Thursday, February 1, 2007

Η Μοίρα Της Σιωπηρής Πλειοψηφίας, Τα Σβηστά Φώτα Και η Τρις Ανάταση Χειρός

Η Μοίρα της Σιωπηρής Πλειοψηφίας στην Ύστερη Νεωτερικότητα (επιτέλους βρήκα κάπου να την κολλήσω την ρημάδα την Ύστερη Νεωτερικότητα, ευχαριστώ Νικόλα!) είναι να ερμηνεύεται ερήμην της. Ο κάθε Ανθυποκυβερνητικός Απρόσωπος μπορεί να δηλώνει ότι θέλει στο όνομά της. Ο κάθε Πρώην Λαμόγιος να την επικαλείται για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Ο κάθε Διαμαρτυρόμενος Πεζοπόρος να την καλεί στο πλευρό του. Η ίδια η Σιωπηρή Πλειοψηφία κάνει αυτό που αναμένεται, δικαιώνει το όνομα της. Το βουλώνει!

Μ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να πίνει ανενόχλητη την "φραπελιά" της, να καταπίνει αμάσητη την τρις ανάταση χειρός ενδόξου πολιτικού ανδρός κατά την διάρκεια ψηφοφορίας επιτροπής της Βουλής (πόσες φορές χαιρέτησε αυτόν τον φίλο του ή μήπως ήταν τρεις διαφορετικοί φίλοι;) και να αφήνει αναμμένα τα φώτα του σπιτιού της το βράδυ για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία.

Η Σιωπηρή Πλειοψηφία παραμένει σιωπηρή από πρόθεση. Για να έχει το περιθώριο κάποτε, τότε που θα πρέπει, να μιλήσει, να εκφραστεί, να αλλάξει ως δια μαγείας τις συνθήκες. Μέχρι τότε θα είναι υπεράνω, θα αφήνει άλλους να την ερμηνεύουν, να δηλώνουν τις προθέσεις της, να την επικαλούνται ή και να την καλούν. Και θα τους κοροϊδεύει από μέσα της όλους.

Γιατί η Σιωπηρή Πλειοψηφία ξέρει πως αν γίνει Ομιλούσα θα διασπαστεί αυτόματα σε Άπειρες Μειοψηφίες. Αν μιλήσει, θα πρέπει κάτι να χάσει. Τα προνόμια που νομίζει ότι εξασφαλίζει με την Κοινωνική Ομερτά.

Η Σιωπηρή Πλειοψηφία - αν όλα τα Δελτία Τρόμου τής το φέρουν ελκυστικά - δεν θα διστάσει να σβήσει τα φώτα της για πέντε λεπτά στις εννιά το βράδυ (8:55-9:00μμ) για να βοηθήσει το Παγκόσμιο Κλίμα. Το έχει ξανακάνει αυτό, τότε με τον Παγκόσμιο Πόλεμο... το ξέρει. Και δεν είναι δα και τόσο κακό.

Η Σιωπηρή Πλειοψηφία αποτελείται από πολλούς, ξεχωριστούς, ολοκληρωτικά νεκρούς ανθρώπους. Που κανείς δεν φρόντισε ακόμα να τους ενημερώσει για τον θάνατό τους.

No comments: