Friday, February 1, 2013

ΕΚΤΑΚΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ από τον Antonio

Ο Antonio Giovetti μεταδίδει από Μαδρίτη

Στην σημερινή έκδοση της, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα "EL PΑÍS" συνέβαλε να τραντάζει τα εύθραυστα θεμέλια της συντηρητικής κυβέρνησης του κυριου Ραχόι. Η κατάσταση χτυπάει κόκκινο πια.
Τα στοιχεια αποδεικνύουν ότι ο κύριος Luis Bárcenas, πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος και κάτοχος ενός λογαριασμού της αξιας 22 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα, πλήρωσε μαύρα επιμίσθια σε πρωτοκλασάτα στελέχη του σχήματος, όπως τον πρώην πρόεδρο της BΑΝΚΙΑ, k. Rodrigo Rato, τον k. Ángel Acebes και τον k. Francisco Álvarez Cascos που έχει ήδη αφήσει το κόμμα. Επιπροσθέτως, στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο πρωθυπουργός, k. Ραχόι, ο οποίος, από το 1997 μέχρι το 2008, φέρεται να έχει παραλάβει 25.000 ευρώ ετησίως και η γενική γραμματέας, κα. María Dolores de Cospedal, που θα έπαιρνε 7.500 ευρώ για κάθε τρίμηνο. Το Λαϊκό Κόμμα υποτίθεται να έχει εξαργυρώσει όλο αυτό το χρήμα μέσω εργολάβων η διακεκριμένων στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών.
Σήμερα το απόγευμα η κυρια Cospedal προσπάθησε να διαψεύσει τα νέα δηλώνοντας μια οργανωμένη δυσφημιστική καμπανια κατά του κόμματος. Πάντως, ο k. Pío García Escudero, πρόεδρος της Γερουσίας, του οποιου το όνομα εμφανίζεται στους κρυφούς λογαριασμούς της ισπανικής Δεξιάς, παραδέχτηκε ότι στο 2000 ζήτησε και παρέλαβε από το κόμμα 5 εκατομμύρια πεσέτες για να φτιάξει το σπίτι του το οποιο είχε βλάφτει από βομβιστική επίθεση της ETA.
Βρισκόμαστε σε μια θεσμική κρίση άνευ προηγουμένου, ενώ η χώρα βυθίζεται στην γενικότερη εξαθλίωση

No comments: