δεν εκτίθεται όταν υπογράφει ένα νόμο με τον οποίο δεν συμφωνεί το 80% των πολιτών, σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις; Φάτε ρε κάτι δημοκράτες! Φάτε μια δημοκρατία και κάτι μαλάκες που πιστεύουν οτι ζουν σε τέτοιο πολίτευμα!

PiKei said...

Μόνο σε μερικά άρθρα έπαιξε το 151. Επί της αρχής και επί της πλειοψηφίας των άρθρων, όλα τα lego υψώσανε τα χεράκια τους μαζί. Επί του συνόλου, θα ψηφίσουνε όποτε τελειώσει το έργο.
Έχω βγάλει τα μάτια μου σήμερα στο κανάλι της Βουλής κι έχει χοντρή πλάκα. Η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ μιλάνε σαν σύμβουλοι γάμου: Να σταματήσει η αντιπολίτευση να συναγωνίζεται σε λαϊκισμό και να κάνει δημιουργική δουλειά και τέτοια. Επί του τι κάνανε τέσσερα χρόνια τώρα (που είναι υποτίθεται και η ευκαιρία τους να το τρίψουνε στην μούρη των άλλων, όπως έλεγε ο Καραχάλιος), ή μούγκα ή κάτι πάνε να ψελλίσουνε και μετά το στρίβουνε. Ρόμπες... κι είναι κρίμα για μερικούς πρωτάρηδες και κάτι πιτσιρίκες που δεν δείχνουνε τα γνωστά πουλημένα τομάρια (και βέβαια εκτίθενται ακόμα πιο πολύ γιατί αναγκάζονται να βγάζουνε κορώνες για να υπάρξουν και να "παίξουν" υποστήριξη).
Μπέκετ, φίλε μου, σκέτος Μπέκετ. Κακοπαιγμένος βέβαια, αλλά Μπέκετ...

Anonymous said...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=885730&lngDtrID=252

PiKei said...

Άφηνε ένα ονοματάκι όταν ανεβάζεις κάτι ενδιαφέρον. Αν δεν έχεις επίσημη διαδικτυακή ταυτότητα υπάρχει και εκείνη η επιλογή που λέει Other και μετά βάζεις ότι γουστάρεις (Ναπολέων, Καζαντζάκης, Μεσσαλίνα, Πάολα, ότι μπορείς να φανταστείς). Όχι πως έχω τίποτα με την ανωνυμία, απλώς μου φαίνεται χαζό να απαντάω "Thanx Anonymous".
Thanx, anyway...