Tuesday, March 27, 2007

Δημοψήφισμα για το 3ο Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης


Ο Νίκος Αλμπανόπουλος άφησε δύο σχόλια στο κομμάτι του Σαββάτου με θέμα το 3ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης.Επειδή θεωρώ πως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απαιτούν απάντηση, κι εκεί που είναι δεν βλέπω να κουνιούνται τα μεταφέρω ολόκληρα εδώ:


Nikos said...

Χαίρετε παίδες... Σωστά ακούτε, λέμε να πάμε τέλη Μαΐου για το 3ο φεστιβάλ. Παρακαλώ να κρατάτε μικρά καλάθια γιατί είμαι πνιγμένος, φέτος μάλλον δυο φορές πιο πολύ από ό,τι πέρσι. Είχαμε πει πράγματι την ημερομηνία που αναφέρει ο κυρ Πανάγος, διαπιστώσαμε αμέσως μετά ότι είναι του Αγίου Πνεύματος, το οποίο μπορεί αρχικά να ακούγεται καλό ("θα πάμε στη Σύρο για τετραήμερο" συν ότι πολλοί επισκέπτες άσχετοι μπορεί να παρακολουθήσουν κάποιες εκδηλώσεις) αλλά έχει και αρνητικά (τα ξενοδοχεία του Αγίου Πνεύματος γεμίζουν ένα μήνα πριν, τα πλοία το ίδιο, οπότε όσοι αποφασίσουν το τελευταίο δεκαήμερο να έρθουν δεν θα το κατορθώσουν. Περιττό να σας πω ότι του Αγίου Πνεύματος αν είσαι Συριανός, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας... εκδρομή. Οπότε ζητώ και τη γνώμη σας. Τι λέτε; Αν πάμε μια βδομάδα πριν, πιεζόμαστε λίγο από το χρόνο, αλλά ούτως ή άλλως θα τα καταφέρουμε. Μια βδομάδα μετά φοβάμαι τι γίνεται με σχολεία, καθηγητές, εξετάσεις. Παρακαλώ για βοήθεια επί του θέματος.
March 25, 2007 6:09 PM

Nikos said...

Όσο για τον ενθουσιασμό του mman να πω ότι φέτος σχετικά με τη συγγραφή θα έχουμε τρία πράγματα:

--> Τις 500 λέξεις όπως και πέρσι γιατί κρίναμε ότι είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Τι λέτε;
--> Διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος εντός δύο ωρών με συγκεκριμένο θέμα ή τρόπο ή τίτλο ή περιστατικό κλπ. Θα σας το εξηγήσω αργότερα.
--> Μόλις 2-3 διηγήματα μάλλον μικρά (πχ. 1,200 - 1,500 λέξεις) γιατί έχουμε εκτιμήσει ότι τα μεγαλύτερα κάπως δυσκολεύουν τους ακροατές. Τι λέτε;

--> Θα υπάρχει όμως άλλος τρόπος για μεγαλύτερα διηγήματα -- και παρακαλώ να περιμένετε 2-3 μέρες για τη διευκρίνιση, δεδομένου ότι αποτελεί καινοτομία και έκπληξη...
March 25, 2007 6:12 PM


Έτσι λοιπόν πολυπληθείς αναγνώστες μου ήρθε η ώρα να βάλετε το χέρι στην καρδιά. Δώστε την γνώμη σας δωρεάν (εδώ στα σχόλια, μην αρχίσετε να στέλνετε sms, δεν έχω κινητό) στις ερωτήσεις των διοργανωτών και ΚΕΡΔΙΣΤΕ την ευχαρίστηση ότι κάποιος θα σκεφτεί πότε σας βολεύει.

12 comments:

Anonymous said...

Πράγματι το Τριήμερρο του Αγίου Πνεύματος ακούγεται κάπως απειλητικό ειδικά για τις κρατήσεις ξενοδοχείων. Ψηφίζω μια βδομάδα πριν. Μετά θα γίνει χάος με τις Πανελλαδικές.

Dimitri said...

Κι εγώ ψηφίζω μια βδομάδα νωρίτερα (αν όχι δύο -- γράψε λάθος, η έκθεση βιβλίου τελειώνει στις 15) πλοία, ξενοδοχεία, ζέστη σημαντικοί παράγοντες.

ΝΑΙ στις 500 λέξεις!

Για το 2ωρο διήγημα δεν ξέρω, ας απαντήσουν οι Συγγραφείς! Αλλά ας τους βάλουμε και σε καμιά βιτρίνα, σε στυλ Έλισον®

ΟΚ τα διηγήματα, αν και προσωπικά τα προτιμώ λίγο μεγαλύτερα...

Τες πα, είμαι σίγουρος πως ό,τι και να γίνει θα'χει και πάλι επιτυχία, και θα περάσουμε και πάλι φανταστικά!!

Anonymous said...

ok παίδες, πάμε για μια βδομάδα πριν. Συνεχίστε να παρακολουθείτε το βλογ του Πάνου, θα έχει ειδήσεις. Γενικότερα, κινηθείτε & αναπαράγετε την είδηση στις δικές σας ιστοσελίδες γιατί όπως είναι γνωστό με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι που μετράει...

PiKei said...

Έχω απορίες... Το κλείνουμε για το τριήμερο 18 - 19 - 20 Μαϊου; Να περιμένω ανακοίνωση στο site σας; Να ξεκινήσω να το σπρώχνω; Να κλείσω καράβι και ξενοδοχείο; Να βάλω την Χέντβιγκ να κανονίσει την άδεια της;

Τι να κάνω, Θεέ μου;

(Λέγε Με Νίκο, τόσον καιρό γνωριζόμαστε...)

Anonymous said...

Να βάλεις τη Χέντβινγκ να πάρει άδεια και να κανονίσεις πλοία, ξενοδοχεία και λιαστές ντομάτες (από ό,τι θυμάμαι με αυτές κυρίως ασχοληθήκατε στο περσινό). Οκ, δεν έχουν ενημερωθεί όλοι οι τοπικοί για την ανακάλυψη (ότι δηλαδή το αρχικό τριήμερο ήταν Αγίου Πνεύματος, συγχώρα με Αγία Τριάδα που δεν ξέρω καλά τις ημερομηνίες) αλλά δεν νομίζω να υπάρχει αντίρρηση.
Και πάμε σίγουρα για τις 500 λέξεις. Αρχίστε να ετοιμάζεστε. Προσοχή: Το όριο είναι αυστηρό και επίσης φέτος συμμετοχές μόνο από παρόντες (χωρίς να είναι απαραίτητο να διαβάσουν κιόλας)

Anonymous said...

Συμφωνώ κι εγώ για μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ποιά ακριβώς θα είναι η διαδικασία για το δίωρο διήγημα;
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μάθουν οι συγγραφείς το θέμα από την προηγούμενη μέρα;

PiKei said...

Ooooh Yeahhh!!!
Λιαστές Ντομάτες και Daidadi, τρέμετε!!!

Unknown said...

Χαχαχα την προηγούμενη μέρα! Τρέμετε συγγραφείς (και όχι λιαστές ντομάτες)!! Ο φάκελος με τα θέματα θα ανοίξει ένα λεπτό πριν την έναρξη! Μόνο ο Ράμμος μπορεί να σας σώσει (όποιος θυμηθεί ποιος ήταν ο Ράμμος κερδίζει από μένα 2 παγωτά).

Σοβαρή απάντηση: Οι συγγραφείς θα καθίσουν μπροστά από υπολογιστή. Φαίνεται ότι θα έχουμε σε ενιαίο χώρο 10 περίπου σταθερούς, ίσως 4-5 φορητούς, και τραπέζια για όποιον γράφει με χαρτί και μολύβι (αν υπάρχουν ακόμα τοιούτοι συγγραφείς). Θα ανοίξει πραγματικά φάκελος και θα δοθεί το "θέμα". Οι συγγραφείς θα έχουν δύο ώρες ακριβώς. Τα διηγήματα θα παραδοθούν σε τριμελή επιτροπή που θα απαρτίζεται από την αφεντιά μου, τον Άγγελο Μαστ. και τρίτο άτομο έκπληξη, θα διαβαστούν εντός 24 ωρών και θα ακολουθήσει -την τελευταία μέρα- η επιλογή (πείτε το βράβευση) του καλύτερου. Ειδικές συνθήκες: Στο χώρο των σταθερών δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα (είναι ούτως ή άλλως όρος του μαγαζιού). Στα φορητά, επιτρέπεται. Ο επεξεργαστής είναι openoffice. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Γενικά, νέα για το φεστιβάλ στο www.sff.gr/forums, στο κεφάλαιο "επιστημονική φαντασία". Και αν πάτε εκεί, μπορείτε και να γραφείτε και να πάρετε μέρος στην κατάρτιση του πίνακα με τα καλύτερα βιβλία εφ όλων των εποχών.

Anonymous said...

Συζήτηση:
Όπως κάθε χρόνο θα γίνει μια συζήτηση στη Βιβλιοθήκη. Θέλω να έχει ενδιαφέρον. Ποιο θέμα θα σας φαινόταν ενδιαφέρον, και ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να το καλύψουμε; Εγώ θα ήθελα πολύ να γίνει μια συζήτηση με θέμα "η πολιτική στην εφ". Τι λέτε; Υπάρχει κανένας δυο εθελοντές να το συζητήσουμε;

PiKei said...

Μια χαρά έρχεσαι εδώ και γράφεις τις πληροφορίες. Μετά θα παίρνω τα σχόλια σου και θα τα κάνω κανονικό ποστ μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να τα βλέπουν κι όσοι δεν είναι μανιακοί να μπαίνουν στα comments...

Ο Ράμμος κάτι μου θυμίζει, σε σχέση με εξετάσεις και κάποια διαρροή(;), αλλά δεν τον λοκάρω τώρα... Να πάρω το πενήντα-πενήντα ή την κουρτίνα Β κύριε παρουσιαστά μου!

Συμφωνώ για το ένα λεπτό πριν και συνιστώ οι διοργανωτές να έχετε τρία-τέσσερα υποψήφια θέματα και να διαλέξετε με κλήρωση το ένα, για να μην γκρινιάξει κανείς για το αδιάβλητο ή πιθανή προ-διαρροή...

Το θέμα "Η Πολιτική στην ΕΦ" μου ακούγεται κάπως γενικό. Για πλάκα αν με θες είμαι μέσα, αν και θα μπορούσαμε για να έχει και κάποιο "πληροφοριακό" ενδιαφέρον να άρχιζε με μια μικρή εισήγηση, όπως του Κώνστα πέρσι, γι αυτό λέω μήπως το εξειδικεύαμε... αλλά ακόμα δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση.

Επικροτώ την πρόταση Νίκου να γραφτείτε στο SFF.gr Άντε ντε κουνηθείτε!!! Μέχρι και λινκ σας έχω βάλει να πηγαίνετε άνετα...

Unknown said...

Ναι, κάπως γενικό, αλλά τι θα λέγατε να προτείνετε εξειδικεύσεις; Και θέλω να είσαι μέσα Πικέι, όπως και 1-2 ακόμα. Δεν χρειάζεται και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πάνελ επιπέδου σούπερ συγγραφέων με 30 βιβλία, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την κουβέντα για την εφ ανοικτή. Ακόμα και με το ζόρι, ακόμα και αν κάνουμε (βάζω εμένα πρώτο μέσα) μερικές καλούτσικες, μετριούτσικες, συμπαθητικούτσικες εισηγήσεις, χωρίς να πούμε τις ΜΕΓΑΛΕΣ αλήθειες. Σύμφωνοι;

Ναι, χεχεχε, ο Ράμμος είχε κάνει διαρροή στις πανελλήνιες το 1980 αν θυμάμαι, με πρωθυπουργό Ράλλη. Είχε γράψει τα θέματα με το στιλό πολύ δυνατά ώστε να βγουν στο από κάτω χαρτί!!! Την άλλη μέρα διαδόθηκε η διαρροή και ακυρώθηκαν οι πανελλήνιες, είχε γίνει βέβαια σάλος.

Anonymous said...

Έχουμε ανακοινώσει ως τώρα
α) ανάγνωση πολύ μικρού 500αριού διηγήματος, ανοιχτή σε όλους
β) έκθεση κόμικς / εικονογράφησης / γελοιογραφίας, ανοιχτός σε όλους
γ) δίωρο διαγωνισμό συγγραφής - τα "θέματα" θα ανακοινωθούν από επιτροπή με την έναρξη (προσοχή χεχε δεν θα πέσουν τα SOS)
δ) παγωτό Daidadi

...και προχωράμε με στόχο τις 15 εκδηλώσεις.

Ημερομηνία: Οριστικά Παρασκευή 18 - Κυριακή 20 Μαΐου
α) Καλείστε να προτείνετε εκδηλώσεις
β) Καλείστε να διαβάζετε τα περί του φεστιβάλ στο www.sff.gr/forums, κεφάλαιο Επιστημονική Φαντασία

Φιλάκια σε όλους