Friday, February 22, 2013

Η ανεκτίμητη ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα του 2013



Ακόμα και στο πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο κοινωνικό συμβόλαιο, η αξία της ζωής σου παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος του. Όλα τα παπαγαλάκια του Κράτους προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι θεμιτό να παραχωρήσεις την ελευθερία σου έναντι της προστασίας της ζωής σου. Φυσικά η ευημερία σου και η αξιοπρέπεια σου, που ήταν κι αυτά τμήμα του κοινωνικού σου συμβολαίου, έχουνε πάει ένα μακρινό περίπατο. Το Κράτος τις έχει ήδη εκχωρήσει στο αόρατο χέρι της Αγοράς, με το πρόσχημα του συσσωρευμένου χρέους ή του οικονομικού ρεαλιστικού μονόδρομου που ονομάζεται Χρηματοπιστωτικός Καπιταλισμός.

Έτσι η ζωή σου παραμένει το μόνο θεμέλιο του κοινωνικού συμβολαίου, το Άγιο Δισκοπότηρό του. Στο επίπεδο της ρητορείας είναι πια το μόνο ταμπού, αφού η μέρα που το Κράτος θα βγει ξεκάθαρα και θα παραδεχτεί πως το δικαίωμα στην περιουσία υπερβαίνει το δικαίωμα στην ζωή θα είναι πιθανότατα κι η τελευταία του.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η "γκάφα" του Φαήλου Κρανιδιώτη που πιθανότατα θα έχεις ήδη δει και αναλύεται εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε "επικοινωνιακή διαχείριση" από κάποιον ανώτερό του. Άρα στην περίπτωσή του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η αληθινή εκτίμηση του Κράτους για την αξία της ανθρώπινης ζωής στην Ελλάδα του 2013 φαίνεται έμπρακτα στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ή στην Γρηγορίου Λαμπράκη. Ο Νεοφιλελεύθερος Κλώνος ξεπερνά κατά πολύ τον Αρχικό Λεβιάθαν. Άλλωστε ο Χομπς σεβόταν πραγματικά την ανθρώπινη ζωή...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία είναι από το Reuters και δεν έχει καμία σχέση με την 24χρονη νεκρή στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.


No comments: