Monday, August 29, 2011

Κλοπιποστάρω διαφωνώντας...

...αλλά το κλοπιποστάρισμα δεν είναι μόνο για ότι συμφωνούμε.

ΕΛΛΑΔΑ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ;

Καλησπέρα από Μαδρίτη.

Όπως ξέρετε, παρακολουθώ καθημερινά τα ελληνικά διαδραματισθέντα. Στην Ισπανία άρχισα τα Ελληνικά χρονικά μου από το πρωί της 26hs Μαΐου, όταν έγραψα την πρώτη ανακοίνωση στην ισπανική και ελληνική γλώσσα και ο ραδιοφωνικός σταθμός μαγνητοσκόπησε το μήνυμα μου. Στο Facebook είδα την ομάδα Estado del Malestar - Πραγματική Δημοκρατία Τώρα - Ελλάδα και αμέσως σκέφτηκα να προσεγγίσω τους Έλληνες και τους Ισπανούς, κάτι που δεν έγινε πραγματικά, ματαιώνοντας τους μόχθους μου και του κόσμου που πιστεύει στην διεθνή αλληλεγγύη. Αρχικά με πήρε ο ενθουσιασμός και αναγνωρίζω ότι αυτό ήταν λάθος, και τώρα με καταλαμβάνουν οι αμφιβολίες.

Την στιγμή που ο ελληνικός λαός ξέσπασε κατά του Μεσοπρόθεσμου, του Νομου Πλαισίου για τα Πανεπιστήμια και του ξεπουλήματος της χώρας θυμόμουν τα λόγια του αειμνηστου Αλέκου Παναγούλη που ισχυριζόταν ότι ο λαός πολλές φορες δεν είναι θύμα, είναι συνένοχος. Πείτε μου, ποιοι διαμαρτύρονται και αυτοχαρακτηρίζονται αγανακτισμένοi? Οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΑΔΕΔΥ που τώρα φωνάζουν γιατί δέχονται περικοπές στον μισθό του και δουλεύουν γιατί είχαν το μέσον? Οι τακτιζηδες που μέχρι το 2010 δεν έβγαλαν καμια απόδειξη και δεν πλήρωναν φόρους? Οι ιατροί (κυρίως αυτοί που έχουν ιδιωτικό ιατρείο) που ούτε έκαναν την φορολογική δήλωση? Ποιος έχει το δικαίωμα να είναι πραγματικά αγανακτισμένος στην Ελλάδα? Όσοι πήγαιναν στα πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καταφυγόντας στην βοήθεια των βουλευτών για μια θεσούλα στο Δημόσιο? Γιατί η γενικότερη νοοτροπία ήταν αυτή. Από την εφηβεία ο πατέρας λέει στο παιδί του: Σε παρακαλώ, στο Δημόσιο πρέπει να πας. Ήταν μια σίγουρη δουλειά, με κάπως καλύτερες συνθήκες από ο,τι στον ιδιωτικό τομέα, και για αυτό έβαλαν τα λεγόμενα μέσα και τώρα φωνάζουν σαν κότες. Αυτοί δικαιούνται τον τίτλο των Αγανακτισμένων; Τι έπραξαν, τι έκαναν μέχρι στιγμής?

Κανεις δεν αντέδρασε κατά των χιλιάδων και χιλιάδων παράβολα στην Εφορία και των χιλιάδων και χιλιάδων χαρτιά για να αποσπάει μια απλή άδεια διδασκαλίας για το φροντιστήριο η, παραδείγματος χάριν, για την αναγνώριση των σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ/DOATAP, έναν θεσμό που έχει προϊστορικό χαρακτήρα. Οι κυβερνώντες μετέτρεψαν την ζωή σας σε κόλαση, Όταν - πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες - έλεγα σε γνωστούς και φίλους ότι δεν ήταν δυνατόν να βάλουν 10 υπαλληλους σε ένα δωμάτιο του Υπουργείου Παιδείας όταν έφταναν 2 η για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προσωπικού των Εμπορικών Επιμελητηρίων και Υπουργείων μου απαντούσαν με τον εξής τρόπο: Αν δεν σου αρέσει φύγε από εδώ. Και έφυγα, έφυγα και τώρα κάποιοι από αυτούς μου γραφουν μηνύματα και στο FB λέγοντας μου ότι είχα δίκιο και δεν προέβλεπαν όλα αυτά. Δεν βλέπατε ότι μέσα στις δημόσιες υπήρχαν πραγματικά καθάρματα?

Ούτε και στον ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι έδειχναν μια υποδειγματική επαγγελματικότητα. Θα κάνουμε αυτά μετά τα Χριστούγεννα απαντούσαν αρκετοί υπάλληλοι από το τέλος Οκτωβρίου.

Που είναι ο έντιμος Έλληνας που έχει το δικαίωμα στην αγανάκτηση? Για να τον βρω πρέπει να το ψάξω με το λυχνάρι, όπως έκανε ο Διογένης στην αρχαιότητα?

Από την ισπανική πρωτεύουσα, με αγάπη, Antonio.

No comments: