Saturday, September 3, 2011

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΤΑΘΜΟΥ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ- ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ο Σταθμός Α βοηθειών ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν αμέσως με την εγκατάσταση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία συντάγματος στα τέλη Μαΐου 2011. Η λειτουργία του σταθμού Α βοηθειών, και η συνέλευση Ομάδας Υγείας & Α Βοηθειών που τον λειτουργεί, επικυρώθηκε ομόφωνα ως βασική υποδομή (ομάδα Νο12) από την Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος στις αρχές Ιουνίου.

Έκτοτε ο Σταθμός Α βοηθειών λειτούργησε απρόσκοπτα & χωρίς διακοπή μέχρι τα ξημερώματα στις 30 Ιουλίου όπου μετά από συντονισμένη κρατική επίθεση της Δημοτικής αστυνομίας και των ΜΑΤ σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, η πλατεία εκκενώθηκε και καταστράφηκαν οι υποδομές της. Ο Σταθμός «έπεσε» τελευταίος φροντίζοντας όσους το είχαν ανάγκη. Η ομάδα που τον λειτουργεί και η συνέλευση της δεν διαλύθηκαν αλλά συνεχίζουν πιο δυναμικά και αποφασισμένοι την δράση τους μέχρι και σήμερα.

Μετά από 9,5 εβδομάδες παραμονής στην Πλατεία Συντάγματος το αρχικό κίνημα των «αγανακτισμένων» μετατράπηκε στο κίνημα των πλατειών ανά την επικράτεια για να καταλήξει σήμερα στους «αποφασισμένους» πολίτες της Άμεσης Δημοκρατίας. Όπως εξελίσσεται το κίνημα έτσι εξελίσσεται και ο σταθμός Α βοηθειών καθώς και η συνέλευσης της ομάδας που τον απαρτίζει.

Από τον αρχικό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον που μας οδήγησε στην εγκατάσταση του σταθμού Α Βοηθειών, η αστυνομική θηριωδία και τα γεγονότα στις 15-21-28&29 Ιουνίου, τον εξέλιξαν σε Ακτιβισμό Α Βοηθειών συντεταγμένο προς την μεριά της κοινωνίας και του κινήματος της Άμεσης Δημοκρατίας ενάντια στην κυβέρνηση της τρόικας, του μνημονίου και της καταστολής, δημιουργώντας έτσι την δική μας αυτοθέσμιση.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην συνέλευση Ομάδας Υγείας – Α Βοηθειών της πλατείας συντάγματος λογοδοτούμε σε αυτή, και στην Λαϊκή Συνέλευση η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να δεσμεύσει την λειτουργία του σταθμού. Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από 67 μέρες συνεχούς παρουσίας, ότι η ομάδα που λειτουργεί τον σταθμό Α Βοηθειών δεν είναι ουδέτερη στα γεγονότα. ‘Οσοι συμμετέχουν είναι ενεργά παρόντες στο κίνημα των αποφασισμένων πολιτών της Άμεσης Δημοκρατίας προσφέροντας εθελοντικά και άνευ ανταλλάγματος πολιτικού ή χρηματικού, κλπ, τις γνώσεις τις υπηρεσίες και το λειτούργημα τους προς όφελος όλων των ανθρώπων που διαδηλώνουν για ένα δικαιότερο και ελεύθερο κόσμο.

Γίνεται πασιφανές ότι όσοι εξακολουθούν να παίρνουν ουδέτερη στάση στα κοινωνικά δρώμενα και να προσφέρουν απλά Α Βοήθειες για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους, μπορούν να εξακολουθήσουν να το κάνουν εκτός κινήματος και του σταθμού του, στις ΜΚΟ, τον ΕΣ ή την εκκλησία. Διότι ο σταθμός Α Βοηθειών της πλατείας συντάγματος δεν είναι μόνο ανθρωπιστικός ούτε φιλανθρωπικός αλλά κινηματικός.

1. Ως βασική ομάδα υποδομής (Νο12) του κινήματος της Άμεσης Δημοκρατίας, η Συνέλευση Υγείας & Α Βοηθειών λειτουργεί σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο της καθώς και των αποφάσεων της Λαϊκής συνέλευσης, εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων..

2. Τα βασικά χαρακτηριστικά του σταθμού, είναι η προσφορά Α Βοηθειών και ψυχολογικής υποστήριξης προς όλους χωρίς καμία διάκριση φυλής, χρώματος, καταγωγής ή θρησκείας. Για τον λόγο αυτό συμμετέχουν άτομα χωρίς ρατσιστικές, εθνικιστικές, ξενοφοβικές ή φασιστικές ιδέες συμπεριφορές & πρακτικές.

3. Ο σταθμός και το προσωπικό αυτού πέρα των διεθνών διασωστικών σημάτων και του δικού του σήματος δεν υιοθετεί ούτε χρησιμοποιεί κανένα άλλο σύμβολο σημαία ή στολή εντός αυτού.

4. Ο σταθμός και η συνέλευση του ατόμων που τον απαρτίζει δεν συνεργάζεται με τις δυνάμεις καταστολής. Ομοίως για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να συμμετέχουν άτομα που εργάζονται ή συνεργάζονται με τις δυνάμεις ασφαλείας κρατικές , δημοτικές καθ’ οιοδήποτε τρόπο.

5. Η συμμετοχή στην Ομάδα υγείας - Α Βοηθειών είναι ανοικτή σε όλους πλην ανηλίκων, που διαθέτουν τεκμηριωμένη ειδίκευση – κατάρτιση στο ευρύτερο χώρο της υγείας της συμβουλευτικής και της διάσωσης, εφόσον συμμετέχουν στο κίνημα και αποδέχονται το γενικότερο πλαίσιο της Άμεσης Δημοκρατίας και των αποφάσεων της Λαϊκής Συνέλευσης.

6. Το ανώτερο όργανο της Ομάδας Υγείας Α Βοηθειών είναι η γενική συνέλευση της. Οι αποφάσεις παίρνονται Αμεσοδημοκρατικά με πλειοψηφία ή ομοφωνία από τους παρόντες και δεσμεύουν και τους απόντες. Κανένας δεν δικαιούται να εμφανίζεται ότι την εκπροσωπεί χωρίς προηγούμενη ανάθεση από την συνέλευση και για τον συγκεκριμένο σκοπό.

7. H χρήση του ονόματος του σταθμού ή του σήματος αυτού για ιδία χρήση ή εκτός της λειτουργίας αυτού καθώς και η άσκοπη αναπαραγωγή – προβολή αυτών δεν είναι σύμφωνη με το γενικό πνεύμα της συνέλευσης και πρέπει να αποφεύγεται.

8. Όσοι διαφωνούν με το παραπάνω πλαίσιο ή δεν πληρούν τους όρους αυτού δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα καθώς και όσοι το παραβιάζουν τίθενται αυτόματα εκτός αυτής μετά από απόφαση της συνέλευσης.

Ήρθαμε στην πλατεία «αγανακτισμένοι» με την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση, στις 28 & 29 Ιουνίου ξεπεράσαμε τους φόβους μας και επανακτήσαμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια μας σε συνθήκες μάχης. Σήμερα είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε. Πλέον μπορούμε να ελπίζουμε.

Συνέλευση Ομάδας Υγείας – Α Βοηθειών Πλατείας Συντάγματος

29/8/2011

No comments: